Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Ο Αντώνης Σαμαράς ζητεί να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων

Υπόθεση Novartis: Ο Αντώνης Σαμαράς ζητεί να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων
Ο πρώην πρωθυπουργός, ζητεί τον αποχαρακτηρισμό των προστατευόμενων μαρτύρων ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος και την ανάσυρση της εναντίον τους έγκλησης για ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμηση
Να πάψουν να έχουν την ιδιότητα των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis, οι «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» ζητεί με αίτημά του στον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
Ειδικότερα, ο πρώην πρωθυπουργός, ζητεί τον αποχαρακτηρισμό των προστατευόμενων μαρτύρων ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος και την ανάσυρση της εναντίον τους έγκλησης για ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμηση.
Επίσης υπέβαλε συμπληρωματικό υπόμνημα μετά τις αποκαλύψεις στη Βουλή περί είσπραξης χρηματικής αμοιβής από τον δικηγόρο τους.
Η αίτηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά υποβλήθηκε στις 27.06.2024 σύμφωνα με το άρθρο 79 ν. 5090/2024 και το άρθρο 218 παρ. 7 ΚΠΔ και εκκρεμεί στην αρμόδια εισαγγελική λειτουργό.
Επιπλέον, σε συνέχεια της ανωτέρω αίτησης υποβλήθηκε συμπληρωματικό υπόμνημα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Ο πρώην πρωθυπουργός κ.Α.Σαμαράς υπέβαλε στις 27.06.2024 ενώπιον του Εισαγγελέως Οικονομικού Εγκλήματος αίτηση σύμφωνα με το άρθρο 79 ν. 5090/2024 και το άρθρο 218 παρ. 7 ΚΠΔ για την αποκάλυψη της ταυτότητας των «προστατευόμενων» μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ» και «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΕΛΕΣΗ» στην υπόθεση NOVARTIS.
Με την αίτησή του ζήτησε τον αποχαρακτηρισμό των ανωτέρω μαρτύρων ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, την αφαίρεση της προστασίας αυτών και την ανάσυρση τής εναντίον τους εγκλήσεώς του για ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμηση. Η αίτηση εκκρεμεί στην αρμόδια εισαγγελική λειτουργό.
Επιπλέον, σε συνέχεια της ανωτέρω αίτησης υποβλήθηκε συμπληρωματικό υπόμνημα, μετά τις αποκαλύψεις στη Βουλή περί είσπραξης χρηματικής αμοιβής από τον δικηγόρο τους, γεγονός που ενισχύει την πεποίθηση ότι οι ανωτέρω μάρτυρες εισέπραξαν μεγάλο χρηματικό ποσό για την κατάθεσή τους. Καθίσταται έτσι προφανές ότι ο χαρακτηρισμός τους ως ''προστατευομένων'' ήταν εκτός νόμου εξ υπαρχής».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης