Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιερρακάκης: Με έμπνευση από τα γεγονότα του 1974, αλλά και με "μνήμη μέλλοντος", προχωράμε μπροστά για την Ελλάδα που ονειρευόμαστε

Πιερρακάκης: Με έμπνευση από τα γεγονότα του 1974, αλλά και με
Όπως σημείωσε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, «ανεξαρτήτως κομματικής οπτικής», ο Κωνσταντίνος Καραμανλής «όχι απλώς έκανε τα σωστά πράγματα αλλά έκανε και τα πράγματα σωστά».
Για τα επόμενα 50 χρόνια της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας κρατάμε τις κατακτήσεις της περιόδου που προηγήθηκε, με επίγνωση των αδυναμιών και ειδικά της ακραίας πολιτικής πόλωσης που επιβράδυνε την εξέλιξή μας.
Με έμπνευση από τα γεγονότα του 1974 αλλά και με "μνήμη μέλλοντος", προχωράμε μπροστά για την Ελλάδα που ονειρευόμαστε». Αυτό ανέφερε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, με αφορμή τη συμπλήρωση σήμερα πενήντα χρόνων από τη Μεταπολίτευση (24 Ιουλίου 1974).
Ο υπουργός επανέλαβε ότι πρόκειται για έναν διφυή όρο, ο οποίος «περιγράφει αφενός, τα γεγονότα του 1974 - το ωστικό κύμα των γεγονότων αυτών - το πώς μέσα σε λίγες εβδομάδες αποκαταστάθηκε το πολίτευμα από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και από μια πολύ σπουδαία ομάδα ανθρώπων και αφετέρου περιγράφει την περίοδο της πεντηκονταετίας».
Όπως σημείωσε, «ανεξαρτήτως κομματικής οπτικής», ο Κωνσταντίνος Καραμανλής «όχι απλώς έκανε τα σωστά πράγματα αλλά έκανε και τα πράγματα σωστά».
Όσον αφορά το κομμάτι της περιόδου της μεταπολίτευσης, τα τελευταία 50 χρόνια, ο κ. Πιερρακάκης το χαρακτήρισε ως την «πιο εκτεταμένη περίοδο Δημοκρατίας και σταθερότητας στην ιστορία του τόπου».
«Το "λογισμικό" όμως της περιόδου αυτής ήταν σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της "στιγμής" του 1974, της πρώτης εκείνης πυκνής περιόδου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης