Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαρινάκης για Novartis: Μια πρωτοφανής σκευωρία ήρθε να συναντήσει πολλά λεφτά

Μαρινάκης για Novartis: Μια πρωτοφανής σκευωρία ήρθε να συναντήσει πολλά λεφτά
Απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί
Σχετικά Άρθρα
Στην υπόθεση της Novartis και τις τελευταίες αποκαλύψεις σχετικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.
Ειδικότερα, ερωτηθείς -κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών- για το εάν η κυβέρνηση στηρίζει το αίτημα να βγουν οι «κουκούλες» των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis, ο κ. Μαρινάκης απάντησε πως αυτό είναι απόφαση της Δικαιοσύνης στην οποία η κυβέρνηση, με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, δίνει ακόμα μεγαλύτερες ελευθερίες στους εισαγγελικούς λειτουργούς να κρίνουν εάν ένας προστατευόμενος μάρτυρας πρέπει να συνεχίσει να είναι προστατευόμενος.
«Σε πολιτικό επίπεδο, μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις, ήρθε μία πρωτοφανής σκευωρία να συναντήσει πολλά λεφτά. Πολλά λεφτά και σκευωρία συνθέτουν το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, όπως είχε λεχθεί από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. Όλο αυτό φαίνεται πως ήταν πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα σκευωρία, που πίσω από αυτή δόθηκαν πολλά λεφτά. Αυτά τα ποσά ζαλίζουν. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εμπλακεί στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης. Και πρόσθεσε: «Χθες έπεσαν και οι τελευταίες μάσκες ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη είναι διαφορετικός από τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα. Έβαλε πλάτη ο τωρινός ΣΥΡΙΖΑ στον προηγούμενο. Ένα πράγμα είναι. Εμάς δεν μας απασχολεί πού θα πάει η Κεντροαριστερά. Μιλάνε, όμως, για συμμαχία δυνάμεων. Αναρωτιέμαι, απευθυνόμενος στους εν δυνάμει αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ, αν συμπεριλαμβάνεται και ο ΣΥΡΙΖΑ της Novartis. Έχει ενδιαφέρον να απαντήσουν κατά τη διάρκεια του προεκλογικού διαλόγου αν τελικά αποτελεί κόκκινη γραμμή αυτή η συμπεριφορά και η υπεράσπισή της για τη σκευωρία της Novartis».
Απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. «Μιλάει για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη όταν έχει τον κ. Κοντονή που έχει πει τι συνέβη εκείνα τα χρόνια, για παρα-υπουργεία Δικαιοσύνης, με δύο υπουργούς αμετάκλητα καταδικασμένους για πολύ σοβαρά αδικήματα, ο ΣΥΡΙΖΑ που θα πρέπει ή να σιωπήσει ή να ζητήσει συγγνώμη. Δεν κάνει τίποτα από τα δύο αλλά κυνικά υπερασπίζεται τους πρωταγωνιστές εκείνων των ημερών και προσπαθεί να κάνει το μαύρο άσπρο», συμπλήρωσε.
Απαντώντας σε παρεμφερές ερώτημα, σημείωσε πως αυτά που είπαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες για πολιτικά πρόσωπα αποδείχθηκαν αναληθή και ψευδή από το πέρας της υπόθεσης η οποία τέθηκε στο αρχείο, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπήρχαν ούτε ενδείξεις ενοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης