Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κασσελάκης κατά Μητσοτάκη: Ζημιώνει τη χώρα η πρόωρη αποπληρωμή δανείων 8 δισ. ευρώ

Κασσελάκης κατά Μητσοτάκη: Ζημιώνει τη χώρα η πρόωρη αποπληρωμή δανείων 8 δισ. ευρώ
H «Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει ανακοινώσει ότι θα μειώσει τα επιτόκια δανεισμού» υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κάνει λόγο για ζημιογόνα κίνηση
Σφοδρά πυρά Κυριάκο στον Μητσοτάκη για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων ύψους οκτώ δισ. ευρώ που ανακοίνωσε εξαπολύει ο Στέφανος Κασσελάκης, εξηγώντας για ποιο λόγο πρόκειται για μία κίνηση που «θα ζημιώσει την Ελλάδα».
«Σήμερα σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την πρόωρη αποπληρωμή δανείων της χώρας ύψους οκτώ δισ. ευρώ έως το 2028. Αυτά τα δάνεια έχουν κυμαινόμενο επιτόκιο δανεισμού τριμήνου Euribor + 0,5%. Τα 5 δισ. ευρώ θα δοθούν από το σκληρό μαξιλάρι της χώρας και τα 3 δισ. ευρώ από ταμειακά διαθέσιμα» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.
«Για ποιο λόγο την ώρα που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει ανακοινώσει ότι θα μειώσει τα επιτόκια δανεισμού (ήδη προχώρησε σε -0,25%) ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχωράει σε αυτήν την κίνηση που θα ζημιώσει σίγουρα τη χώρα;
Γιατί αρνείται πεισματικά να επενδύσει στην Υγεία, στη Στέγαση, που έχουν πολύ μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη απόδοση από αυτά που αποπληρώνει πρόωρα;» διερωτάται με νόημα ο Στέφανος Κασσελάκης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης