Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διπλό σκληρό μήνυμα Κασσελάκη σε Πολάκη και φρουρά Τσίπρα - Δεν υπάρχει χώρος για τακτικισμούς, τέρμα στις μικροδιαφωνίες

Διπλό σκληρό μήνυμα Κασσελάκη σε Πολάκη και φρουρά Τσίπρα - Δεν υπάρχει χώρος για τακτικισμούς, τέρμα στις μικροδιαφωνίες
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ζήτησε από τους βουλευτές του κόμματος «να πάψουμε να ασχολούμαστε με τα μικρά γιατί τα επουσιώδη διαιρούν και αφαιρούν»
Πολλαπλά μηνύματα έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη.
«Δεν υπάρχει χώρος για τακτικισμούς και ατομικές ατζέντες. Υπάρχουν εκεί έξω 10.000.000 ζευγάρια μάτια που μας παρακολουθούν και μας κρίνουν καθημερινά. Και ανάμεσά μας δεν υπάρχει κάποιος αλάνθαστος, αλλά είμαι βέβαιος, αλλιώς δεν θα ήμουν πρόεδρος σε αυτό το κόμμα, ότι δεν υπάρχει και κανένας δόλιος. Ελάτε να αναδείξουμε την συλλογική μας ποιότητα. Και όχι τις ατομικές μας μικροδιαφωνίες», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η ελπίδα για μια μεγάλη δημοκρατική κυβέρνηση παραμένει ζωντανή. Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η βεβαιότητα επαναφοράς του λαού στην εξουσία παραμένει υπαρκτή. Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκεί έξω ολοένα και περισσότεροι θα περπατούν με το κεφάλι ψηλά. Αξιοπρέπεια, σεβασμός, δικαιοσύνης, ευημερία, ασφάλεια. Αυτά υποσχόμαστε για αυτά δεσμευόμαστε και αυτά έχουμε ορκιστεί να υπηρετούμε» υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ζήτησε από τους βουλευτές του κόμματος «να πάψουμε να ασχολούμαστε με τα μικρά γιατί τα επουσιώδη διαιρούν και αφαιρούν. Και εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια και το δικαίωμα να ξεχάσουμε την πρόσθεση και τον πολλαπλασιασμό».
Σε άλλο σημείο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι «ποτέ δεν ήταν εύκολα τα πράγματα για το κόμμα μας αλλά και για τις κοινοβουλευτικές μας ομάδες. Όμως σε αυτή τη συγκυρία παρόλο από μία άδικη διάσπαση μείναμε πολύ λιγότεροι, έχουμε υποχρέωση να δουλέψουμε σαν 156. Και αυτό να είστε βέβαιες και βέβαιοι ότι η κοινωνία θα μας το ξεπληρώσει. Θα μας ανταμείψει για αυτό με το μόνο νόμισμα που εμείς αναγνωρίζουμε: την ηθική δικαίωση».
Την ίδια στιγμή, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θα καταψηφίσει τη συμφωνία Attica Bank – Παγκρήτιας, σημειώνοντας: «Προτιμώ να με μισούν οι δολοπλόκοι παρά να με κατηγορούν για συνένοχο τα θύματα της διαπλοκής.
Και την ίδια τιμή θα επιφυλάξει η ιστορία και για εσάς που θα καταψηφίσετε την απώλεια της τελευταίας ευκαιρίας να υπάρχει δημόσιος τραπεζικός πυλώνας σε αυτήν εδώ την χώρα».

Να σταματήσουμε να είμαστε θεατές - Η Κοινοβουλευτική Ομάδα να γίνει πρωταγωνιστής

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι «η Ιστορία μας φέρνει αντιμέτωπους ξανά με την ανάγκη να δείξουμε στην κοινωνία την ασφαλή διέξοδο από τα αδιέξοδα, όπως το κάναμε και το 2015.
Αποδεικνύοντας ότι υπάρχει άλλος δρόμος που εγγυάται όχι μόνο την κοινωνική σωτηρία, αλλά και την κοινωνική ευημερία.
Έχει σημασία λοιπόν η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα να μην είναι θεατής, αλλά να είναι πρωταγωνιστής και πλοηγός της ανασύνταξης και της επανεγκατάστασης στην κυβέρνηση μιας πραγματικά δημοκρατικής, συμπεριληπτικής κυβέρνησης. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αναμένουμε τις εξελίξεις στο περιβάλλον μας».
Διότι, όπως είπε, «η συγκυρία απαιτεί από εμάς να υποδείξουμε ένα νέο πολιτικό παράδειγμα και να οικοδομήσουμε εμείς πρώτοι τα θεμέλια ενός νέου πολιτικού περιβάλλοντος μιας χώρας, μιας Ελλάδας απαλλαγμένης από την ανομία, από την εκτροπή των θεσμών, από την ανασφάλεια των πολιτών.
Μιας χώρας που θα εμπνέει εμπιστοσύνη και ελπίδα στους πολίτες της.
Μιας Ελλάδας που επιτέλους θα παρέχει στους φορολογούμενους υπηρεσίες αντάξιες των θυσιών τους.
Αυτός είναι ο λόγος που καταθέσαμε τις δύο προτάσεις νόμου για την ακρίβεια και το φορολογικό.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα καταθέσουμε και τις επόμενες προτάσεις νόμου.
Αυτός είναι ο λόγος που θα συνεχίσουμε να απαιτούμε μέσα και έξω από την Βουλή την απρόσκοπτη πρόσβαση στα θεμελιώδη δημόσια αγαθά.
Για όλες και όλους ανεξαιρέτως. Γιατί η ιδιότητα του πολίτη είναι ανώτερη από κάθε νεοφιλελεύθερο κριτήριο διαχωρισμού των πολιτών σε Πατρικίους και Πληβείους».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι «είναι χρέος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να δίνει την μάχη για να σταματήσει η αιμορραγία που προκαλεί το κύμα παραιτήσεων των γιατρών μας από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Την οποία η καταρρέουσα κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει με πολιτική επιστράτευση και εκβιασμό απώλειας επαγγελματικής ιδιότητας ιδιωτών γιατρών που έχουν αποκοπεί επί πάρα πολλά χρόνια από τις κλινικές. Και σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους συναδέλφους τους που ασκούν ενδο-νοσοκομειακή ιατρική.
Είναι πάρα πολύ απλό.
Το έχουμε πει πολλές φορές.
Αυξάνουμε τους μισθούς του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, προσλαμβάνουμε προσωπικό και λύνουμε το πρόβλημα.
Αλλιώς δεν θα υπάρχει σε λίγους μήνες Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Τι θα λένε όταν καταπιεί ολόκληρη την κοινωνία το καρτέλ των τραπεζών;

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε σκληρή επίθεση σε αυτό που αποκάλεσε ως «καρτέλ των τραπεζών», μιλώντας για «παρακμή του τραπεζικού συστήματος της Ελλάδας, το οποίο έχει μετατραπεί σε έναν παρασιτικό μηχανισμό κερδοφορίας των ιδιωτών, σε ένα κυνικό καρτέλ που χρεώνει ό,τι θέλει, σε όποιον θέλει. Που δανείζει όποιον θέλει, με πρώτη προτίμηση του φίλους της κυβέρνησης εμείς κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και λέμε την αλήθεια: Ότι η κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών είναι ασύλληπτα μεγάλη για τα παγκόσμια δεδομένα και ότι όλο αυτό το σύστημα καταστρέφει, αντί να βοηθά την ελληνική οικονομία.
Και ποια είναι η απάντηση της κυβέρνησης;
Αντί να διασφαλίσει την ύπαρξη δημόσιου τραπεζικού πυλώνα, τώρα ΄που εγκατέλειψε τις κρατικές συμμετοχές στις τέσσερις συστημικές τράπεζες να έρχεται και να μετατρέπει την τελευταία πρακτικά δημόσια τράπεζα, δηλαδή την Τράπεζα Αττικής σε μία ακόμη ιδιωτική τράπεζα, καταργώντας έτσι, στο πλαίσιο των προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης την δυνατότητα του Κράτους να παρέμβει ρυθμιστικά υπέρ των πολιτών στο τραπεζικό οικοσύστημα.
Θέλω να δω όλοι αυτοί που σήμερα με κατηγορούν για την πεισματική μου αντίδραση στην μεθοδευμένη ολοκλήρωση του καρτέλ των τραπεζών τι θα λένε όταν καταπιεί ολόκληρη την κοινωνία αυτό το καρτέλ;» διερωτήθηκε με νόημα.

«Τα νέα στοιχεία για την Attica Bank»

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε εκτενή αναφορά στο deal της Attica Bank με την Παγκρήτια, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ δεν θα σταματήσει να διερευνά την υπόθεση.
Σε αυτό το πλαίσιο κατέθεσε μερικά ακόμη στοιχεία πέρα από αυτά που ήδη έχει αναδείξει η αξιωματική αντιπολίτευση.
«Η διερεύνηση των πιθανών επενδυτών από την J.P. Morgan διήρκεσε μόλις 3 ημέρες και ειδικότερα από την 1η Ιουλίου έως τις 4 Ιουλίου, διάστημα εξαιρετικά σύντομο.
Παραδόξως και αναιτιολόγητα απευθύνθηκαν ΜΟΝΟ σε επενδυτές που συνήθως επενδύουν σε μειοψηφικά δικαιώματα.
Επίσης προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ενώ η Συμφωνία ΤΧΣ – Thrivest (Poject Eve), παρουσιάζεται από τις Εκθέσεις αξιολόγησης, ως αξιόλογη και επικερδής, οι συστημικές τράπεζες, δεν θα ασκήσουν τα δικαιώματα προτίμησης ούτε θα τα πουλήσουν σε τρίτους.
Επίσης, ένα ακόμη σημείο που μας προκαλεί ενδιαφέρον είναι ότι δεν υπάρχει εισήγηση από τη Νομική Υπηρεσία του ΤΧΣ, αλλά το έργο το αναλαμβάνουν ιδιωτικές νομικές εταιρείες. Άραγε μετά από τόσες συναλλαγές το ΤΧΣ δεν έχει αποκτήσει ακόμη την κατάλληλη νομική τεχνογνωσία;
Επιπρόσθετα στην επιστολή της η Τράπεζα της Ελλάδος, δεν κάνει σαφές σε ποιες ενέργειες ανάκαμψής αναφέρεται ότι έχει κάνει η παρούσα αλλά και οι προηγούμενες διοικήσεις των δύο τραπεζών για την αναζήτηση στρατηγικού ιδιώτη επενδυτή;».
«Εμείς θα συνεχίζουμε να διερευνούμε την συγκεκριμένο ζήτημα και στο άμεσο μέλλον θα αναζητήσουμε να κατατεθούν όλα τα έγγραφα που είτε δεν μας παραδόθηκαν, είτε ήταν ελλιπή» ξεκαθάρισε και πρόσθεσε:
«Και εμείς εδώ, εσείς σαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για αυτόν τον λόγο καταψηφίζουμε αυτή την σκανδαλώδη συνένωση μίας προβληματικής συνεταιριστικής τράπεζας με μία μεθοδευμένα προβληματική δημόσια τράπεζα, ακριβώς για να απαλλάξουν τους φίλους τους ιδιώτες μετόχους της Παγκρήτιας από την υποχρέωση, με βάση τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να διασώσουν με τα δικά τους χρήματα την δική τους ιδιωτική τράπεζα.
Και έρχονται να πωλήσουν στο κράτος το δικό τους πρόβλημα μεταφέροντάς το ποσό διάσωσης της Τράπεζάς τους ως μετοχικό κεφάλαιο ισχυρής πλειοψηφίας σε μια τράπεζα σωσμένη με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου.
Είμαι ξεκάθαρος. Προτιμώ να με μισούν οι δολοπλόκοι παρά να με κατηγορούν για συνένοχο τα θύματα της διαπλοκής. Και την ίδια τιμή θα επιφυλάξει η ιστορία και για εσάς που θα καταψηφίσετε την απώλεια της τελευταίας ευκαιρίας να υπάρχει δημόσιος τραπεζικός πυλώνας σε αυτήν εδώ την χώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης