Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταμάτης (Βουλευτής ΝΔ, ομιλητής ΕΛΚ): Να επιστρέψουν τα Βαρώσια στους νόμιμους κατοίκους τους

Σταμάτης (Βουλευτής ΝΔ, ομιλητής ΕΛΚ): Να επιστρέψουν τα Βαρώσια στους νόμιμους κατοίκους τους
Ο κ. Σταμάτης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, επί 50 χρόνια η Τουρκία παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα
Σχετικά Άρθρα

Στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Γιώργος Σταμάτης, ορίστηκε ως ο ομιλητής εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), για την υιοθέτηση ψηφίσματος για την επιστροφή των Βαρωσίων στους νόμιμους κατοίκους τους.
Ο κ. Σταμάτης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, επί 50 χρόνια η Τουρκία παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ένα τμήμα του νησιού, με αποτέλεσμα η Λευκωσία να παραμένει μέχρι και σήμερα η μόνη διχοτομημένη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.
Επισήμανε ότι η διεθνής κοινότητα ζητά την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από την περιοχή και την επιστροφή των Βαρωσίων στους νόμιμους κατοίκους τους.
Η Τουρκία με τη μονομερή της ενέργεια να ανοίξει σταδιακά τα Βαρώσια, παραβιάζει το διεθνές Δίκαιο και τα ψηφίσματα των ΗΕ, προσπαθώντας να επιβάλλει τη λύση των δύο κρατών στο νησί, μια λύση που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα ψηφίσματα της διεθνούς κοινότητας.
Θα μπορούσαμε να τονίσουμε ότι ήταν η ευχάριστη έκπληξη της ημέρας η τοποθέτησή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης