Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διμερής συνάντηση Δρ. Αυγερινοπούλου με κ. Frederic Genta, Υπουργό Προσέλκυσης Επενδύσεων, Ανάπτυξης & Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Μονακό

Διμερής συνάντηση Δρ. Αυγερινοπούλου με κ. Frederic Genta, Υπουργό Προσέλκυσης Επενδύσεων, Ανάπτυξης & Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Μονακό
Στόχος αυτής της κατ’ ιδίαν συζήτησης υπήρξε η διερεύνηση της συνεργασίας
Διμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Δρ. Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, Ειδικής Απεσταλμένης του Πρωθυπουργού για τους Ωκεανούς και Προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και του κ. Frederic Genta, Υπουργού Προσέλκυσης Επενδύσεων, Ανάπτυξης & Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Μονακό.
Στόχος αυτής της κατ’ ιδίαν συζήτησης υπήρξε η διερεύνηση της συνεργασίας των δύο χωρών και η προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας στον τομέα της Γαλάζιας Οικονομίας καθώς και στην εφαρμογή δορυφορικών τεχνολογιών για την παρακολούθηση της ρύπανσης στη Μεσόγειο αλλά και της προστασίας της περιοχής από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.
Η Γαλάζια Οικονομία αποτελεί κύριο μέλημα των κυβερνήσεων και των δύο χωρών, Ελλάδας και Μονακό και περιλαμβάνει τομείς σημαντικούς για την οικονομία της χώρας μας όπως την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, την θαλάσσια βιοτεχνολογία, την προστασία και την βιοποικιλότητα του θαλασσίου περιβάλλοντος, τις θαλάσσιες μεταφορές, τα λιμάνια και τις λιμενικές δραστηριότητες, τις ναυπηγοεπισκευές, την μπλε τεχνολογία, τις δραστηριότητες παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού.
Ας σημειωθεί πως η επένδυση στον Τομέα της Γαλάζιας Οικονομίας βρίσκεται σε συνάφεια με τις κρατικές δεσμεύσεις και πρωτοβουλίες που αμφότερες οι χώρες, Ελλάδα και Μονακό, ανακοίνωσαν και στη Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τους Ωκεανούς, τον Απρίλιο, στην Αθήνα.
Τον κ. Genta φιλοξένησε στη χώρα μας ο κ. Εμμανουήλ Σπανούδης, Ιππότης του Τάγματος του Αγίου Καρόλου και Executive Committee Member του Monaco Private Label.
Μια επίλεκτη ομάδα Ελλήνων και ελληνικής καταγωγής επιχειρηματιών με μεγάλη εξωστρέφεια, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον Υπουργό του Μονακό σε ένα δείπνο εργασίας που πραγματοποίησε ο κ. Σπανούδης, παρουσία του Προξένου του Μονακό στην Ελλάδα, κ. Β. Αποστολόπουλου, το βράδυ της Τρίτης.
Η Δρ. Αυγερινοπούλου, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, συνόδευσε τον κ. Genta στις συναντήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης