Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κρύφτηκε πίσω από την … αδερφή του: Αδύναμος απέναντι σε Σαμαρά και Καραμανλή ο Μητσοτάκης – Βράζει η βάση της ΝΔ

Κρύφτηκε πίσω από την … αδερφή του: Αδύναμος απέναντι σε Σαμαρά και Καραμανλή ο Μητσοτάκης – Βράζει η βάση της ΝΔ
Σε οποιαδήποτε άλλη συνθήκη, σε οποιοδήποτε άλλο «κανονικό» κόμμα της δεξιάς με κυρίαρχο ηγέτη, ο Αντώνης Σαμαράς θα ήταν από χθες ένας … ανεξάρτητος βουλευτής
Σχετικά Άρθρα
Το χθεσινό (1/7) ιδεολογικό σφυροκόπημα του Αντώνη Σαμαρά στον Κυριάκο Μητσοτάκη υπό φυσιολογικές συνθήκες -ακόμη και με την επικοινωνιακή προστασία και αποπληροφόρηση που παρέχουν για την κυβέρνηση τα ΜΜΕ- απαντάται πολιτικά μόνο με τη διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού.
Οτιδήποτε άλλο θα έβγαινε προς τα έξω ως δείγμα πολιτικής αδυναμίας εκ μέρους του πρωθυπουργού.
Όπερ και εγένετο.
Ο λόγος γίνεται φυσικά για την εκδήλωση για το βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή» που πραγματοποιήθηκε χθες 1/7 στο Πολεμικό Μουσείο, από όπου οι πρώην πρωθυπουργοί της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσαν μια άνευ προηγουμένου κριτική στο Μαξίμου, με έμφαση στην εθνική ατζέντα, το γάμο ομόφυλων ζευγαριών και φυσικά στην … αλαζονεία του 41%.

Αντί της διαγραφής … η χλυαρή διαρροή του Μαξίμου

Το πόσο αδύναμος είναι αυτή τη στιγμή ο Κ. Μητσοτάκης εντός της «όλης δεξιάς» αποτυπώθηκε ανάγλυφα από την αμήχανη και χλυαρή διαρροή του Μαξίμου, η οποία ήρθε ως απάντηση στις ομιλίες των πρώην προέδρων της ΝΔ.
Βέβαια από την ηγετική ομάδα Μητσοτάκη έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο τις δύο παρεμβάσεις, Σαμαρά και Καραμανλή, καθώς η μεν ομιλία του δευτέρου «είχε τον θεσμικό χαρακτήρα μίας παρέμβασης πρώην πρωθυπουργού», η δε του πρώτου, «χαρακτήρα ευθείας επίθεσης εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού».
Ωστόσο η πολιτική ουσία παραμένει στο σχόλιο ότι «δεν σχολιάζουν δηλώσεις ή ομιλίες πρώην πρωθυπουργών».
Προφανώς, αυτό είναι ένας … κανόνας ο οποίος δεν υφίσταται πουθενά πολιτικά και πρόκειται για ένα άγαρμπο τέχνασμα που εφευρέθηκε από το Μαξίμου, απλά και μόνον για να συσκοτίσει την αδυναμία της κυβέρνησης.
Γίνεται σαφές ότι σε οποιαδήποτε άλλη συνθήκη, σε οποιοδήποτε άλλο «κανονικό» κόμμα της δεξιάς με κυρίαρχο ηγέτη, ο Αντώνης Σαμαράς θα ήταν από χθες ένας … ανεξάρτητος βουλευτής.
Και αυτό διότι η εφ’ όλης της ύλης επίθεση που εξαπέλυσε παρέπεμπε περισσότερο σε … μέλος της Ελληνικής Λύσης και λιγότερο σε στέλεχος της ΝΔ.

Έριξε μπροστά την Μπακογιάννη για να κρυφτεί από τις ευθύνες του ο Μητσοτάκης

Το δεύτερο ανάχωμα του Μαξίμου απέναντι στη σκληρή επίθεση Σαμαρά στήθηκε με την επιστράτευση της αδερφής του πρωθυπουργού Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία προσπάθησε να αποδομήσει την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού με σημερινή της συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.
Η κ. Μπακογιάννη πέρασε στην αντεπίθεση και «έδωσε» τον Αντώνη Σαμαρά για το Μακεδονικό, εκθέτοντας όμως έτσι όλη τη ΝΔ.
Μάλιστα, η πρώην ΥΠΕΞ αποκάλυψε ότι «επί πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Εξωτερικών τότε Ευάγγελος Βενιζέλος - εξ ονόματος της κυβέρνησης Σαμαρά - μίλησε στον ΟΗΕ και είπε ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ του γεωγραφικού προσδιορισμού, Erga omnes, όπως ακριβώς είναι η πάγια θέση της Ελλάδας, από την ημέρα που εμείς κάναμε το Βουκουρέστι».
«Να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία, αυτή είναι μία πραγματικότητα και δεν αλλάζει.
Ας έλεγε στον κύριο Βενιζέλο «εγώ είμαι πρωθυπουργός της χώρας, εγώ δεν δέχομαι σύνθετη ονομασία και πρόσεχε μην το πεις» τόνισε η κα.Μπακογιάννη, η οποία σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ξεκαθάρισε ότι «δεν αλλάζουν οι διεθνείς συμφωνίες».
Τέλος, η Ντόρα Μπακογιάννη αναζοπύρωσε έτι περαιτέρω την παλιά της έχθρα με τον Αντώνη Σαμαρά, καταφεύγοντας και σε πιο … προσωπικά σχόλια στην απάντησή της.
«Ο κος Σαμαράς κατέθεσε την προσωπική του πικρία, το ότι δεν τον παίζουνε…», είπε σκωπτικά.
Ωστόσο, εδώ το ερώτημα παραμένει: Μπορεί ένας πρωθυπουργός να κρύβεται πίσω από παραπολιτικά σχόλια της αδερφής του, αντί να βγει ο ίδιος μπροστά και να αντικρούσει τη σκληρή -αλλά πολιτικότατη- κριτική;

Βράζει η βάση της ΝΔ – Εμφύλιος στις οργανώσεις και στα … social

Εντωμεταξύ σαν να μην έφτανε το τσουνάμι κριτικής που προέκυψε στη βάση της ΝΔ μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, οι χθεσινοί πύρινοι λόγοι των Καραμανλή - Σαμαρά, ήρθαν για να διαιρέσουν οριστικά στα δύο τις γαλάζιες οργανώσεις
Δεδομένου ότι ιστορικά η Νέα Δημοκρατία  δεν  φημίζεται και για τις ... ζωηρές διαδικασίες εσωκομματικής δημοκρατίας, η κριτική των νεοδημοκρατών αναπόφευκτα μεταφέρθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις ιστοσελίδες
Οι μεν του μητσοτακικού στρατοπέδου τόνιζαν την αυταπόδεικτη αντίφαση του επιχειρήματος Σαμαρά περί Νέας Δημοκρατίας «πιο φοβικής και μικρής από ποτέ». 
Οι, δε, καραμανλικοί και σαμαρικοί προειδοποιούσαν πως «το 28% των ευρωεκλογών είναι μόνο η αρχή της κατηφόρας». 
Η ένταση της διαμάχης, φανέρωσε ότι σαμαρικοί και μητσοτακικοί έχουν ενίαιο, πια, μέτωπο απέναντι στην κεντρώα ΝΔ του Μητσοτάκη. 
Το κάθε στρατόπεδο από τα δύο, άλλωστε, έχει τους δικούς του πολιτικούς -αλλά και οργανωτικούς λόγους- να αισθάνεται πως δεν χωράει σε αυτή την παράταξη. 
Ωστόσο, όπως λένε οι γνώστες του γαλάζιου ρεπορτάζ, η μητέρα των -εσωκομματικών- μαχών θα δοθεί με σφοδρότητα όταν έρθει η στιγμή της εκλογής της/του Προέδρου της Δημοκρατίας. 
Είναι τέτοια η πίεση που υφίσταται εκ των έσω ο πρωθυπουργός, ώστε η παραμονή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο ανώτατο αξίωμα δεν θα πρέπει να θεωρείται καθόλου δεδομένη....  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης