Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Τrump έρχεται στην εξουσία, ο Μητσοτάκης πάει σπίτι του – Η αλλαγή στις ΗΠΑ σηματωρός εξελίξεων στην Ευρώπη

Ο Τrump έρχεται στην εξουσία, ο Μητσοτάκης πάει σπίτι του – Η αλλαγή στις ΗΠΑ σηματωρός εξελίξεων στην Ευρώπη
Οι δημοσκοπήσεις που έρχονται στο φως αλλά και αυτές που λαμβάνει το Μαξίμου, δείχνουν σοβαρό πλήγμα στο προφίλ του Μητσοτάκη
O Donald Trump έρχεται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απομακρύνεται.
Αυτός θα είναι ο τίτλος των εξελίξεων στην ευρωατλαντική σκακιέρα σε βάθος διετίας... 

Μετά την απόσυρση του Biden που δεν είχε ούτως ή άλλως πιθανότητες να εκλεγεί ξανά πρόεδρος, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι ο Trump θα είναι ο επόμενος πρόεδρος.

Η Αντιπρόεδρος με την χειρότερη δημοφιλία

Η Kamala Harris και δεν προλαβαίνει και δεν έχει τις ικανότητες να αντιπαρατεθεί στον Trump και πιστεύουμε ότι η εκλογική της επίδοση θα είναι μέτρια ως κακή.
Mιλάμε για μία Αντιπρόεδρο που είχε τη χειρότερη δημοφιλία από τους 4 προηγούμενους αντιπροέδρους (Pence, Biden, Cheney, Gore). Οι δημοκρατικοί και όλοι οι left liberals είναι χαμένοι σε Λευκό Οίκο, Γερουσία, Βουλή.

Βαθιά κάμψη στο προφίλ Μητσοτάκη - Ξεφούσκωσε

Την ώρα που ξέρουμε πλέον ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, στην Ελλάδα τα πράγματα αρχίζουν και σοβαρεύουν για τον σημερινό Πρωθυπουργό.
Οι δημοσκοπήσεις που έρχονται στο φως αλλά και αυτές που λαμβάνει το Μαξίμου, δείχνουν σοβαρό πλήγμα στο προφίλ του Μητσοτάκη.
Οι ευρωεκλογές υπήρξαν προάγγελος μιας βαθιάς κάμψης της εμπιστοσύνης της κοινωνίας στη ΝΔ, αλλά προσωπικά στον Πρωθυπουργό.

Κούρασε με την αναποτελεσματικότητα

Ο Κ. Μητσοτάκης κούρασε με τις δικαιολογίες για την αναποτελεσματικότητα στο πεδίο της ακρίβειας, κούρασε με την κακή καθημερινότητα που έχει ο πολίτης που έχει τη χειρότερη αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη.
Κούρασε, όμως, και στα θέματα της left liberal ατζέντας που κάποιοι τη θεωρούν προοδευτικότητα – ΛΟΑΤΚΙ, γάμοι ομοφυλόφιλων, τεκνοθεσίες, πολυπολιτισμικότητα κ.α. Διέσπασε σημαντικές μάζες παραδοσιακών ψηφοφόρων μόνο και μόνο για να παίξει συστηματικά την ατζέντα της wokeness κουλτούρας.
Και όλα αυτά από την αλαζονεία της εξουσίας του 41%.

Οι αποτυχημένες ηγέτες και η Ursula

Στην Ευρώπη τα ίδια.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν μέρος του προβλήματος στην Ευρώπη μαζί με τους υπόλοιπους αποτυχημένους ηγετίσκους, όπως ο Macron που έπαιξε στα ζάρια τη Γαλλία βυθίζοντάς της στην ακυβερνησία, όπως ο Scholz στη Γερμανία που έχει φέρει στη χώρα του ένα πρωτοφανές μείγμα ύφεσης και ακρίβειας, όπως η Von Der Leyen που διαδραμάτισε σκοτεινό ρόλο την περίοδο covid στην προμήθεια επικίνδυνων εμβολίων σε ένα σκάνδαλο που ακόμα ερευνάται.
Ο Μητσοτάκης ακολούθησε πιστά την απολύτως αποτυχημένο πρόεδρο της Κομισιόν Ursula Von Der Laien η οποία χειρίστηκε τις τύχες της Ευρώπης στην πιο δύσκολη φάση της.
Covid 19, πόλεμος στην Ουκρανία, ενεργειακή κρίση, κλιματική κρίση, μεταναστευτική κρίση, απεργίες αγροτών-κτηνοτρόφων κ.α.

Aποτύχαμε σε όλες τις κρίσεις

Σε όλες απέτυχε. Που να το πιάσουμε;
Στο Covid κλείσαμε τις οικονομίες και δημιουργήσαμε μία πρωτοφανή ύφεση χρεώνοντας ακόμα περισσότερο τις χώρες-μέλη.
Δευτερευόντως δημιούργησε πληθωρισμό με την επανεκκίνηση της οικονομίας. Στον πόλεμο της Ουκρανίας ακολούθησε πιστά σαν σκυλί τον Βiden που ήθελε να στήσει συστήματα πυραύλων στην Ευρώπη και στην Ουκρανία, που ήθελε να την βάλει μέσα στο ΝΑΤΟ. Στην μεταναστευτική πολιτική απέτυχε παταγωδών.
Η Ευρώπη γίνεται κάθε μέρα μουσουλμανική.
Η ασφάλεια των πολιτών, της χριστιανικής Ευρώπης, είναι ανύπαρκτη. Στην ενεργειακή κρίση η Ursula άφησε απροστατευτη την Ευρώπη.
Οι τιμές ρεύματος ανέβηκαν ψηλά προκαλώντας κραχ στις επιχειρήσεις και στις οικονομίες.

Η Ελλάδα ακολούθησε σαν πιστό σκυλί

Όλα τα παραπάνω συνέβησαν και στην Ελλάδα. Διασυρθήκαμε να δίνουμε όπλα και τανκς στην Ουκρανία, αφήνοντας τα νησιά χωρίς άμυνα.
Στο COVID καταπατήσαμε κάθε ελευθερία και επιβάλαμε άχρηστα εμβόλια. Φέραμε απίστευτη ακρίβεια στο ρεύμα και στο ράφι.
Οι μεταναστευτικές ροές μεγάλωσαν στη χώρα προκαλώντας ασφυξία και ανασφάλεια.
Η Ελλάδα έγινε η πρώτη ορθόδοξη χριστιανική χώρα που επέβαλε γάμο ομοφυλόφιλων και τεκνοθεσία κόντρα στην θέληση των πολιτών.

25% η ΝΔ το χειμώνα

Να είστε σίγουροι ότι όλα αυτά ο Μητσοτάκης θα τα βρει μπροστά του. Η ΝΔ βρίσκεται κάτω από το 30% και στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται θα βρεθεί στο 25% χωρίς δυνατότητα να επανέλθει. Την ίδια ώρα, οι δελφίνοι στο κόμμα κινούνται.
Ο Νίκος Δένδιας διαφοροποιείται επίτηδες συνεχώς στα ελληνοτουρκικά από την επίσημη γραμμή. Ο Κωστής Χατζηδάκης μαζεύει στρατό στην γαλάζια βάση.
Προετοιμάζονται για την μετα-Μητσοτάκη εποχή.
Το σίγουρο είναι ότι η έλευση Trump τελειώνει όλη την ατζέντα που υπηρέτησε ο Μητσοτάκης.
Ο Τrump έρχεται στην εξουσία, ο Μητσοτάκης πάει σπίτι του.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης