Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σημάδια παρακμής - Γαλάζια επέλαση... φίλων στην κρατική μηχανή με υπογραφή Μητσοτάκη υπό τον φόβο νέων διαρροών

Σημάδια παρακμής - Γαλάζια επέλαση... φίλων στην κρατική μηχανή με υπογραφή Μητσοτάκη υπό τον φόβο νέων διαρροών
Η αντικατάσταση «πασοκογενών» από άτομα που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία, ήταν ένα από τα βασικά αιτήματα που εκφράστηκαν στην συνεδρίαση της γαλάζιας ΚΟ
Σε μία ακόμη υποχώρηση στις γαλάζιες ομαδοποιήσεις προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς στον «ανασχηματισμό» των γενικών γραμματέων που ανακοινώθηκε χθες, υπάρχουν αρκετά στελέχη που προέρχονται από την γαλάζια παράταξη, ακόμη και πρώην υποψήφιοι βουλευτές.

Όμηρος της γαλάζιας βάσης πλέον ο Μητσοτάκης

Η αντικατάσταση «πασοκογενών» από άτομα που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία, ήταν ένα από τα βασικά αιτήματα που εκφράστηκαν στην συνεδρίαση της γαλάζιας ΚΟ όπου ο πρωθυπουργός δέχτηκε οξεία κριτική από δεκάδες βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.
Ο Πρωθυπουργός είναι «όμηρος» πλέον της βάσης καθώς γνωρίζει ότι αν δεν ικανοποιήσει πολιτευτές και στελέχη του κόμματος, το 28% που πέτυχε στις ευρωεκλογές θα γίνει 25%.
Έτσι λοιπόν, έκοψε τους πασοκογενείς, τακτοποίησε 2-3 πρόσωπα που ήθελαν οι υπουργοί και μετά έβαλε αρκετά πρόσωπα από την γαλάζια πτέρυγα.

Πρώην βουλευτές σε βασικές θέσεις της κρατικής μηχανής

Συγκεκριμένα, ο Σάββας Χιονίδης που αναλαμβάνει την Γενική Γραμματεία Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης στο υπουργείο Εσωτερικών είναι πρώην βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στο υπουργείο Ανάπτυξης τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας την αναλαμβάνει ο Τάσος Γαϊτάνης, πρώην βουλευτής της γαλάζιας παράταξης, στο Νότιο τομέα Αθηνών και πρώην εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.
Επίσης, τη Γενική Γραμματεία Ιθαγένειας στο υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει ο Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος είναι πρώην δήμαρχος Καλλιθέας, που προέρχεται από τα «σπλάχνα» του γαλάζιου κομματικού μηχανισμού. Επίσης, στη Γενική Γραμματεία Ανώτατης Εκπαίδευσης την αναλαμβάνει ο Νίκος Παπαϊωάννου άλλοτε πρύτανης του ΑΠΘ στο Παιδείας και υποψήφιος με ΝΔ στο Επικρατείας.

Η κολλητή του Μητσοτάκη στο Μεταναστευτικής και η φίλη Χατζηδάκη στο Ανάπτυξης

Η Δήμητρα Λυγούρα που πήγε στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής Γενική Γραμματεία Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο είναι στέλεχος της ΝΔ, από την ΔΑΠ μέχρι την Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ και είχε εργαστεί ως σύμβουλος στον Κ. Μητσοτάκη όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Επίσης, ο Γιώργος Ζερβός που πήρε την Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ, ΤΣ και ΕΚΤ είναι πρόσωπο πολύ κοντά στον Άδωνι Γεωργιάδη.
Στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας πήγε η Βίκυ Λοίζου, παλαιά σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη στα θέματα υγείας, κολλητή φίλη του Κ. Χατζηδάκη και υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

Έδιωξε πασοκογενείς και έφερε κομματικούς

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ζέφη Δημαδάμα αντικαθίσταται στην Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από την Κατερίνα Πατσογιάννη η οποία είναι πολιτευτής της ΝΔ στο νομό Μαγνησίας.
Η κ. Δημαδάμα είχε διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ, τον Ιούλιο του 2023, όταν ανακοινώθηκε ότι αναλαμβάνει θέση γενικού γραμματέα σε υπουργείο στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Υπενθυμίζεται ότι ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ενώ έχει διατελέσει στο παρελθόν ακόμη και αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.
Στο υπουργείο Εργασίας, η πασοκογενής Άννα Στρατινάκη παρέδωσε την γραμματεία και στο υπουργείο ήρθε καθαρά δεξιό στέλεχος ο Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, πρώην διοικητής του ΝΑΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης