Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η έλευση Trump στις ΗΠΑ φέρνει πιο κοντά στην έξοδο τον Μητσοτάκη από την Ελλάδα – Αλλάζουν όλα στην Ευρώπη

Η έλευση Trump στις ΗΠΑ φέρνει πιο κοντά στην έξοδο τον Μητσοτάκη από την Ελλάδα – Αλλάζουν όλα στην Ευρώπη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί απολογούμενος τι πολεμικό υλικό παρέδωσε στην Ουκρανία και τι πήρε πίσω σαν αντάλλαγμα.
Η αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Donald Trump δημιουργεί πλέον τις προϋποθέσεις για μία άνετη νίκη του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου παρουσιάζοντας νέα δεδομένα που επηρεάζουν την Ευρώπη και την ελληνική πολιτική σκηνή.

Η διεφθαρμένη Ε.Ε στριμώχνεται

Η επερχόμενη προεδρία Trump στριμώχνει ακόμα περισσότερο την Ευρώπη.
Οι αποτυχημένες επιλογές της Κομισιόν που αυτή την τετραετία δημιούργησαν πρωτοφανή ακρίβεια στην Ευρωζώνη, ενεργειακή κρίση, πιο ισχυρά καρτέλ πολυεθνικών, έκρηξη παράνομης μετανάστευσης, δυσαρέσκεια του πρωτογενούς τομέα (αγρότες-κτηνοτρόφοι) στην Ε.Ε, εξοπλιστική φρενίτιδα παρουσιάζοντας ως υπαρξιακό εχθρό την Ρωσία και προμήθεια στην Ουκρανία πολεμικού υλικού καταδικάστηκαν στις ευρωεκλογές.
Η άνοδος της πατριωτικής Δεξιάς την Ευρώπη είναι γεγονός και ο ερχομός Τrump στις Η.Π.Α θα λειτουργήσει ως επιταχυντής εξελίξεων και στην Ευρώπη το επόμενο διάστημα.

Μέρος του προβλήματος ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως μέρος του προβλήματος μαζί με τους υπόλοιπους αποτυχημένους ηγετίσκους της Ευρώπης, όπως ο Macron που έπαιξε στα ζάρια τη Γαλλία βυθίζοντάς της στην ακυβερνησία, όπως ο Scholz στη Γερμανία που έχει φέρει στη χώρα του ένα πρωτοφανές μείγμα ύφεσης και ακρίβειας, όπως η Von Der Leyen που διαδραμάτισε σκοτεινό ρόλο την περίοδο covid στην προμήθεια επικίνδυνων εμβολίων σε ένα σκάνδαλο που ακόμα ερευνάται.

Οι γενναίες αντιστάσεις Orban, Le Pen

Το κυριότερο είναι ότι ο πυρήνας αυτός της Ε.Ε σύρθηκε σαν το σκυλάκι του επικίνδυνου Biden εμπλέκοντας με το χειρότερο δυνατό τρόπο την Ευρώπη σε έναν υπόγειο και αχρείαστο πόλεμο με την Ρωσία, στηρίζοντας το αίτημα της Ουκρανίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Κόντρα στις γενναίες παρεμβάσεις πολιτικών όπως ο Oύγγρος Orban και η Γαλλίδα LePen που αντιστάθηκαν σε αυτή την παρανοϊκή πολιτική ενός ημίτρελου γέρου και διεφθαρμένων γραφειοκρατών της Ε.Ε.
Και που τελικά αύξησαν τις δυνάμεις τους στις ευρωεκλογές.

Σταματάει άμεσα ο πόλεμος στην Ουκρανία

Τι σημαίνει, όμως, πραγματικά για την Ελλάδα η έλευση του Trump στις Η.Π.Α;
Η προεδρία Trump είναι σίγουρο ότι την επόμενη μέρα θα τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και θα συνετίσει το ΝΑΤΟ, όντας επιχειρησιακά νεκρό κατά δήλωση Macron, να εγκαταστήσει βάσεις δίπλα στην Ρωσία εντάσσοντας την Ουκρανία και τον διεφθαρμένο Zelenski.
Το ΝΑΤΟ είναι οι ΗΠΑ και ο Trump όπως και στην πρώτη του θητεία δεν θα θελήσει να εμπλακεί σε κανέναν πόλεμο.

Θα πρέπει να απολογηθεί ο Μητσοτάκης για την κατάσταση της άμυνας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί απολογούμενος τι πολεμικό υλικό παρέδωσε στην Ουκρανία και τι πήρε πίσω σαν αντάλλαγμα.
Θα πρέπει να εξηγήσει τι κενά άφησε – κατά δήλωσή του- στην εθνική άμυνα της χώρας.
Είναι δυνατόν πρωθυπουργός στην Ελλάδα να παραδέχεται ότι υπάρχουν κενά στην άμυνα της χώρας επειδή δόθηκε υλικό στην Ουκρανία;
Τέτοιες δηλώσεις δεν θα έκαναν ποτέ ένας Καραμανλής και ένας Παπανδρέου…
Η εμπλοκή της Ελλάδας στην Ουκρανία θα τερματιστεί.
Ήταν μία εντελώς λάθος κίνηση Μητσοτάκη χωρίς κανένα όφελος που στηλιτεύτηκε από τους ίδιους τους βουλευτές της ΝΔ, από τον Σαμαρά-Καραμανλή ακόμα και από την αδερφή του Πρωθυπουργού Ντόρα Μπακογιάννη.

Αλλάζουν οι συσχετισμοί στις σχέσεις με Τουρκία

Επίσης, για την Ελλάδα θα ανοίξουν την επομένη αρκετά ζητήματα στα εθνικά θέματα της χώρας.
Η Τουρκία θα έχει πιο στενούς δεσμούς με τις ΗΠΑ του Trump και ο έλληνας Πρωθυπουργός θα έπρεπε ήδη να έχει ενδυναμώσει τις σχέσεις του μαζί του.
Τα F16 στην Τουρκία θα τρέξουν πλέον πολύ γρήγορα ενώ δεν ξέρουμε τις διαθέσεις Trump για τα ελληνικά F35.
Γερουσιαστές βουτηγμένοι στην διαφθορά όπως ο Menendez δεν θα υπάρχουν.
Η ελληνική διπλωματία πρέπει να τρέξει…

Η άνοδος της δεξιάς ατζέντας

Η κυβέρνηση Mητσοτάκη που εξυπηρετεί τέλεια την ατζέντα της woke κουλτούρας και την πολιτικής ορθότητας θα αντιμετωπίσει πλέον μία μεγάλη αμφισβήτηση ακόμα και μέσα στο κόμμα του.
Ήδη η δεξιά πτέρυγα είτε από την πλευρά Σαμαρά είτε από την πλευρά Καραμανλή που υποστηρίζει τον Τrump, δεν δείχνει διατεθειμένη να συμβιβαστεί πλέον με την ΝΔ των Σκέρτσου-Πατέλη.

Σακελλαροπούλου το πρώτο θύμα

Θύμα αυτής της αλλαγής στην διάθεση των βουλευτών θα είναι η ίδια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η τραγική Σακελλαροπούλου που πανηγύριζε το βράδυ της ψήφισης του γάμου των ΛΟΑΤΚΙ την ώρα που η παραδοσιακή βάση της ΝΔ έκλαιγε…
Η Σακελλαροπούλου δεν θα ξαναεκλεγεί, το έχουν τονίσει οι βουλευτές και πλέον ο Μητσοτάκης φέρεται διατεθειμένος να στηρίξει άλλο πρόσωπο.
Η ίδια μάλλον θα βγει και θα πει ότι δεν διεκδικεί άλλη θητεία.
Συνοψίζοντας, η έλευση Τrump φέρνει δεξιότερα την Ευρώπη, κάνει τις κυβερνήσεις να δουν πιο πραγματιστικά τα συστημικά προβλήματα της Ε.Ε.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης