Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χάνει την μιντιακή υπεροπλία – Deal στα σκαριά Μαρινάκη-Ιβάν για το Open και κανάλι για Μελισσανίδη

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χάνει την μιντιακή υπεροπλία – Deal στα σκαριά Μαρινάκη-Ιβάν για το Open και κανάλι για Μελισσανίδη
Ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης κατέθεσε μέσω συνεργατών του επίσημη πρόταση στον Ιβάν Σαββίδη για την αγορά του καναλιού ΟPEN
Μία πολύ σημαντική εξέλιξη έρχεται να ταράξει το πολιτικό-επιχειρηματικό σύστημα, αφού όπως όλα δείχνουν ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης κατέθεσε μέσω συνεργατών του επίσημη πρόταση στον Ιβάν Σαββίδη για την αγορά του καναλιού ΟPEN.
Oι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η πρόταση περιλαμβάνει την ανάληψη όλων των βαρών που έχει το κανάλι και 20 εκατ. ευρώ.

Αποστασιοποιείται ο Σαββίδης

Ο κ. Σαββίδης που έχει αποστασιοποιηθεί αρκετά από το ελληνικό γίγνεσθαι και κυρίως από τα ελληνική media και έχει εξετάσει και άλλες φορές την πώληση του σταθμού, το σκέφτεται πλέον σοβαρά να πουλήσει. Να θυμίσουμε ότι για την απόκτηση 2ου τηλεοπτικού σταθμού δεν υπάρχει κανένα νομικό κώλυμα αφού το ίδιο έχει πράξει και ο όμιλος ANT1 με διαφορετικές εταιρείες για το Makedonia TV.

Έχουν έρθει κοντά λόγω ποδοσφαίρου

Οι δύο επιχειρηματίες δεν είχαν ποτέ καλή σχέση.
Όλα άλλαξαν πριν λίγο καιρό.
Ο Ολυμπιακός, συμφερόντων Μαρινάκη στήριξε για την προεδρία της ΕΠΟ τον εκλεκτό του ΠΑΟΚ Μάκη Γκαγκάτση.
Μέχρι τότε στην ΕΠΟ, υπήρχε η συνεργασία ΑΕΚ-ΠΑΟΚ όμως, για κάποιους λόγους αυτή σταμάτησε.
Ο ΠΑΟΚ σε ανταπόδοση στήριξε τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την προεδρία της Super League έναντι του Γιάννη Αλαφούζου.

Νέα συχνότητα για Μελισσανίδη

Οι καλοί γνώστες του παρασκηνίου λένε ότι οι δύο πλευρές ίσως έρθουν ακόμα πιο κοντά, βάζοντας στο τραπέζι των συζητήσεων και άλλες μελλοντικές συνεργασίες.
Την ίδια ώρα, ένας άλλος μεγαλόσχημος παράγοντας ο Δημήτρης Μελισσανίδης βρίσκεται στο παρά πέντε της ολοκλήρωσης για την αγορά του HIGH CHANNEL το οποίο θα τρέχει ο γιος του Γιώργος και θα ονομάσει «Ναυτεμπορική Tv».
Με όσα έχουν γίνει γνωστά για την αγορά αυτή το ποσό που δόθηκε είναι 3,7 εκατ. ευρώ και το νομικό έλεγχο της αγοράς έκανε το δικηγορικό γραφείο Σαγιά.

Προβληματισμός στην κυβέρνηση

Όλες οι παραπάνω κινήσεις, παρακολουθούνται από το Μαξίμου με περίσσιο σκεπτικισμό και προβληματισμό.
Και αυτό διότι φαίνεται ότι η κυβέρνηση χάνει σταδιακά την μιντιακή υπεροπλία που είχε.
Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη τα έχει σπάσει εδώ και καιρό.
Τα ΜΜΕ του επιχειρηματία είναι αρκετά επικριτικά απέναντι στην κυβέρνηση, ειδικά σε κάποιες μεγάλες υποθέσεις.
Από την άλλη, το OPEN του Σαββίδη, δεν ήταν ποτέ με την κυβέρνηση, έπαιζε πάντα γεγονότα διατηρώντας μία απόσταση χωρίς να είναι πάντα επικριτικό.
Πάντως, σίγουρα δεν ήταν υποστηρικτικό μέσο. Τώρα, όμως, με τις κάκιστες σχέσεις που έχουν Μαρινάκης-Μητσοτάκης, αυτά τα μέσα θα είναι εχθρικά.

Η φθορά χωρίς φίλια ΜΜΕ θα μεγαλώνει

Την ίδια ώρα αποκτάει περιφερειακή συχνότητα και ο Δ. Μελισσανίδης, ο οποίος επίσης δεν έχει σχέσεις με την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ του δεν εντάσσονται στα φιλοκυβερνητικά.
Υπό αυτό το πρίσμα, δημιουργείται μία ομάδα αντί-κυβερνητικών ΜΜΕ που σπάσει το σκληρό δίπολο Αλαφούζου-Βαρδινογιάννη (ΣΚΑΙ-ΑLPHA-STAR) που επιμένουν να στηρίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Χωρίς την μιντιακή προστασία που παρείχαν στην κυβέρνηση οι μεγάλοι καναλάρχες, η φθορά της ΝΔ θα είναι γεωμετρικά μεγαλύτερη κάθε φορά.
Και χωρίς media η κυβερνώσα παράταξη δεν μπορεί να πάει μακριά.
Ήδη οι δημοσκοπήσεις την βρίσκουν στο 29% με όλα τα μέτωπα ορθάνοικτα.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης