Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δάκτυλος Μητσοτάκη η υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου στο ΠΑΣΟΚ; - Ο βολικός εταίρος για το 2027

Δάκτυλος Μητσοτάκη η υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου στο ΠΑΣΟΚ; - Ο βολικός εταίρος για το 2027
Ο πρωθυπουργός έχει πολύ καλή άποψη για την Άννα Διαμαντοπούλου, την έχει βοηθήσει παλαιότερα να ανελιχθεί στο ΟΟΣΑ και τής είχε κάνει πρόταση για να εισέλθει στην κυβέρνηση
To επόμενο διάστημα στο ΠΑΣΟΚ θα έχουμε άλλη μία υποψηφιότητα που θα ταράξει τα νερά της Κεντροαριστεράς, υπό την έννοια ότι θα συζητηθεί πολύ.
Ο λόγος για την υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου η οποία μέσα από συζητήσεις σε συνεργάτες της και άλλα στελέχη, θέλει να κατέβει υποψήφια για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.
Έχει παραγγείλει και δημοσκοπήσεις για να μετρηθεί η δυναμική της.

Τι σημαίνει η υποψηφιότητα

Τι σηματοδοτεί η υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου;
Η Άννα Διαμαντοπούλου είναι ένα πρόσωπο που εντέλλεται κατευθείαν από τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και εμφορείται από τις ιδέες του εκσυγχρονισμού. Θεωρείται περισσότερο κεντρώα επιλογή η οποία μπορεί να ισορροπήσει και στο ΠΑΣΟΚ και σε αυτήν την κεντρώα Νέα Δημοκρατία.
Διατηρεί μία αποδοχή και από τα δύο κόμματα -μην ξεχνάμε ότι παλαιοί της συνεργάτες είναι πλέον υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Υπό αυτή την έννοια, στο Μαξίμου «καλοβλέπουν» την περίπτωσή της διότι εάν βγει στο ΠΑΣΟΚ θα είναι ιδιαιτέρως πρόθυμη να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές του 2027.

Το εκλογικό στοίχημα του 2027

Πόσο μάλλον όταν είναι γνωστό ότι η ΝΔ στις εκλογές του 2027 δεν θα μπορέσει να πιάσει το πήχη της αυτοδυναμίας που προβλέπει ο εκλογικός νόμος του Γιώργου Γεραπετρίτη που χρειάζεται ένα ποσοστό άνω του 37-38%. Εκεί όπως λένε, η ΝΔ θα χρειαστεί ένα «βολικό» κυβερνητικό εταίρο.
Δεδομένου ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με την Ελληνική Λύση και τον Κυριάκο Βελόπουλου, δεδομένου ότι δεν είναι σίγουρη η είσοδος της Αφροδίτης Λατινοπούλου στην ελληνική Βουλή, ο μόνος κυβερνητικός εταίρος που μπορεί να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ είναι το ΠΑΣΟΚ. Και ακόμα καλύτερα το ΠΑΣΟΚ της Άννας Διαμαντοπούλου.

Βολικός και ο Δούκας για τον σχεδιασμό Τσίπρα

Σε αυτό το πλαίσιο, πολλοί ισχυρίζονται ότι η είσοδος της Άννας Διαμαντοπούλου στην εσωκομματική μάχη του ΠΑΣΟΚ είναι «δάκτυλος» του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού εξυπηρετεί απίστευτα την στρατηγική του βολικού κυβερνητικού εταίρου για το 2027.
Ο πρωθυπουργός έχει πολύ καλή άποψη για εκείνη, την έχει βοηθήσει παλαιότερα να ανελιχθεί στο ΟΟΣΑ και τής είχε κάνει πρόταση για να εισέλθει στην κυβέρνηση.
Με το ίδιο σκεπτικό και η υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα εξυπηρετεί τέλεια την στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα για στρατηγική σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης