Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βόμβα Βελόπουλου για Novartis: Σαράκης και προστατευόμενοι μάρτυρες πήραν 30 εκατ. ευρώ

Βόμβα Βελόπουλου για Novartis: Σαράκης και προστατευόμενοι μάρτυρες πήραν 30 εκατ. ευρώ
«Ο Βελόπουλος παραδέχθηκε ότι ο τότε βουλευτής του πήρε βαλίτσα με 30 εκ. ευρώ», τονίζει ο Υπουργός Δικαιοσύνης
Βόμβα έριξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος από το βήμα της Βουλής, καθώς ισχυρίστηκε ότι δικηγόρος αλλά και οι προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis πήραν 30 εκατ. ευρώ.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης τοποθετούμενος σήμερα (4/7) από την Ολομέλεια υπογράμμισε ότι «σήμερα το ελληνικό δημόσιο κατέθεσε αγωγή κατά της Novartis ποσού 214 εκατ. για εθνική βλάβη που υπέστη. Οι Αμερικανοί πήραν ήδη 350 εκατ, η Ελλάδα τι πήρε; Δεν το παρακολουθείτε, τα ίδια έλεγε και ο Άδωνης και Βορίδης Τι έγινε λοιπόν; O δικηγόρος που ήταν εκεί πήρε τα 30 εκατ. μαζί με τους προστατευόμενους μάρτυρες, η Αμερική πήρε 350 εκατ ευρώ. Και η Ελλάς; Έκανε αγωγή! Ο Θάνος λέει έκανε αγωγή σαν τον πολίτη που κάνει αγωγές. Να πείτε στον αρχηγό σας λοιπόν ότι μεταχρονολογημένα τιμολόγια για παραλαβή υλικού δεν υπάρχουν σε αγορές πραγμάτων ξέχασα να τα πληρώσω», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, όταν οι βουλευτές κάλεσαν τον Κυριάκο Βελόπουλο να κατονομάσει το δικηγόρο που έλαβε τα χρήματα, ο ίδιος απάντησε πως «ο Σαράκης είναι αυτός ο δικηγόρος, προχθές μόλις έμαθα ότι πήρε 30 εκατ.».
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης απάντησε ότι ο κ. Βελόπουλος «μας ενημέρωσε ότι ο δικηγόρος Σαράκης πήρε 30 εκατ. για τους εντολείς του, προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis».
«Για να είσαι προστατευόμενος μάρτυρας, σύμφωνα με το ελληνικό καθεστώς, δεν πρέπει να έχεις φάκελο. Μας ενημέρωσε μόλις ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες έχουν πάρει 30 εκατ. ευρώ, άρα προφανώς θα αξιολογήσει η ελληνική Δικαιοσύνη κατά πόσο μπορούν να βρίσκονται σε αυτό το καθεστώς οι μάρτυρες», με τον εκπρόσωπο της Ελλ. Λύσης, Κ. Χήττα να υποστηρίζει πως ο κ. Βελόπουλος μίλησε μόνο για τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Φλωρίδης: Ο Βελόπουλος παραδέχθηκε ότι βουλευτής του πήρε βαλίτσα με 30 εκ. ευρώ

Αντιδρώντας με σφοδρότητα στην τοποθέτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλώριδης ανέφερε ότι ο κ. Βελόπουλος «ισχυρίστηκε πως υπήρξε σίγουρα μια βαλίτσα η οποία περιείχε 30 εκατ.. ευρώ και η οποία παραδόθηκε σε έναν μέχρι πριν 10 μέρες βουλευτή του κόμματός του».
«Ελπίζω να μάθουμε ποιες υπηρεσίες προσφέρθηκαν στον βουλευτή. Ας το μάθει ο ελληνικός λαός. Κάποιοι διαλαλούσαν ότι αγωνίζονταν να λάμψει η αλήθεια. Είχε μια καταπληκτική αμοιβή, 30 εκατ. ευρώ. Περιμένουμε να μάθουμε ποιες υπηρεσίες προσφέρθηκαν, με ποιους και με ποιον τρόπο», προσέθεσε.

Η απάντηση Σαράκη

Απαντώντας ο Παύλος Σαράκης προχώρησε σε διευκρινίσεις τονίζοντας: «Η αμοιβή που έλαβα για νομικές μου υπηρεσίες στην πολύκροτη υπόθεση Novartis είναι εκείνη και αντιστοιχεί στο ύψος αποζημίωσης που έλαβε η αμερικανική κυβέρνηση από την πολυεθνική για αθέμιτες πρακτικές, τα χρήματα αυτά έχουν δηλωθεί στις ελληνικές αρχές, φορολογούνται κανονικότατα, έχω αποδώσει και θα αποδώσω εκατ. ευρώ στο ελληνικό κράτος, επιστρέφω στους Έλληνες εκατ. ευρώ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης