Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τρίκαλα – Πανώλη μηρυκαστικών: O Κουρέτας καρατόμησε τον προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας

Τρίκαλα – Πανώλη μηρυκαστικών: O Κουρέτας καρατόμησε τον προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας
Εκτός της αντικατάστασης του προισταμένου της υπηρεσίας ο κ. Κουρέτας θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Τρικάλων για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών
Στην αντικατάσταση του προισταμένου της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Τρικάλων προχώρησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτας μετά την καταγγελία που έγινε για την ταφή των ζώων που νοσούσαν από πανώλη, και σύμφωνα με την οποία τα ζώα θάφτηκαν «στην ουσία ζωντανά, δίχως να τηρηθούν τα όσα προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία με αποτέλεσμα στην περιοχή να αναδύεται στη συνέχεια έντονη δυσοσμία και να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια Υγεία».
Εκτός της αντικατάστασης του προισταμένου της υπηρεσίας ο κ. Κουρέτας θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Τρικάλων για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, ενώ και σε επίπεδο Περιφέρειας Θεσσαλίας ξεκινά πειθαρχική και διοικητική διερεύνηση του θέματος.
Επίσης, ο περιφερειάρχης είχε σύσκεψη σήμερα το απόγευμα με την Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Τρικάλων και τους υπηρεσιακούς της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, σημειώνοντας πως «η διαχείριση της θανάτωσης και υγειονομικής ταφής των ζώων είναι ευθύνη της Περιφέρειας Θεσσαλίας».
Δύο νέα κρούσματα της πανώλης των μηρυκαστικών εντοπίστηκαν σήμερα στη Θεσσαλία.
Πρόκειται για μια κτηνοτροφική μονάδα στο Συκούριο του Δήμου Τεμπών και ένα σφαγείο στην Οιχαλία Τρικάλων.
Για την υπόθεση της πανώλης υπήρξε παρέμβαση από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί πώς, πότε και ποιος έβαλε τα μολυσμένα ζώα στη χώρα.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας σήμερα σε συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την εταιρία βιοτεχνολογίας “Prognosis Bioteck” που εδρεύει στη Λάρισα και την χρηματοδότηση για τη δημιουργία Rapid test.
Αυτό θα αφορά στον ιό της πανώλης και σε άλλες ιογενείς ζωονόσους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης