Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος Βουλευτής): Επιβλαβές το νέο νομοσχέδιο της ΝΔ, άμεση αναθεώρηση της τουριστικής πολιτικής

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος Βουλευτής): Επιβλαβές το νέο νομοσχέδιο της ΝΔ, άμεση αναθεώρηση της τουριστικής πολιτικής
Ο βουλευτής επέκρινε επίσης το νέο νομοσχέδιο που έχει φέρει η κυβέρνηση
Σχετικά Άρθρα
Σε μία ομιλία με έντονη κριτική και προτάσεις για την αναθεώρηση της τουριστικής πολιτικής, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Γιάννης Δημητροκάλλης, έθεσε στο επίκεντρο της συζήτησης την επιδείνωση του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας, παρά τα ρεκόρ εσόδων από τον τουρισμό.
Ο κ. Δημητροκάλλης τόνισε ότι η πολιτεία έχει αποτύχει να δημιουργήσει εγχώριες γραμμές παραγωγής, με αποτέλεσμα οι εισαγωγές να καλύπτουν το 50% με 60% των συνολικών δαπανών που σχετίζονται με τον τουρισμό.
"Παρά το ρεκόρ εσόδων από τον τουρισμό, το εμπορικό ισοζύγιο χειροτερεύει, καθώς η πολιτεία δεν έχει φροντίσει να δημιουργήσει εγχώριες γραμμές παραγωγής," ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι τα ρεκόρ εσόδων δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας.

Επιβλαβές το νέο νομοσχέδιο

Ο βουλευτής επέκρινε επίσης το νέο νομοσχέδιο που έχει φέρει η κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς το ως αποσπασματικό και επιβλαβές για τον κλάδο του τουρισμού.
Ειδική αναφορά έκανε στους ξεναγούς, οι οποίοι, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αντιτίθενται έντονα στο νομοσχέδιο καθώς επιτρέπει την αντικατάστασή τους από άτομα χωρίς την απαραίτητη γνώση και εμπειρία.
"Οι ξεναγοί είναι στα κάγκελα για να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο, καθώς μειώνει την ποιότητα των υπηρεσιών, ευνοώντας μόνο τους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου," δήλωσε.
Η ομιλία του κ. Δημητροκάλλη κατέληξε με ένα κάλεσμα για ριζική αλλαγή στην τουριστική πολιτική της χώρας, με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία των τοπικών κοινωνιών και του περιβάλλοντος.

Ριζική αλλαγή

"Χρειάζεται ριζική αλλαγή με στρατηγικό σχεδιασμό και συντονισμό για ένα τουρισμό που θα φέρνει ανάπτυξη και όχι επιδείνωση της κατάστασης," είπε.
"Αν συνεχίσουμε με ημίμετρα και αποσπασματικές παρεμβάσεις, θα καταδικάσουμε την Ελλάδα σε μία πορεία υποβάθμισης και εξάρτησης."
Ο βουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη για μια πραγματική αναθεώρηση της τουριστικής πολιτικής που θα εξασφαλίσει την ανάπτυξη και την ανεξαρτησία της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας ότι η τρέχουσα κατάσταση δεν είναι βιώσιμη και απαιτείται άμεση δράση για το μέλλον της χώρας και των επόμενων γενεών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης