![Δούκας: Στο πετσί του ρόλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ - «H κυβέρνηση εφαρμόζει την εξοντωτική 6ήμερη εργασία, άλλες χώρες εξετάζουν την 4ήμερη»](https://www.bankingnews.gr/media/k2/items/cache/61b65d7575c8cb28bd2c2d3c8315d1c5_XL.jpg)
«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξανασυνδεθεί με τον κόσμο της εργασίας»
Ο δήμαρχος Αθηναίων στη συνέχεια προχώρησε σε ανάρτηση στην οποία ασκεί κριτική για την εφαρμογή εξαήμερης εργασίας σε ορισμένους κλάδους.
«Την ώρα, που σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανοίγει σοβαρά η συζήτηση για 4ημερη εργασία, χωρίς μείωση αποδοχών, στην Ελλάδα η κυβέρνηση εφαρμόζει -σε πολλούς παραγωγικούς κλάδους- την εξοντωτική 6ήμερη εργασία», γράφει μεταξύ άλλων ο Χ. Δούκας.
Η ανάρτηση του κ. Δούκα:
«Στα λόγια η ΝΔ βρίσκεται σταθερά στον πυρήνα της Ευρώπης.
Στην πράξη, όμως, τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Την ώρα, που σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανοίγει σοβαρά η συζήτηση για 4ημερη εργασία, χωρίς μείωση αποδοχών, στην Ελλάδα η κυβέρνηση εφαρμόζει -σε πολλούς παραγωγικούς κλάδους- την εξοντωτική 6ήμερη εργασία.
Αυτό ήταν ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης στη συνάντηση μου με τον Πρόεδρο και εκπροσώπους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Η ενίσχυση των αμοιβών μέσω των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, η διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας, η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η αύξηση του ελεύθερου χρόνου των εργαζομένων είναι στο επίκεντρο της πολιτικής μας.
Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξανασυνδεθεί με τον κόσμο της εργασίας.
Θα το κάνουμε».
www.bankingnews.grΣτα λόγια η ΝΔ βρίσκεται σταθερά στον πυρήνα της Ευρώπης.
— Haris Doukas (@h_doukas) July 5, 2024
Στην πράξη, όμως, τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Την ώρα, που σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανοίγει σοβαρά η συζήτηση για 4ημερη εργασία, χωρίς μείωση αποδοχών, στην Ελλάδα η κυβέρνηση εφαρμόζει -σε πολλούς παραγωγικούς… pic.twitter.com/Q2PVh1yW4S
Σχόλια αναγνωστών