Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μάνη (υφ. Ανάπτυξης): Προτεραιότητα η βιώσιμη ανάπτυξη με στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας

Μάνη (υφ. Ανάπτυξης): Προτεραιότητα η βιώσιμη ανάπτυξη με στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας
Η υφυπουργός επισκέφθηκε παραγωγικές και επενδυτικές μονάδες, συναντήθηκε με εκπροσώπους τοπικών επιχειρήσεων και βιομηχανιών, αλλά και με εργαζόμενους, συζητώντας για τις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν
Με έμφαση στο ειδικό βάρος που φέρει η βιομηχανική παραγωγή, η υφυπουργός Ανάπτυξης, 'Αννα Μάνη - Παπαδημητρίου, πραγματοποίησε τριήμερη περιοδεία στα Επιχειρηματικά Πάρκα Ξάνθης, Κομοτηνής, Σαπών και Αλεξανδρούπολης.
Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, συνεχίζοντας τις επαφές με βιομηχανίες σε όλη τη χώρα, η υφυπουργός εμπράκτως αναδεικνύει την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στην ενίσχυση της βιομηχανίας στο πλαίσιο ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, το οποίο ενισχύει την εξωστρέφεια, αναδεικνύοντας τη δύναμη του ελληνικού επιχειρείν και στην περιφέρεια.
Η υφυπουργός επισκέφθηκε παραγωγικές και επενδυτικές μονάδες, συναντήθηκε με εκπροσώπους τοπικών επιχειρήσεων και βιομηχανιών, αλλά και με εργαζόμενους, συζητώντας για τις ανάγκες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η υφυπουργός αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση 20 βιομηχανικών πάρκων σε όλη την Ελλάδα, από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενός χρηματοδοτικού εργαλείου, στη δημιουργία του οποίου πρωτοστάτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο αυτό, ειδικότερα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, έχουν ενταχθεί στη χρηματοδότηση από το Τ.Α.Α. τα Επιχειρηματικά (Βιομηχανικά) Πάρκα Καβάλας, Δράμας, Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης.
Η αναβάθμιση περιλαμβάνει υλοποίηση έργων που αφορούν κρίσιμες υποδομές όπως τα οδικά δίκτυα, ο οδοφωτισμός, έργα υδροληψίας και άλλες υποστηρικτικές εγκαταστάσεις, έργα τα οποία υλοποιεί η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ.
Αναφέρθηκε, επίσης, στις επενδύσεις που υλοποιεί ο ΔΕΔΔΗΕ στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας "Ελλάδα 2.0", σε εννέα Επιχειρηματικά Πάρκα, ανάμεσα στα οποία είναι της Καβάλας, της Ξάνθης, της Κομοτηνής και των Σαπών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης