Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης έκανε Επίτροπο τον Τζιτζικώστα για να αποτρέψει την δημιουργία νέου δεξιού κόμματος – Όλη η αλήθεια στο ΒΝ

Ο Μητσοτάκης έκανε Επίτροπο τον Τζιτζικώστα για να αποτρέψει την δημιουργία νέου δεξιού κόμματος – Όλη η αλήθεια στο ΒΝ
Ο Τζιτζικώστας μετρήθηκε πολλές φορές και το όνομά του μπήκε στις συζητήσεις για το μεγάλο δεξιό φορέα που θα ένωνε όλα τα δεξιά κόμματα.

O Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε καμία σκέψη ή διάθεση να προτείνει τον Απόστολο Τζιτζικώστα για Επίτροπο της χώρας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Δεν υπολόγιζε το όνομά του παρά μόνο όταν έγιναν οι ευρωεκλογές και είδε τις μεγάλες διαρροές της ΝΔ από τα δεξιά και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και την εκτίναξη του Κυριάκου Βελόπουλου.

Η πρώτη του σκέψη ήταν ο Γεραπετρίτης

Αν ο Μητσοτάκης, λένε έμπειροι κοινοβουλευτικοί, δεν είχε φάει το στραπάτσο των ευρωεκλογών και του 28% με το 1 εκατ. των ψηφοφόρων να του γυρνάνε την πλάτη, να είστε σίγουροι ότι θα πρότεινε για Επίτροπο κάποιον πασοκογενή.
Ήδη άλλωστε στην σκέψη του το πρώτο όνομα για αξιοποίηση ήταν ο Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος ήθελε τη θέση αυτή.

Ήταν έτοιμο το κόμμα με τις ευλογίες Καραμανλή - Σαμαρά

Όμως, το μεγάλο παρασκήνιο είναι ότι η κεντρώα στροφή της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε ενεργοποιήσει όλους τους θύλακες στη Βόρεια Ελλάδα που ζητούσαν από τον Απόστολο Τζιτζικώστα να ενεργοποιηθεί. Κάποιοι, μάλιστα, κάνουν λόγο ακόμα και για νέο κόμμα που ήταν στα σκαριά με μεγάλη χρηματοδότηση ενώ είναι αλήθεια ότι ο περιφερειάρχης έχει πολύ καλή σχέση και με τον Κώστα Καραμανλή και με τον Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι ενδεχομένως να στηρίζανε το εγχείρημά του.

Ο Τζιτζικώστας έχει μεγαλύτερη επιρροή από τον Βελόπουλο που πήρε 10%

Ο Μητσοτάκης έλαβε αυτά τα μηνύματα της Βόρειας Ελλάδας και κυρίως της Μακεδονίας.
Πάρα πολλοί πήγαν στον Κυριάκο Βελόπουλο ως αντίδραση στην κεντρώα στροφή της ΝΔ και κυρίως στο νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.
Όμως, αυτό ήταν ένα μεγάλο μήνυμα.
Για να μην αντιμετωπίσει έναν δεύτερο Βελόπουλο με ακόμα μεγαλύτερη επιρροή στην περιοχή, αφού ο Τζιτζικώστας έχει κερδίσει την περιφέρεια με άνω του 50-60%, ο Μητσοτάκης αποφάσισε να τον αναβαθμίσει, να τον κάνει Επίτροπο και έτσι να τον «διώξει» από την εσωτερική πολιτική σκηνή.

Του έδωσε θέση εξουσίας και τον εξοστράκισε μακριά από την Ελλάδα

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι οι δύο άνδρες ήταν αντίπαλοι στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ το 2016 και ο Τζιτζικώστας είχε, έχει και θα έχει αρχηγικές βλέψεις παρά το γεγονός ότι το 2016 δεν μπήκε στον δεύτερο γύρο.
Ο Τζιτζικώστας μετρήθηκε πολλές φορές και το όνομά του μπήκε στις συζητήσεις για το μεγάλο δεξιό φορέα που θα ένωνε όλα τα δεξιά κόμματα.
Ο Μητσοτάκης για να μην έχει να αντιμετωπίσει κάποιο δυνατό παίχτη δεξιά του, απλά του έδωσε μία τεράστια θέση εξουσίας που δεν θα μπορούσε να αρνηθεί…
Και έτσι γλίτωσε από έναν δυνητικό εχθρό.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης