Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος Βουλευτής) κατά Μητσοτάκη για Κυπριακό, ρεύμα, πυρκαγιές: Θύματα της επικίνδυνης πολιτικής του οι Έλληνες

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος Βουλευτής) κατά Μητσοτάκη για Κυπριακό, ρεύμα, πυρκαγιές: Θύματα της επικίνδυνης πολιτικής του οι Έλληνες

Επικριτικές δηλώσεις Δημητροκάλλη (ανεξάρτητου βουλευτή) στην πολιτική ατζέντα Μητσοτάκη

Σχετικά Άρθρα
Σε μια σειρά αιχμηρών δηλώσεων, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Γιάννης Δημητροκάλλης, απάντησε στα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία εβδομαδιαία πολιτική ανασκόπηση του στο Facebook.
Ο κ. Δημητροκάλλης δεν δίστασε να επιτεθεί ευθέως στην πολιτική ατζέντα και τις θέσεις του πρωθυπουργού σε καίρια ζητήματα όπως το Κυπριακό, οι αυξήσεις στο ρεύμα, η εργασιακή πολιτική και η διαχείριση των πυρκαγιών.

Κυπριακό

Ο κ. Δημητροκάλλης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αποφεύγει να αντιμετωπίσει ευθέως το ζήτημα της τουρκικής εισβολής του 1974 και τις διαχρονικές ευθύνες της Τουρκίας. «Η ρητορική του περί «διαιρεμένης Κύπρου» και 'νέας ευκαιρίας' για λύση αποπροσανατολίζει από τη βασική πραγματικότητα:
την κατοχή και τη βαρβαρότητα της τουρκικής επιθετικότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο βουλευτής υποστήριξε ότι η στάση του κ. Μητσοτάκη είναι ασαφής και ότι αποφεύγει να ζητήσει την άμεση αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και την επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους.

Αυξήσεις στο Ρεύμα

Σχετικά με τις αυξήσεις στο ρεύμα, ο κ. Δημητροκάλλης κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανεπαρκή διαχείριση της ενεργειακής κρίσης.
«Η επιβολή έκτακτου τέλους για δύο μήνες είναι μια κίνηση επικοινωνιακού χαρακτήρα που δεν αντιμετωπίζει το ουσιαστικό πρόβλημα της ενεργειακής φτώχειας που βιώνει ο ελληνικός λαός», δήλωσε, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι αποφεύγει να αναλάβει ευθύνες για την αδυναμία προστασίας των πολιτών από την κερδοσκοπία των μεγαλοπαραγωγών.

Εξαήμερη Εργασία

Για το ζήτημα της εξαήμερης εργασίας, ο κ. Δημητροκάλλης τόνισε ότι η κυβέρνηση προωθεί την εξάπλωση της ελαστικής εργασίας και τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων.
«Οι εργαζόμενοι γίνονται θύματα μιας πολιτικής που ευνοεί τις μεγάλες επιχειρήσεις εις βάρος της αξιοπρέπειας και της ασφάλειας της εργασίας τους», υπογράμμισε.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οι έλεγχοι και τα πρόστιμα είναι απλώς φύλλο συκής σε ένα καθεστώς εργασιακής αυθαιρεσίας που η ίδια η κυβέρνηση ενισχύει.

Πυρκαγιές

Τέλος, ο κ. Δημητροκάλλης έθεσε υπό αμφισβήτηση την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στη διαχείριση των πυρκαγιών.
«Η κυβέρνηση αποτυγχάνει συστηματικά στην πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών», δήλωσε, επισημαίνοντας την έλλειψη επαρκών πόρων και σχεδιασμού.
Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επικεντρώνεται σε επικοινωνιακά παιχνίδια αντί να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας ασφάλειας.

Ακολουθούν οι δηλώσεις:

«Διάβασα με προσοχή όσα έγραψε ο Μητσοτάκης εβδομαδιαία πολιτική ανασκόπηση στο facebook ή με απλά λόγια στο μονόλογο του και ακολουθούν οι απαντήσεις μου σε μερικά ζητήματα που ανέφερε:

Κυπριακό:

Ο κ. Μητσοτάκης, για άλλη μια φορά, αποφεύγει να αναφερθεί στην εισβολή του 1974 και τις διαχρονικές ευθύνες της Τουρκίας.
Η ρητορική του περί "διαιρεμένης Κύπρου" και "νέας ευκαιρίας" για λύση, αποπροσανατολίζει από τη βασική πραγματικότητα:
την κατοχή και τη βαρβαρότητα της τουρκικής επιθετικότητας.
Αντί να απαιτεί την άμεση αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και την επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους, επιλέγει να μιλάει για γενικότητες και να χαϊδεύει τα αυτιά των εχθρών της πατρίδας μας.

Αυξήσεις στο ρεύμα:

Ο πρωθυπουργός επιχειρεί να δικαιολογήσει τις υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα με αναφορές στη ζήτηση και τις στρεβλώσεις της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας.
Ωστόσο, παραλείπει να αναφέρει ότι η δική του κυβέρνηση έχει ευθύνες για την ανεπαρκή διαχείριση της ενεργειακής κρίσης και την αδυναμία προστασίας των πολιτών από την κερδοσκοπία των μεγαλοπαραγωγών.
Η επιβολή έκτακτου τέλους για δύο μήνες είναι μια κίνηση επικοινωνιακού χαρακτήρα που δεν αντιμετωπίζει το ουσιαστικό πρόβλημα της ενεργειακής φτώχειας που βιώνει ο ελληνικός λαός.

Εξαήμερη εργασία:

Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να καθησυχάσει την κοινή γνώμη με στατιστικά στοιχεία για την εφαρμογή της έκτακτης βάρδιας εργασίας, αλλά δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια: η κυβέρνηση του προωθεί την εξάπλωση της ελαστικής εργασίας και τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων.
Οι εργαζόμενοι γίνονται θύματα μιας πολιτικής που ευνοεί τις μεγάλες επιχειρήσεις εις βάρος της αξιοπρέπειας και της ασφάλειας της εργασίας τους.
Οι συνεχείς έλεγχοι και τα πρόστιμα είναι απλά φύλλο συκής σε ένα καθεστώς εργασιακής αυθαιρεσίας που η ίδια η κυβέρνηση ενισχύει.

Πυρκαγιές:

Ο πρωθυπουργός επαινεί τον κρατικό μηχανισμό και τους εθελοντές για τη μάχη κατά των πυρκαγιών, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση αποτυγχάνει συστηματικά στην πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
Οι ευχαριστίες προς τους πολίτες για την ατομική τους ευθύνη δεν μπορούν να καλύψουν την έλλειψη επαρκών πόρων και σχεδιασμού από πλευράς του κράτους.
Η φύση και η περιουσία των Ελλήνων καταστρέφονται κάθε καλοκαίρι, ενώ η κυβέρνηση αναλώνεται σε επικοινωνιακά παιχνίδια αντί να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας ασφάλειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης