Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρουσφέτι Χατζηδάκη στην ΑΑΔΕ με αναβάθμιση της κολλητής του, Μ. Ψύλλα υπεύθυνη για τον νόμο των ελεύθερων επαγγελματιών

Ρουσφέτι Χατζηδάκη στην ΑΑΔΕ με αναβάθμιση της κολλητής του, Μ. Ψύλλα υπεύθυνη για τον νόμο των ελεύθερων επαγγελματιών
Όλοι αναρωτιούνται από πού αντλεί αυτή την εξουσία και τη δύναμη ο Κωστής Χατζηδάκης...
Σχετικά Άρθρα
Μία πρωτοφανής πίεση ασκείται από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη για να αναδειχθεί νέα διοικήτρια της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) η νυν γενική γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής Μαίρη Ψύλλα.
Η συγκεκριμένη είναι η ίδια που σχεδίασε και παρουσίασε το νομοσχέδιο για την τεκμαρτή φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών, ένα νομοθέτημα που δυσαρέστησε μια προνομιακή τάξη για τη Νέα Δημοκρατία, όλα τα ελεύθερα επαγγέλματα και βασικούς επιστημονικούς κλάδους όπως οι δικηγόροι, οι οικονομολόγοι κ.α. Τα αποτελέσματα αυτά τα είδαμε και στις ευρωεκλογές, όπου η ΝΔ έχασε τουλάχιστον το 50% των ψηφοφόρων από αυτές τις τάξεις που την είχαν στηρίξει τον Ιούνιο του 2023 στις εθνικές εκλογές.

Ο κατάπτυστος νόμος με τον οποίο η ΝΔ έχασε τους μισούς ελεύθερους επαγγελματίες

Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή. Ο Πρωθυπουργός την επομένη των εκλογών έδωσε το πράσινο φως για να αλλάξουν κάποιες διατάξεις του νόμου, ενώ συνέπεια του θυμού του Πρωθυπουργού ήταν να θέλει να διώξει από εκεί τον Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος στύλωσε τα πόδια και δεν συμφώνησε να πάει στο υπουργείο Εξωτερικών που του προτάθηκε
Αντ’ αυτού ο Πρωθυπουργός -επειδή έπρεπε να δείξει ότι πήρε το μήνυμα της κάλπης- έφαγε από το πόστο του τον Χάρη Θεοχάρη ο οποίος - η αλήθεια είναι - μαζί με την Μαίρη Ψύλλα είχε σχεδιάσει και παρουσιάσει στον Πρωθυπουργό το νομοσχέδιο για την φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών.

Από πού αντλεί την εξουσία αυτή;

Όλοι αναρωτιούνται από πού αντλεί αυτή την εξουσία και τη δύναμη ο Κωστής Χατζηδάκης και δεν μετακινείται εάν δεν το θέλει ο ίδιος. Από πού αντλεί την εξουσία και πιέζει το Μαξίμου για την αναβάθμιση της Μαίρης Ψύλλα, όταν έχει γίνει γνωστό ότι για την θέση έχουν ενδιαφερθεί σημαίνοντα στελέχη και από το επιχειρείν και τον τραπεζικό κλάδο.
Και κυρίως με ποια κριτήρια;
Η κ. Ψύλλα ως γνωστόν έχει αποτύχει στον σκοπό της. Προσπάθησε να κλείσει την μεγάλη φοροδιαφυγή με το νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες που grosso mondo θα αποφέρει πρόσθετα 300 εκατ. ευρώ, ενώ με την έκτακτη φορολόγηση στις εταιρείες διύλισης πετρελαίου είχε πάνω κάτω τα ίδια οφέλη (370 εκατ. ευρώ).

Προβληματίζεται το Μαξίμου

Για την ιστορία να πούμε ότι η θητεία του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή θα λήξει τον Γενάρη του 2025 έχοντας εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια που προβλέπονται από τη νομοθεσία.
Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χατζηδάκης θα πρέπει από Σεπτέμβρη να τρέξει τις διαδικασίες για τον διορισμό του νέου διοικητή με διαδικασία προκήρυξης του ανοικτού διαγωνισμού. Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα κάποιες πλευρές του Μεγάρου Μαξίμου είναι όχι μόνο το φιάσκο του νομοσχεδίου που εισηγήθηκε η κ. Ψύλλα αλλά και το επαγγελματικό παρελθόν της καθώς υπήρξε υπεύθυνη του φορολογικού τμήματος της PwC Ελλάδος, μία από τις κορυφαίες ιδιωτικές εταιρείες auditing στην Ελλάδα.
Αντ’ αυτού, έχουν προτείνει για τη θέση τον Φώτη Κουρμούση του ΤΧΣ αλλά και τον Κωνσταντίνο Κόλλια του Οικονομικού Επιμελητηρίου ο οποίος όμως, δεν ενδιαφέρεται για τη θέση.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης