Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διαμαντοπούλου-Βενιζέλος θέλουν να πάρουν την εξουσία από τον Μητσοτάκη το 2027 με ένα κεντρώο ΠΑΣΟΚ

Διαμαντοπούλου-Βενιζέλος θέλουν να πάρουν την εξουσία από τον Μητσοτάκη το 2027 με ένα κεντρώο ΠΑΣΟΚ
Γύρω από την Διαμαντοπούλου, θα στοιχηθούν τρανταχτά ονόματα που τώρα βρίσκονται σε συζητήσεις με την υποψήφια.
Η υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου όντως αλλάζει τα δεδομένα στο ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο.
Πλέον επηρεάζει και τη Νέα Δημοκρατία αφού τωρινά στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη εκπορεύονται από το σύστημά της.
Στο δε ΠΑΣΟΚ, γνωρίζουν οι πηγές μας ότι πίσω από την υποψηφιότητα της Α.Διαμαντοπούλου βρίσκεται ο Βαγγέλης Βενιζέλος ο οποίος πλέον προσπαθεί να ανορθώσει το παλαιό σύστημα του και να «πάρει» το μαγαζί από τον Ανδρουλάκη, ο οποίος τον είχε στην απομόνωση.

Ποιοι θα συνασπιστούν δίπλα της

Γύρω από την Διαμαντοπούλου, θα στοιχηθούν τρανταχτά ονόματα που τώρα βρίσκονται σε συζητήσεις με την υποψήφια.
Για παράδειγμα, ενδιαφέρον για την υποψηφιότητά της δείχνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας με την οποία διατηρεί πολύ καλές σχέσεις.
Στο γραφείο της έχουν τεθεί επικεφαλής ο Γιάννης Δατσέρης, ένα πρόσωπο κατεξοχήν άνθρωπος του Βενιζέλου και του ευρύτερου σημιτικού μπλοκ, όπως και η γυναίκα του Συλβάνα Ράπτη.

Θα ακυρώσουν την υποψηφιότητά τους

Την στήριξή προς το πρόσωπό της θα δώσει και ο Ανδρέας Λοβέρδος που κατέβηκε προ λίγο καιρού με τους Δημοκράτες αλλά δεν τα πήγε και τόσο καλά.
Ενώ όπως έχουμε ξαναπεί όταν ανακοινώσει την υποψηφιότητα της, πολύ πιθανόν σε δεύτερο χρόνο να συνταχθούν μαζί της η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Μιχάλης Κατρίνης ενώ ο Βαγγέλης Βενιζέλος μπορεί να πείσει και την Μιλένα Αποστολάκη να κάνει πίσω και να συνταχθεί.

Ποιοι στη ΝΔ θα έχουν πρόβλημα

Αναγεννιέται έτσι ένας πόλος ο οποίος έχει σημεία αναφοράς τον Κώστα Σημίτη, τον Βαγγέλη Βενιζέλο αλλά και συγκεκριμένα πρόσωπα στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ που έχουν κατά βάση εκσυγχρονιστικό παρελθόν. Στη ΝΔ πρόσωπα αυτού του μπλοκ που έχουν άμεση σχέση με την Άννα Διαμαντοπούλου είναι ο Θανάσης Κοντογεώργης, η Αριστοτελία Πελώνη, ο Γιάννης Μαστρογεωργίου αλλά και ο Θοδωρής Λιβάνιος.
Όπως λένε ανώτερες πηγές του χώρου, αυτοί θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση.
Και είναι και άλλοι που δεν θέλουμε να αναφέρουμε…
Πάντως, ένας από αυτός είπε στο ΒΝ ότι δεν είναι ώρα για τη ΝΔ να κάνει στροφή στα δεξιά και να απομονώσει τους πασοκογενείς…
Ίσως πρέπει τώρα να γίνει το αντίθετο…

Τα μίντια που θα στηρίξουν Άννα

Την ίδια ώρα, στο άκουσμα της παλινόρθωσης του διδύμου Διαμαντοπούλου- Βενιζέλος έχουν στραφεί να δώσουν το πολύτιμο χέρι βοήθειας και συγκεκριμένα μιντιακά συμφέροντα.
Ήδη μεγάλο συγκρότημα που έχει μία έφεση στην Κεντροαριστερά έχει αποφασίσει να τρέξει επικοινωνιακά την υποψηφιότητά της με συμφωνία που έγινε αυτές τις μέρες.
Μεγάλο ενδιαφέρον θα δείξουν και άλλα ΜΜΕ που θα τους ενδιέφερε μία τέτοια υποψηφιότητα, όπως π.χ η Καθημερινή που πάντα συμβαδίζει με τον Β. Βενιζέλο π.χ στις δραστηριότητες του «Κύκλου Ιδεών».
Η περίπτωση της Α. Διαμαντοπούλου θέλει προβάλει το Κέντρο και τις μεταρρυθμίσεις, αυτό δηλαδή το αφήγημα που πουλάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Θέλει ουσιαστικά να τον υποσκελίσει το 2027.
Να εμπιστευτεί ο κόσμος ένα κεντρώο ΠΑΣΟΚ και να απομειώσει την δυναμική της ΝΔ, που ούτως ή άλλως είναι μειωμένη.
Ουσιαστικά να δημιουργήσουν ένα κόμμα του Κέντρου που θα πάρει πίσω αυτούς που εμπιστεύτηκαν τον Μητσοτάκη και του έδωσαν αυτοδυναμία σε δύο εκλογικές μάχες (2019, 2023).
Γι’ αυτό, μπορεί να λένε στο Μαξίμου ότι είναι βολικός εταίρος, όμως, μπορεί να μετατραπεί σε ένα αντίπαλο δέος βεληνεκούς που είτε θα πάρει την εξουσία από τη ΝΔ ή το πιθανότερο να αποτελέσει έναν απαιτητικό κυβερνητικό εταίρο το 2027 που θα βάλει ακόμα περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε θέσεις εξουσίας.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης