Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Όαση σταθερότητας η Ελλάδα – Ξεκινούν σύντομα οι εργασίες ανέγερσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Αλεξανδρούπολης

Χρυσοχοΐδης: Όαση σταθερότητας η Ελλάδα – Ξεκινούν σύντομα οι εργασίες  ανέγερσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Αλεξανδρούπολης
Στην Αλεξανδρούπολη ο Μ. Χρυσοχοΐδης
«Όαση σταθερότητας» χαρακτήρισε τον Έβρο και την Ελλάδα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης , την ώρα που η περιοχή μας «έχει ιδιαίτερα προβλήματα, έχει αστάθεια».
Από την Αλεξανδρούπολη ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε για τη δημιουργία μίας νέας πραγματικότητας στην οριογραμμή του Έβρου που επιτεύχθηκε χάρη στις προσπάθειες «που έχει καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , με τη θωράκιση του Έβρου και με τον φράχτη, με την προσθήκη προσωπικού, την εγκατάσταση νέων τεχνολογιών και τη συνεχή και διαρκή δουλειά που κάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Ελληνική Αστυνομία και όλες οι υπηρεσίες της Ασφάλειας της χώρας».
«Ο Έβρος είναι ασφαλής και η ασφάλεια αυτή θα συνεχιστεί να υπάρχει, την ώρα που όλο και περισσότερο οι πιέσεις εντείνονται από το περιβάλλον μας. Αλλά εμείς είμαστε αφοσιωμένοι στο καθήκον μας, να υπηρετούμε την ασφάλεια της χώρας, την ασφάλεια των συνόρων και την ασφάλεια των Ελληνίδων και των Ελλήνων», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στον Νομό, σημείωσε πως «εξετάστηκαν μία σειρά από ζητήματα, τα οποία σχετίζονται με τη λειτουργία των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας […] Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε επίσης με τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας για μια σειρά ζητήματα που αφορούν την Ελληνική Αστυνομία και την τοπική κοινωνία».
Έκανε αναφορά στην προσθήκη άλλων 150 συνοριοφυλάκων στην περιοχή (100 στη Ροδόπη και 50 στην Καβάλα) στη δεύτερη γραμμή ελέγχου της μετανάστευσης και μίλησε για σχεδόν μηδενικές ροές -αυτή τη στιγμή- στον Έβρο, εξαιτίας της «πολύ καλής δουλειάς που κάνουν οι υπηρεσίες μας για την αντιμετώπιση της λαθροδιακίνησης».
Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «αυτή η προσπάθεια που γίνεται θα συνεχιστεί ακόμα περισσότερο, με μεγαλύτερα αποτελέσματα και επωφελέστερα για τη χώρα και την ελληνική κοινωνία», υπενθυμίζοντας ότι από το 2020 που ξέσπασε η κρίση στον Έβρο έχουν προσληφθεί πάνω από 1.000 συνοριοφύλακες σε όλους τους νομούς.

Για ΕΛ.ΑΣ

Κάνοντας αναφορά στις τρεις σχολές Αστυνομικής Ακαδημίας της Ελληνικής Αστυνομίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δήλωσε ότι «φέτος ο αριθμός των εκπαιδευομένων θα ανέλθει σε περίπου 1.500 άτομα, δηλαδή ένας πολύ μεγάλος αριθμός ,περίπου 800 άτομα στην Κομοτηνή, 500 άτομα στο Διδυμότειχο και επίσης προστίθενται φέτος για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια στην 150 άτομα, τα οποία του χρόνου θα πολλαπλασιαστούν».
Η Θράκη ενισχύεται και «με αυτό το δυναμικό των σπουδαστών της Ελληνικής Αστυνομίας και κάθε μέρα, όλο και περισσότερο καταβάλλουμε προσπάθεια ούτως ώστε οι σχολές, τα κτίρια, οι υποδομές, οι δομές των σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας να ενισχυθούν περαιτέρω και να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους», υπογράμμισε.

Νέο Αστυνομικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης

Αναφερόμενος στην πορεία ανέγερσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Αλεξανδρούπολης, σημείωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες, εγκαθίσταται ο εργολάβος και θα ξεκινήσουν σύντομα οι εργασίες της ανέγερσής του.
«Το δικαιούται η Αστυνομία κατ' αρχήν εδώ στην Αλεξανδρούπολη, το δικαιούται ο κάτοικος της Αλεξανδρούπολης, αλλά κυρίως αυτή η όμορφη πόλη που θα αποκτήσει ακόμα ένα όμορφο δημόσιο κτίριο», είπε χαρακτηριστικά.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αύξηση κατά 67% της ενδοοικογενειακής βίας

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε για πολύ μεγάλη αύξηση των περιπτώσεων ενδοοικογενειακής βίας (κατά 67%) στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ).
Όπως ανέφερε, «αύξηση των περιστατικών, πολλές συλλήψεις, πολλές καταδίκες από τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές, πολλοί περιοριστικοί όροι. Αυτό είναι ελπιδοφόρο, το ότι οι Ελληνίδες, οι γυναίκες της περιοχές καταγγέλλουν τα περιστατικά, αυτό σημαίνει εμπιστοσύνη. Η αστυνομία κάνει μια εξαιρετική δουλειά και σε επίπεδο διαχείρισης προσωπικό, σε επίπεδο ποινικό, αλλά και σε επίπεδο ασφάλειας των γυναικών θυμάτων. Είχαμε πρόσφατα, τις τελευταίες ημέρες, πολύ δύσκολα περιστατικά. Έχουν συλληφθεί όλοι, κρατούνται και θα οδηγηθούν εκεί που πρέπει, με βάση τις αποφάσεις των δικαστικών Αρχών».
Τόνισε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί και επισήμανε πως «έχουμε safe houses εδώ στη Θράκη, σε όλους τους Νομούς, έχουμε υπηρεσίες εκπαιδευμένες -8 άτομα ανά γραφείο ενδοοικογενειακής βίας σε όλους τους Νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (2 στον Έβρο, ένα στην Ορεστιάδα και από ένα στην Αλεξανδρούπολη, στην Κομοτηνή, στην Ξάνθη στην Καβάλα και στη Δράμα), και πραγματικά είμαι χαρούμενος και δικαιωμένος σε μια προσπάθεια που κάνουμε, η κυβέρνησή μας, να προστατεύσει τα θύματα από τη βία που ασκείται μέσα στις οικογένειες».
Σχετικά με την αντιμετώπιση της βίας των ανηλίκων, ανέφερε πως «υπάρχει μια συντεταγμένη, σχεδιασμένη προσπάθεια από τα Τμήματα Ασφαλείας της κάθε περιοχής. Τα αποτελέσματα είναι ελπιδοφόρα, έχουμε μια σημαντική μείωση περιστατικών, έχουμε μια μικρή αύξηση συλλήψεων -κυρίως ενηλίκων ασκούντων την επιμέλεια- και αυτό είναι το ζητούμενο. Γιατί η ποινική διαχείριση των παιδιών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη υπόθεση, αλλά αυτοί οι οποίοι ασκούν την επιμέλεια πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι έχουν ευθύνη».
Μάλιστα, έστειλε μήνυμα στους κακοποιητές λέγοντας «να είναι βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία επιείκεια, ότι η αστυνομία θα τους συλλάβει και θα τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη».

www.bankingnews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης