Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναταράξεων συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ - Παράταση χρόνου έως 23/8 στο θέμα Σπίρτζη και τη διαγραφή του, η επίπληξη και ο προβληματισμός

Αναταράξεων συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ - Παράταση χρόνου έως 23/8 στο θέμα Σπίρτζη και τη διαγραφή του, η επίπληξη και ο προβληματισμός
Νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη Αυγούστου
Σχετικά Άρθρα
(upd) Τεταμένο εν μέσω θέρους εξακολουθεί να είναι το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που μπορεί να βρίσκεται με το... βλέμμα στο συνέδριο του Οκτωβρίου, ωστόσο οι εσωκομματικές ρωγμές δεν λένε να κλείσουν.
Με το σκηνικό διάλυσης να περιπλανάται πάνω από το κόμμα, κυρίως μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, αλλά και να είναι πλέον χωρισμένο σε δύο στρατόπεδα, τους "Κασσελίστας" και από την άλλη όσους αντιδρούν στις επιλογές του προέδρου τους, μεταξύ των οποίων και οι "87", νέος "πονοκέφαλος" στην Κουμουνδούρου προστίθεται με τον Χρήστο Σπίρτζη.
Σημειώνεται με επιστολή τους στις 11/7 τα 70 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούσαν από τον πρόεδρο του κόμματος, Στ. Κασσελάκη, την παραπομπή του Χρ. Σπίρτζη στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής του, κατηγορώντας τον για αντικαταστατική και αντικομματική συμπεριφορά και υποστηρίζοντας ότι λειτουργεί με ατομική ατζέντα «αμφισβητώντας ανοιχτά τόσο την επάρκεια του νεοεκλεγέντος Προέδρου, όσο και τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αποτελέσει τον κυρίαρχο πόλο που θα αμφισβητήσει την κυριαρχία του Κ. Μητσοτάκη».

Μέχρι  23/8 οι απαντήσεις Σπίρτζη

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χθες (6/8), σχετικά με το αίτημα 70 μελών του κόμματος για διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη, αποφασίστηκε να δοθεί ...χρόνος και το θέμα να επανεξεταστεί σε νέα συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Φαίνεται ότι επικρατεί προβληματισμός, δεδομένου ότι πρόκειται για πρώην υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά και ότι ζητούμενο είναι να μην ανοίγουν νέα εσωκομματικά μέτωπα που ενισχύουν μια εικόνα διάλυσης.
Ωστόσο, η Επιτροπή Δεοντολογίας επέβαλε επίπληξη στον Χρ. Σπίρτζη , ο οποίος θα δώσει έγγραφες απαντήσεις μέχρι τις 23 Αυγούστου σχετικά με αυτά τα οποία «κατηγορείται» από την επιστολή 70 μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σπίρτζης είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Επιτροπής, ενώ είχε δηλώσει «στα προοδευτικά κόμματα δεν υπάρχει διαγραφή γιατί κάποιο στέλεχος εξέφρασε την άποψή του» , εκτιμώντας ότι δεν θα διαγραφεί.
Πάντως, μια εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας για την διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη, θα πρέπει να επικυρωθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 7-8/9 προκειμένου να λάβει "σάρκα και οστά".

Κεχαγιά: Επίπληξη στον Σπίρτζη, μέχρι τις 23/8 θα καταθέσει τις θέσεις του

Για επίπληξη στον Χρ. Σπίτζη, ο οποίος θα δώσει μέχρι τις 23 Αυγούστου τις έγγραφες απαντήσεις του σχετικά με αυτά τα οποία «κατηγορείται» από την επιστολή 70 μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε να συνεδριάσει έως τα τέλη του μήνα η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Β. Κεχαγιά.
Η κα Κεχαγιά με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ερώτημα της διαγραφής του, Χρ. Σπίρτζη, μιλώντας σε εκπομπή του ΕΡΤNews ανέφερε πως δημιουργούνται εντυπώσεις ότι συνεδριάζει μέσα στο κατακαλόκαιρο για να διαγράψει ένα στέλεχος, εξηγώντας πως «αυτό δεν ισχύει – η Επιτροπή Δεοντολογίας απαρτίζεται από πρόσωπα τα οποία είναι «μπαρουτοκαπνισμένα» μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει να έχεις μια μακρά θητεία για να θέσεις υποψηφιότητα για την Επιτροπή Δεοντολογίας».
Όπως ανέφερε, «χθες (6/8) έγινε μία διαδικτυακή συνεδρίαση, στην οποία δεν είχε κληθεί ο κ. Σπίρτζης να έχει δια ζώσης παρουσία. Όμως ανάμεσα στα άλλα, επειδή εξετάζει πάρα πολλά θέματα η Επιτροπή Δεοντολογίας, θα εξέταζε και το θέμα του ιδίου. Προφανώς (υπάρχει ζήτημα). Εγώ βάζω τα πράγματα σε μία σειρά: δεν αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας μέσα στο κατακαλόκαιρο να ασχοληθεί ειδικά με την περίπτωση του κ. Σπιρτζη. Ο ίδιος είχε «δεχθεί ώχληση» από τα μέλη της επιτροπής να καταθέσει εγγράφως τις απόψεις του. Αυτό έγινε μόλις πριν από λίγες ημέρες, ενώ οι καταγγελίες εις βάρος του ήταν από τις 11 Ιουλίου (…)
Κάποια στελέχη διαφωνούν με τον τρόπο που εκφράζεται. Η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε χθες ότι, αφού ο κ. Σπίρτζης επιθυμεί χρόνο, μπορεί μέχρι τις 23 Αυγούστου να καταθέσει εγγράφως τις απόψεις του σε σχέση με αυτά τα οποία «κατηγορείται» από την επιστολή 70 μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, αυτός ο χρόνος του δίνεται. Χθες, δεν μπήκε σε καμία περίπτωση η Επιτροπή Δεοντολογίας στον πυρήνα των καταγγελιών εις βάρους του ίδιου, ώστε να πάρει μία απόφαση».
Πρόσθεσε πως η όποια απόφαση θα ληφθεί μετά τις έγγραφες απαντήσεις ο κ. Σπίρτζης μέχρι τις 23/8 , ώστε στη συνέχεια μέχρι τα τέλη Αυγούστου να συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας και την απόφαση που θα λάβει να τη θέσει υπόψιν της η Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει 7 – 8 Σεπτεμβρίου.
«Υπήρξε μία επίπληξη προς το πρόσωπό του για τον τρόπο με τον οποίο εκφράστηκε», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης