Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βορίδης για Attica Bank: Χωρίς τη συμφωνία θα είχαμε κούρεμα καταθέσεων - Αιχμές κατά Κασσελάκη για... εξυπηρέτηση συμφερόντων

Βορίδης για Attica Bank: Χωρίς τη συμφωνία θα είχαμε κούρεμα καταθέσεων - Αιχμές κατά Κασσελάκη για... εξυπηρέτηση συμφερόντων
Ο υπουργός Επικρατείας υπεραμύνθηκε της συμφωνίας για συγχώνευση Attica Bank και Παγκρήτιας
Σχετικά Άρθρα
Τη θέση της Τράπεζας της Ελλάδας ότι χωρίς τη συμφωνία για συγχώνευση Attica Bank και Παγκρήτιας, θα είχαμε κούρεμα καταθέσεων, επανέλαβε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.
Ειδικότερα, αναφερόμενος στο θέμα του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα, αφού περιέγραψε το συλλογισμό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και το σημερινό πλαίσιο λειτουργίας των τραπεζών, συμπέρανε, μιλώντας στο OPEN: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης θέλουν κούρεμα των καταθέσεων ας το πουν». Υπενθυμίζοντας, ακόμη, ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, οι συμβουλευτικοί οίκοι έψαχναν πολύ καιρό για ιδιώτη επενδυτή, κατέληξε στο συλλογισμό του λέγοντας πως «αν δεν κάναμε συμφωνία, θα είχαμε κατάρρευση δύο τραπεζών, κούρεμα καταθέσεων. Άλλος επενδυτής, με άλλους όρους, δεν υπάρχει. Γι' αυτό η Τράπεζα της Ελλάδος μίλησε για βέλτιστη ουσιαστικά, συμφωνία».
Παραλλήλως, ο Μ. Βορίδης είπε και αυτό: «Γκρινιάζουμε όλοι για το μεγάλο εύρος διαφοράς επιτοκίου μεταξύ καταθέσεων και χορηγήσεων; Θέλουμε να ενισχύσουμε τον τραπεζικό ανταγωνισμό; Να, ο πέμπτος πυλώνας. Φτιάχνουμε μια ισχυρή τράπεζα που δεν είναι από τις τέσσερις συστημικές, προκειμένου να ενισχύσουμε τον ανταγωνισμό. Και να μπει αυτή η τράπεζα διεκδικητικά και ανταγωνιστικά - σας κάνω την πρόβλεψη ότι αυτή η τράπεζα θα έχει εξ αρχής, με τη δημιουργία της, το επόμενο δευτερόλεπτο, 1,5 μονάδα καλύτερο επιτόκιο».

Αιχμές κατά Κασσελάκη

Η συνέντευξη έκλεισε, όμως, με μια μομφή προς το πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Απαντώντας, εν προκειμένω, στο «κατηγορώ» του κ. Κασσελάκη ότι η κυβέρνηση εξυπηρετεί συμφέροντα, έριξε το γάντι λέγοντας: «Αναζητήστε τα αντίθετα συμφέροντα, που ενδεχομένως εξυπηρετεί ο κ. Κασσελάκης». Με άλλα λόγια, «δείτε ποια είναι τα θιγόμενα, ανταγωνιστικά συμφέροντα», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας που έκλεισε με την επισήμανση, ότι η δημιουργία του πέμπτου πυλώνα «εξυπηρετεί τον ανταγωνισμό» και όποιος δεν θέλει το νέο σχήμα, «δεν θέλει τον ανταγωνισμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης