Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανοησίες Γεωργιάδη: Με τα F35, μπορούμε να πάμε ξαφνικά μια νύχτα στην Τουρκία - Γελάω με τις δηλώσεις Erdogan

Ανοησίες Γεωργιάδη: Με τα F35, μπορούμε να πάμε ξαφνικά μια νύχτα στην Τουρκία - Γελάω με τις δηλώσεις Erdogan
«Εγώ ακούω αυτά τα ‘’μια νύχτα ξαφνικά’’ και με πιάνουν τα γέλια» σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan
Σχετικά Άρθρα
Λάδι στη φωτιά της... ελληνοτουρκικής διαμάχης ρίχνει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος κόντρα στην γραμμή των ήπιων τόνων που επιχειρεί να χαράξει το Μέγαρο Μαξίμου, προχώρησε σε πρωτοφανείς -ακόμα και για τον ίδιο- δηλώσεις.
Ο γνωστός για το… εκρηκτικό του ταμπεραμέντο, κ. Γεωργιάδης προχώρησε σε δηλώσεις του τύπου «με τα F-35 μπορούμε εμείς να πάμε ξαφνικά μια νύχτα στην Τουρκία» αλλά και «όταν τα λέει ο Erdogan με πιάνουν τα γέλια», ενώ σχολίασε ότι η Τουρκία έχει... σαπάκια αλλά και ότι «είναι μηδέν στην αεροπορία».

«Ο Μητσοτάκης ενοχλεί την Τουρκία»

Αρχικά, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε -μιλώντας στο OPEN- aπως: «Είναι προφανές πως ο Μητσοτάκης ενοχλεί πάρα πολύ και το γεγονός πως η Ελλάδα έχει ανέβει πολλά σκαλοπάτια τα τελευταία πέντε χρόνια, έχοντας φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την Τουρκία. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με εξαιρετικά ισχυρές συμμαχίες και η Τουρκία μια χώρα που δημιουργεί προβλήματα. Ο κ. Δένδιας δεν είπε κάτι που δεν λέμε όλοι, τον έχει στοχοποιήσει».
«Με την Τουρκία υποχρεωτικά θα μιλάμε, είναι ο γείτονάς μας, μας αρέσει δεν μας αρέσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως παραχωρούμε κανένα κυριαρχικό μας δικαίωμα», συνέχισε.

Τα F-35 της Ελλάδας

Κι ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε λέγοντας: «Αγοράζοντας τα F-35 γινόμαστε πιο σκληροί, αγοράζοντας φρεγάτες γινόμαστε πιο σκληροί. Αγοράζοντας Viper F16, κάνοντας αμυντικές συμμαχίες με την Αμερική, τη Γαλλία, γινόμαστε πιο σκληροί. Πιο σκληροί δεν γινόμαστε από ένα tweet αλλά όταν αντιλαμβάνεται ο αντίπαλος ότι πια δεν είμαστε του χεριού του. Εγώ ακούω αυτά τα "μια νύχτα ξαφνικά" και με πιάνουν τα γέλια. Με τα F-35 μπορούμε εμείς να πάμε ξαφνικά μια νύχτα στην Τουρκία. Είδατε στην Υεμένη τι έγινε; Εάν έχεις τα F-35 που δεν πιάνουν τα ραντάρ, μια νύχτα ξαφνικά μπορεί να βρεθείς στην Άγκυρα και να τα κάνεις γης μαδιάμ. Δεν λέω πως θα κάνουμε κάτι τέτοιο εμείς, γιατί δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, αλλά όταν τα λέει ο Erdogan με πιάνουν τα γέλια. Με τι θα έρθεις μια νύχτα στην Ελλάδα; Με τα σαπάκια που έχεις; Αφού το ξέρουν όλοι πως η Τουρκία είναι μηδέν στην αεροπορία, επί πενταετίας Μητσοτάκη».

Τι έχει πρηγηθεί...

Με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρξθξλη εισβολή στην Κύπρο, η Τουρκία επανέλαβε το... «θα έρθουμε ξαφνικά βράδυ» μια φράση που μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς αποτελεί στίχο τραγουδιού του 1974 και παραπέμπει στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
Σε ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας για τα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο αναφέρεται: «Μην με καλείς τόσο παθιασμένα, μπορεί να έρθω ξαφνικά μία νύχτα....»
«Στην 50ή επέτειο της Επιχείρησης Happy Peace, τιμούμε με έλεος, ευγνωμοσύνη και σεβασμό τους ηρωικούς μάρτυρες και βετεράνους του ηρωικού μας στρατού που έθεσαν τέλος στην καταπίεση των Τούρκων συμπατριωτών μας στην Κύπρο» αναφερόταν, μεταξύ άλλων.
Την ίδια στιγμή, όμως, η Άγκυρα συνεχίζει να θέτει θέμα Νίκου Δένδια, στον οποίο μάλιστα καταλογίζει προσωπική ατζέντα και πολιτικές βλέψεις.
«Μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.
"Θα είμαι στη Βόρεια Κύπρο (σ.σ. Κατεχόμενα) την ίδια ημέρα, θα απευθυνθώ εκεί στον λαό της Βόρειας Κύπρου.
Έμαθα ότι θα βρίσκεστε και εσείς στον Νότο και θα απευθυνθείτε από εκεί.
Υποθέτω ότι δεν θα κάνουμε δηλώσεις που θα ενοχλήσουν ο ένας τον άλλον", του είπα.
Είπε ότι σκεφτόταν το ίδιο με εμένα.
Ωστόσο, δυστυχώς, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, σε μια διαφορετική ατμόσφαιρα, προφανώς αγνοώντας τη συνάντησή μας με τον Μητσοτάκη, έκανε τέτοιες δηλώσεις.
Δεν μπορεί να υπάρξει πιο άκομψη και αγενής δήλωση από το να σηκώνεται και να λέει ότι "οι Τούρκοι είναι κατοχική δύναμη εκεί".
Επομένως, ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να βάλει τον συγκεκριμένο υπουργό στη θέση του.
Δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε περισσότερο.
Έχουμε ήδη μιλήσει για ό,τι επρόκειτο να συζητήσουμε.
Συνεχίζουμε την πορεία μας» δήλωσε ο Erdogan, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από τα κατεχόμενα της Κύπρου, το Σάββατο (20/7/2024).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης