Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ: Το νέο εργοδοτικό έγκλημα στη Σαλαμίνα προκαλεί την οργή της εργατικής τάξης

ΚΚΕ: Το νέο εργοδοτικό έγκλημα στη Σαλαμίνα προκαλεί την οργή της εργατικής τάξης
Οι χώροι δουλειάς, με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε παγίδες θανάτου, υποστηρίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα
«Το νέο εργοδοτικό έγκλημα που σημειώθηκε σήμερα στα Ναυπηγεία του Κόρου στη Σαλαμίνα, δίκαια προκαλεί οργή και θυμό στους εργαζόμενους στη ναυπηγοεπισκευή, στο σύνολο της εργατικής τάξης και του λαού της Αττικής. Ένας ακόμη εργάτης έπεσε νεκρός, και ένας τραυματίστηκε εξαιτίας της πλήρης απουσίας μέτρων ασφάλειας και υγείας στο σημείο που εργάζονταν, κατά τη διάρκεια επισκευής του πλοίου “Jumpo Jet”» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Αττικής (ΚΟΑ) του ΚΚΕ και επισημαίνει: «Ένα έγκλημα που έχει την υπογραφή της κυβέρνησης, της ιδιοκτησίας του Ναυπηγείου, του εφοπλιστικού κεφαλαίου και του εργολάβου, που όλοι μαζί θεωρούν κόστος τα μέτρα ασφάλειας και υγείας και αφήνουν τις ζωές των εργαζομένων εκτεθειμένες στον κίνδυνο για να συνεχίζεται η δική τους κερδοφορία. Ας αφήσουν λοιπόν και τα εκ των υστέρων κροκοδείλια δάκρυα και το απαίσιο και επαναλαμβανόμενο παιχνίδι με το “μπαλάκι των ευθυνών”. Οι χώροι δουλειάς, με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε παγίδες θανάτου. Ιδιαίτερα στον κλάδο της ναυπηγοεπισκευής τα περιστατικά είναι πολλά. Το σημερινό τραγικό περιστατικό είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα θανατηφόρων και μη εργοδοτικών εγκλημάτων, όπως αυτό που είχαμε πρόσφατα στη Χαλκίδα, αλλά και στην Ελευσίνα, στη Ζώνη του Περάματος, και αλλού. Αποδεικνύεται ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη στον κλάδο της ναυπηγοεπισκευής που τα τελευταία χρόνια πολυδιαφημίζει η κυβέρνηση, στηρίζεται και προϋποθέτει το ξεζούμισμα των εργαζομένων, την εντατικοποίηση, την καταπάτηση ΣΣΕ και τη μη κήρυξή της σε υποχρεωτική με συνεχή επιδίωξη της εργοδοσίας να μειώσει το κόστος είτε μέσω του μεροκάματου, είτε μέσω των αναγκαίων μέτρων προστασίας. Αυτή είναι και η αιτία που πηγαίνουμε από το ένα εργοδοτικό έγκλημα στο άλλο».
«Η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του νεκρού εργαζόμενου και εύχεται γρήγορη ανάρρωση στον τραυματία εργαζόμενο. Καλούμε τους εργαζόμενους και το σύνολο του λαού μας να δυναμώσουμε τον αγώνα για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής στους χώρους δουλειάς. Το “να είναι ο τελευταίος” δεν μπορεί να είναι ευχή. Μπορεί να επιβληθεί μόνο μέσα από το μαζικό και συλλογικό αγώνα των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο, με στόχο την ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης» τονίζει καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η ΚΟΑ του ΚΚΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης