Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Κικίλια και Τουρνά με τον Υπουργό Εσωτερικών της Μολδαβίας - Τι συζήτησαν με αφορμή την παρουσία Μολδαβών πυροσβεστών στην Ελλάδα

Συνάντηση Κικίλια και Τουρνά με τον Υπουργό Εσωτερικών της Μολδαβίας - Τι συζήτησαν με αφορμή την παρουσία Μολδαβών πυροσβεστών στην Ελλάδα
Ο Β. Κικίλιας ευχαρίστησε τον Μολδαβό Υπουργό Εσωτερικών για την παρουσία και συνδρομή πυροσβεστών της χώρας του στην Ελλάδα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης
Σχετικά Άρθρα
Την επιθυμία να εμβαθύνουν έτι περαιτέρω την ήδη άριστη διμερή συνεργασία τους στον τομέα της πολιτικής προστασίας, ιδιαίτερα αξιοποιώντας τις δυνατότητες που τους παρέχονται μέσα από το σύστημα RescEU, εξέφρασαν ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, μαζί με τον Υφυπουργό, Ευάγγελο Τουρνά, και ο Μολδαβός Υπουργός Εσωτερικών, Adrian Efros.
Κατά τη συνάντησή του τους στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στις 2/8, υπογραμμίστηκε η ετοιμότητα για εκατέρωθεν συνδρομή οποτεδήποτε αυτή καταστεί αναγκαία.
Μάλιστα, ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε τον Μολδαβό Υπουργό Εσωτερικών για την παρουσία και συνδρομή πυροσβεστών της χώρας του στην Ελλάδα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.
Από την πλευρά του, ο Adrian Efros τόνισε τη μεγάλη εμπειρία που αποκομίζουν οι Μολδαβοί πυροσβέστες με την συμμετοχή τους στις επιχειρήσεις κατάσβεσης δεδομένων των δεξιοτήτων, της οργάνωσης και της εμπειρίας που χαρακτηρίζουν το ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα.
Ακόμη, ο Μολδαβός Υπουργός απέδωσε ιδιαίτερη σημασία στον τρόπο λειτουργίας του ΕΣΚΕΔΙΚ, ενώ παράλληλα εξήρε τη σπουδαιότητα του νέου αντιπυρικού δόγματος του Πυροσβεστικού Σώματος για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης