Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρέτας: Στις 33 οι φάρμες της Θεσσαλίας με πανώλη - Θανατώθηκαν περίπου 9.000 ζώα

Κουρέτας: Στις 33 οι φάρμες της Θεσσαλίας με πανώλη - Θανατώθηκαν περίπου 9.000 ζώα
Με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας πάρθηκε απόφαση να κλείσουν τα σφαγεία και απαγορεύτηκε η έξοδος των ζώων από κάθε μαντρί και την τροφοδοσία με ζωοτροφές σε κάθε ζώνη
Σχετικά Άρθρα
Αισιόδοξος ότι η Θεσσαλία θα βγει από την επιτήρηση στο τέλος του μήνα εμφανίστηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η ιχνηλάτηση για την πανώλη.
«Τελειώσαμε σήμερα την επιτήρηση, ήταν ένα τεράστιο το έργο με την συμμετοχή πολλών κτηνίατρων και υπαλλήλων, χωρίς αυτούς δεν θα τα καταφέρναμε. Όλα έγιναν σε χρόνο ρεκόρ, 15 μέρες. Οι εστίες είναι επτά. 400.000 αιγοπρόβατα περιλαμβάνονται σε αυτές και 1483 εκμεταλλεύσεις. Βρέθηκαν 33 φάρμες θετικές και θανατώθηκαν περίπου 9.000 ζώα και αναμένεται να φτάσουν τα 11.000 με 12.000 ζώα», είπε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας περιγράφοντας την επιχείρηση για την αντιμετώπιση της νόσου.
Σημείωσε επίσης ότι με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας πάρθηκε απόφαση να κλείσουν τα σφαγεία, αλλά και απαγορεύτηκε η έξοδος των ζώων από κάθε μαντρί και την τροφοδοσία με ζωοτροφές σε κάθε ζώνη.
«Ο ΕΦΕΤ κάνει ελέγχους σε τυροκομεία και αν χρειαστεί θα επιβάλει αυστηρά πρόστιμα. Πάντως το τυρί που παράγεται είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές. Το σύστημα λειτούργησε πολύ γρήγορα σε μια αποτελεσματική επιχείρηση που ήταν η μεγαλύτερη στη χώρα σε αυτόν τον τομέα. Από αύριο θα γίνει ξανά μαζική ιχνηλάτηση σε περιοχές που ελέγχθηκαν ήδη. Τέλος Αυγούστου θα βγει η Θεσσαλία από την επιτήρηση, αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κουρέτας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης