Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θέμα ωρών, ο ανασχηματισμός στους γενικούς γραμματείς - Όλα τα ονόματα που είναι στο τραπέζι - Ποιοι έρχονται, ποιοι φεύγουν

Θέμα ωρών, ο ανασχηματισμός στους γενικούς γραμματείς - Όλα τα ονόματα που είναι στο τραπέζι - Ποιοι έρχονται, ποιοι φεύγουν
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως μετά το μεσημέρι αναμένεται ανακοίνωση για τον ανασχηματισμό των γενικών γραμματέων
Σχετικά Άρθρα
Θέμα ωρών θεωρείται πλέον ο ανασχηματισμός των γενικών γραμματέων.

«Ο σχεδιασμός είναι να υπάρξει μια ανακοίνωση σήμερα μετά το μεσημέρι από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η ονοματολογία

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το σενάριο που προκρίνεται είναι η αξιοποίηση πρώην βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι έχουν παρουσιάσει θετικά δείγματα γραφής.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Τάσου Γαϊτάνη, ο οποίος έχει ακουστεί για το υπουργείο Ανάπτυξης, στη θέση του γενικού γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας. Επίσης, ακούγεται το όνομα του αναπληρωτή γραμματέα της ΝΔ, Χριστόφορου Μπουτσικάκη, αλλά και αυτό του πρώην βουλευτή Πιερίας, Σάββα Χιονίδη. Στο τραπέζι έχει πέσει και το όνομα του πρώην βουλευτή, Γιάννη Μελά.
Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πληροφορίες, για το υπουργείο Εσωτερικών «ακούγεται» ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος.
Σενάρια αντικατάστασης υπήρξαν για τον γενικό γραμματέα Εμπορίου Σωτήρη Αναγνωστόπουλο.
Υπό απομάκρυνση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι οι δύο γενικοί γραμματείς, Δήμητρα Λυγούρα και Μάνος Λογοθέτης με την πόρτα να δει την πόρτα της εξόδου.
Με ερωτηματικό είναι τα ονόματα των Ζέφη Δημαδάμα (βρίσκεται στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας) και Νίκη Δανδόλου (βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών).
Αλλαγές αναμένονται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και στο υπουργείου Ναυτιλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης