Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να τοποθετηθεί επίσημα για το κύκλωμα των εκβιαστών

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να τοποθετηθεί επίσημα για το κύκλωμα των εκβιαστών
Σιγή ιχθύος από την κυβέρνηση για τις αποκαλύψεις που αφορούν στο «πολυπλόκαμο κύκλωμα εκβιασμού» τονίζουν από την Κουμουνδούρου
«Η κυβέρνηση οφείλει να τοποθετηθεί επίσημα και να εξηγήσει πώς το συγκεκριμένο κύκλωμα αφέθηκε να λειτουργεί ανενόχλητο επί μακρόν και γιατί δεν λειτουργούν ακόμα νομοθετημένοι θεσμοί, που θα μπορούσαν αν υπήρχαν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά σε ανάλογες περιπτώσεις, όπως ο συμπαραστάτης του πολίτη και της επιχείρησης», τονίζουν ο τομέας Εσωτερικών και το τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Σε ανακοίνωση τους, αναφέρουν ότι από την κυβέρνηση και ιδίως από το Υπουργείο Εσωτερικών επικρατεί σιγή ιχθύος για τις αποκαλύψεις που αφορούν στο «πολυπλόκαμο κύκλωμα εκβιασμού και χρηματισμού που δρούσε στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο φέρονται ως εμπλεκόμενοι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων».
Καλούν την κυβέρνηση να συστήσει διυπουργική επιτροπή με τη συμμετοχή της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ για τη δημιουργία πλαισίου διαφάνειας και λογοδοσίας στις υπηρεσίες των ΟΤΑ που έχουν επαφή με πολίτες και επιχειρήσεις και όσες έχουν ελεγκτικό ρόλο.
Αναφέρουν ότι «ένα ακόμη σκάνδαλο διαφθοράς που πλήττει καίρια την αξιοπιστία και το κύρος της Αυτοδιοίκησης στη συνείδηση του πολίτη και προσβάλλει τους χιλιάδες υπαλλήλους ΟΤΑ, οι οποίοι ευσυνείδητα φέρουν εις πέρας ένα υπέρογκο έργο χωρίς μάλιστα την κατάλληλη υποστήριξη από την κεντρική διοίκηση» και ότι «ταυτόχρονα εμπεδώνει το γενικότερο κλίμα παρακμής που χαρακτηρίζει τη διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ». Προσθέτουν ότι «εύλογα προβληματιζόμαστε για το εάν και αυτή τη φορά θα τηρηθεί η πεπατημένη της συγκάλυψης και της αποφυγής των πολιτικών ευθυνών, της διαφάνειας και της λογοδοσίας».
Τονίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «δεν θα επιτρέψει να καλυφθούν οι πολιτικά υπεύθυνοι για αυτήν την οικτρή κατάσταση πίσω από το συνηθισμένο άλλοθι της παραπομπής των υποθέσεων στη Δικαιοσύνη ή πίσω από επικοινωνιακές κορώνες περί δήθεν ”μηδενικής ανοχής στο απόστημα της διαφθοράς” που δεν πείθουν πια κανέναν πολίτη».
Προσθέτουν πως «ούτε, φυσικά, αρκούν για την έκταση και την κλίμακα του προβλήματος ημίμετρα όπως το μέτρο της αυτονόητης αργίας των υπόπτων ή οι μετακινήσεις υπαλλήλων και προϊσταμένων, ή και οι εξαγγελίες για ”αυστηροποίηση του πλαισίου” και ”αναβάθμιση μιας υπηρεσίας εσωτερικού ελέγχου” που δεν έχουν κανένα πρακτικό αντίκρισμα αλλά υπαγορεύονται από το επικοινωνιακό αφήγημα της ΝΔ».
Αναφέρουν καταληκτικά ότι «ο θεσμός της αυτοδιοίκησης αξίζει μια υπεύθυνη αντιμετώπιση των προβλημάτων του και όχι την πελατειακή αντίληψη της ΝΔ που γεννά και διαιωνίζει φαινόμενα αποσύνθεσης όπως αυτό του κυκλώματος των εκβιαστών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης