Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνέχεια στην κόντρα για την Attica Bank - ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική αθλιότητα τα υπονοούμενα του Βορίδη

Συνέχεια στην κόντρα για την Attica Bank - ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική αθλιότητα τα υπονοούμενα του Βορίδη
«Πυρά» εκατέρωθεν κυβέρνησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την συγχώνευση Attica Bank και Παγκρήτιας Τράπεζας
Σχετικά Άρθρα
«Τα υπονοούμενα του κ. Βορίδη περί εξυπηρέτησης θιγόμενων συμφερόντων από τον Στέφανο Κασσελάκη συνιστούν πολιτική αθλιότητα» απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στον βουλευτή της ΝΔ, προσθέτοντας πως «αν ο υπουργός Επικρατείας διαθέτει έστω και τη στοιχειώδη πολιτική αξιοπρέπεια, να μιλήσει με στοιχεία και ονόματα».
Ο Μάκης Βορίδης είχε επίσης αναφέρει, νωρίτερα, πως «αν θέλουν κούρεμα των καταθέσεων» στον ΣΥΡΙΖΑ, «ας το πουν». «Αναζητήστε τα αντίθετα συμφέροντα από ενδεχομένως εξυπηρετεί ο κ. Κασσελάκης, είπε μεταξύ άλλων.

«Το 2016 είχε γίνει έλεγχος σε δάνεια σε 37 δανειολήπτες και μεταξύ των ευρημάτων είχαν καταγραφεί συστηματική χορήγηση δανείων κάτω του κόστους. Χρηματοδότηση επιχειρηματιών για να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ, προκειμένου να μη χαθεί ο έλεγχος τράπεζας από κόμμα. Χαρακτηριστική η περίπτωση κατασκευαστικής φιλικής προς το ΣΥΡΙΖΑ που πήρε 39 δάνεια από Τράπεζα Αττικής» δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικός Κωστής Χατζηδάκης.

«Τι έκανε η ΝΔ πέντε χρόνια για την Τράπεζα Αττικής; Είχατε προκάτοχο, όχι εσείς. Και γιατί πέντε χρόνια δεν φέρατε καλύτερη συμφωνία; Είστε εδώ για να απαντάτε!» επισήμανε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Ραγκούσης, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε το κόμμα του να μην καταψηφίσει τη συμφωνία για το 5ο τραπεζικό πυλώνα ζήτησε. «Είναι επωφελής η συμφωνία, με μόνη επιφύλαξη ότι επειδή την εισηγείται μια μειωμένης αξιοπιστίας κυβέρνηση, καλό είναι κανείς να είναι επιφυλακτικός. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι αρνητικός κατά την ταπεινή μου γνώμη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης