Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οργή Σαλμά (ΝΔ) κατά της κυβέρνησης για τις τράπεζες - Υψηλότατες οι χρεώσεις τους, συμβάλλουν σε υπερκέρδη 7 δισ.

Οργή Σαλμά (ΝΔ) κατά της κυβέρνησης για τις τράπεζες - Υψηλότατες οι χρεώσεις τους, συμβάλλουν σε υπερκέρδη 7 δισ.
«Τα επιτόκια δανεισμού είναι υπερβολικά υψηλότερα από αυτά των καταθέσεων που είναι μηδενικά» τονίζει ο βουλευτής της πλειοψηφίας
Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς για τις τράπεζες, ωστόσο η απάντηση που δέχτηκε από τον αρμόδιο υπουργό στη Βουλή δεν τον ικανοποίησε.
«Εγώ ρώτησα την κυβέρνηση και όχι την ΤτΕ» ανταπάντησε στον υφυπουργό Οικονομικών Χρίστο Δήμα για τα στοιχεία που παρουσίασε.
Η ερώτηση του βουλευτή έθιξε λίγο έως πολύ όσα συζητούν οι πελάτες των τραπεζών σε όλη τη χώρα: την τεράστια διαφορά μεταξύ των επιτοκίων δανεισμού και καταθέσεων και τις υψηλές χρεώσεις στις διατραπεζικές συναλλαγές.
«Τα επιτόκια δανεισμού είναι υπερβολικά υψηλότερα από αυτά των καταθέσεων που είναι μηδενικά. Εύλογα μιλάμε για κερδοσκοπία στην κρίση μου» τόνισε σχετικά ο Μάριος Σαλμάς στη Βουλή.
Ζήτησε, δε, από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα ώστε να κλείσει η «ψαλίδα».
Ακόμη για το ζήτημα των υψηλών χρεώσεων στις διατραπεζικές συναλλαγές εγκάλεσε την κυβέρνηση λέγοντας ότι «από την ώρα που η κυβέρνηση υποχρεώνει για φορολογικούς λόγους να κάνουν οι πολίτες συναλλαγές διατραπεζικά, αν υπάρχει κερδοσκοπία, υπάρχει ευθύνη της κυβέρνησης».
Πάντως, ο υφυπουργός Οικονομικών Χρίστος Δήμας προσπάθησε να απαντήσει με στοιχεία από εκθέσεις της ΤτΕ, και «κάρφωσε» τον βουλευτή λέγοντας ότι ρυθμίσεις για τις τράπεζες τις έχει ψηφίσει και ο ίδιος ως βουλευτής της πλειοψηφίας.
«Εγώ ρώτησα την κυβέρνηση και όχι την ΤτΕ» ανταπάντησε ο Μάριος Σαλμάς εξηγώντας ότι «στη δική μου αντίληψη οι χρεώσεις είναι υψηλότατες και συμβάλλουν στα κέρδη 7 δισ. ευρώ τραπεζών».
Εστειλε και μήνυμα στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «οι πολλοί ζητούν να πάρετε μέτρα» και «ο κόσμος δεν μπορεί να περιμένει για πολύ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης