Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καρατομήσεις στη Περιφέρεια Αττικής - Απομακρύνονται 148 υπάλληλοι μετά τις αποκαλύψεις για τη σπείρα των εκβιαστών

Καρατομήσεις στη Περιφέρεια Αττικής - Απομακρύνονται 148 υπάλληλοι μετά τις αποκαλύψεις για τη σπείρα των εκβιαστών
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά αλλάζουν θέση 148 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου
Ριζικές αλλαγές στις υγειονομικές υπηρεσίες ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής.
Με απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά, κανείς από τους 148 υπαλλήλους της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου δεν έμεινε στη θέση του, ενώ από τους επτά συνολικά διευθυντές, παύονται από τα καθήκοντά τους οι τρεις.
Οι αλλαγές έρχονται μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος, στο οποίο εμπλέκονται δημόσιοι υπάλληλοι που εκβίαζαν καταστηματάρχες.
Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκεται και πιθανή δραστηριότητα των εκβιαστών και εκτός Αττικής.
Παύση διευθυντών και τμηματαρχών, έρχονται μετά τις αποκαλύψεις για το κύκλωμα εκβιαστών στο οποίο εμπλέκονταν δημόσιοι υπάλληλοι.
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά αλλάζουν θέση 148 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου αλλάζουν:

-οι εφτά Διευθυντές των υπηρεσιών υγειονομικού ελέγχου. Τρεις από αυτούς παύονται από τα καθήκοντά τους και τέσσερις μετακινούνται σε άλλη περιοχή ευθύνης

-οι 15 Τμηματάρχες

ενώ απομακρύνονται και

-οι 126 Επόπτες Υγείας.

Μάλιστα, η τοποθέτησή τους θα γίνεται με κλήρωση και κυλιόμενα κάθε δύο χρόνια.
Δεδομένου του ειδικού βάρους και των Μητροπολιτικών χαρακτηριστικών των λιμανιών της Αττικής συστήνεται Ειδική Ομάδα Εργασίας Διαχείρισης Λιμένων που θα είναι υπεύθυνη για τα υγειονομικά ζητήματα των πλωτών μέσων για την επεξεργασία όλων των στοιχείων αλλά και για την υποβολή προτάσεων, με στόχο την καλύτερη λειτουργία των λιμανιών και την ασφάλεια των ταξιδιωτών.
Την ίδια ώρα δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη συμμορίας των δημοσίων υπαλλήλων που εκβίαζαν καταστηματάρχες. Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνει η δράση των μελών του κυκλώματος και κυρίως της εκτός Αττικής.
Σύμφωνα με την δικογραφία η 43χρονη φερόμενη ως αρχηγός της σπείρας που συστηνόταν ως Νάνσυ, είχε πρόθεση να «ανοιχτεί» και στη Μύκονο καθώς φέρεται να ζήτησε τη συνδρομή υψηλόβαθμης υπαλλήλου του τμήματος Προστασίας Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού για να βοηθήσει στην αδειοδότηση καταστήματος της περιοχής και συγκεκριμένα να ταχθεί υπέρ της λειτουργίας του στο αρμόδιο τοπικό συμβούλιο.
Η έρευνα για τη δράση του κυκλώματος βρίσκεται σε εξέλιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης