Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών ο Γεωργιάδης μετά την πυρκαγιά: Έτοιμοι σε 24 ώρες ώστε να λειτουργήσει ξανά

Στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών ο Γεωργιάδης μετά την πυρκαγιά: Έτοιμοι σε 24 ώρες ώστε να λειτουργήσει ξανά
"Στα πρόσφατα έργα που κάναμε, διότι το νοσοκομείο είναι υπό ανακαίνιση, είχαμε προσθέσει και σωλήνες νερού, οι οποίες βοήθησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς", ανέφερε ο Άδ. Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα
«Οι ζημιές οι οποίες έχουν προκληθεί είναι μικρές, με αποτέλεσμα να είμαστε έτοιμοι σε 24 ώρες, ώστε να λειτουργήσει ξανά» το «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδ. Γεωργιάδης, ο οποίος το επισκέφτηκε μετά τη χθεσινή φωτιά στην περιοχή του Γηροκομειού.
Ο κ. Γεωργιάδης βρέθηκε στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο Παίδων, που το προηγούμενο 24ωρο εκκενώθηκε προληπτικά χθες το μεσημέρι λόγω της φωτιάς, σημειώνοντας ότι «το χθεσινό γεγονός θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί πάρα πολύ άσχημα, αλλά είμαστε σήμερα εδώ όλοι καλά, χωρίς να έχουμε τίποτα δραματικό, διότι το σύστημα λειτούργησε με πάρα πολύ καλό τρόπο».
Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στο νοσοκομείο είπε ότι «έχω έλθει εδώ για να δω τις ζημιές που έχουν προκληθεί, διότι η φωτιά επεκτάθηκε και έπληξε το νοσοκομείο» και πρόσθεσε πως «το "Καραμανδάνειο" είναι το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο όλης της Δυτικής Ελλάδας και το έχω φροντίσει πάρα πολύ και στην προηγούμενη και στην τωρινή θητεία μου στο υπουργείο Υγείας».
Ανέφερε ότι «στα πρόσφατα έργα που κάναμε, διότι το νοσοκομείο είναι υπό ανακαίνιση, είχαμε προσθέσει και σωλήνες νερού, οι οποίες βοήθησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και ως εκ τούτου, το σύστημα πυρόσβεσης που μόλις πριν από λίγο καιρό τοποθετήθηκε, είχε πολύ καλή λειτουργία».
«Όλα τα πράγματα πήγαν όπως έπρεπε να πάνε σε μία δύσκολη στιγμή» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ο οποίος συνεχάρη τον διοικητή της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γ. Καρβέλη, λέγοντας ότι «εισηγήθηκε άμεσα την μεταφορά των μικρών ασθενών του νοσοκομείου και προλάβαμε να γίνει η μεταφορά όλων των ανθρώπων πριν από τα γεγονότα, χωρίς να τεθεί ούτε κίνδυνος για τους ασθενείς, ούτε κάποια υπερβολική ταλαιπωρία».
«Αυτό κατέστη εφικτό γιατί η απόφαση για την προληπτική εκκένωση του νοσοκομείου ελήφθη πάρα πολύ γρήγορα», συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης και ευχαρίστησε την διοικήτρια του «Καραμανδανείου», Ασπ. Ρηγοπούλου, καθώς και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου, για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν.
Ακόμη, ο υπουργός ευχαρίστησε τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, διότι«δίνουν μία τεράστια μάχη με τις φλόγες».
Σημείωσε δε, ότι η πυρκαγιά «αντιμετωπίστηκε με επιτυχία από τις δυνάμεις τους κράτους, διότι θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί πολύ χειρότερα».
«Πάντως, σε κάθε περίπτωση είμαι υπερήφανος, διότι το σύστημα λειτούργησε με υποδειγματικό τρόπο», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης