Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ για σκάνδαλο υποκλοπών: Tο σάπιο πλαίσιο «προστασίας της εθνικής ασφάλειας» έστρωσε το έδαφος στην κυβέρνηση της ΝΔ

ΚΚΕ για σκάνδαλο υποκλοπών: Tο σάπιο πλαίσιο «προστασίας της εθνικής ασφάλειας» έστρωσε το έδαφος στην κυβέρνηση της ΝΔ
Το κρατικό δόγμα 'ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων', έχει τη σφραγίδα και στήριξη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, τονίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα
«Οι νέες αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών, επιβεβαιώνουν αυτό που το ΚΚΕ καταγγέλλει και αναδεικνύει όλα αυτά τα χρόνια: Ένα βαθιά αντιδραστικό νομικό και θεσμικό πλαίσιο, που δίνει τη δυνατότητα στις κυβερνήσεις και το κράτος να εντείνουν τη μαζική και προληπτική παρακολούθηση, για να προωθούν με όλα τα μέσα, τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που υπηρετούν. Αυτό το σάπιο πλαίσιο 'προστασίας της εθνικής ασφάλειας' έστρωσε το έδαφος και στην κυβέρνηση της ΝΔ, οι ευθύνες της οποίας για τις παρακολουθήσεις είναι τεράστιες και αδιαμφισβήτητες» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του και τονίζει:
«Αυτή είναι η 'ταμπακιέρα', για την οποία τα άλλα κόμματα δεν μιλούν: Το κρατικό δόγμα 'ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων', που έχει τη σφραγίδα και στήριξη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Γι' αυτό τέτοιου είδους λογισμικά, με βάση Κανονισμούς και κατευθύνσεις της ΕΕ, έκαναν τον 'γύρο της Ευρώπης', με αντίστοιχα σκάνδαλα να αποκαλύπτονται σε δεκάδες χώρες».
«Το κρίσιμο είναι ότι αυτό το αντιδραστικό οπλοστάσιο βάζει σταθερά στο στόχαστρο τον λαό και τη νεολαία, τις διεκδικήσεις τους, το κίνημα και τις ιδέες που ενοχλούν το κεφάλαιο, το κράτος και τις κυβερνήσεις του. Ειδικά σήμερα, που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί 'χτυπάνε κόκκινο' και στη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή, ο λαός χρειάζεται να επαγρυπνεί, να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τις ανάγκες του, ενάντια στο σύστημα και όλους τους μηχανισμούς του» υπογραμμίζει καταλήγοντας το ΚΚΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης