Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νούμερο ένα στόχος του Predator ο Άδωνις Γεωργιάδης αλλά ... σώπασε - Προσπάθησαν να τον παγιδεύσουν 11 φορές

Νούμερο ένα στόχος του Predator ο Άδωνις Γεωργιάδης αλλά ... σώπασε - Προσπάθησαν να τον παγιδεύσουν 11 φορές
Ο υπουργός Υγείας ενημερώθηκε από την ΑΔΑΕ επίσημα, αλλά δεν είπε δημόσια τίποτα, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα
Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για το σκάνδαλο τον υποκλοπών ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και φέρνουν τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να είναι ... πρωταθλητής ως προς τις απόπειρες παγίδευσης του κινητού του από το κακόβουλο λογισμικό Predator.
Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτουν οι Reporters United, ο υπουργός και αντιπρόεδρος της ΝΔ έπεσε έντεκα φορές θύμα απόπειρας παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου.
Μάλιστα, το ρεπορτάζ υποδηλώνει ότι ενημερώθηκε από την ΑΔΑΕ επίσημα, αλλά δεν είπε δημόσια τίποτα, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα.

Σώπασε ο Άδωνις Γεωργιάδης - Γιατί δεν κίνησε νομικές διαδικασίες;

Ερωτήματα γεννά το γεγονός ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης, όχι μόνο δεν ακολούθησε τη νομική οδό, ως όφειλε λόγω του θεσμικού του ρόλο, αλλά τουναντίον, δικαιολογούσε δημοσίως τους κυβερνητικούς χειρισμούς για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.
«Αφού ο Άδωνις Γεωργιάδης λέει ότι δεν ήταν η κυβέρνηση πίσω από τις υποκλοπές, γιατί δεν μηνύει αυτούς που τον παγίδευσαν 11 φορές με Predator;» διερωτάται με νόημα ο συντάκτης του δημοσιεύματος.
Επισημαίνεται ότι μετά τη συγκάλυψη του σκανδάλου, ο υπουργός Υγείας και θύμα του παράνομου λογισμικού είχε υποστηρίξει δημοσίως: «Δεν υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών. Όποιος αμφισβητεί το πόρισμα του Αρείου Πάγου θέτει σε αμφισβήτηση το πολίτευμα της χώρας».
Όπως σημειώνει το ηλεκτρονικό δημοσίευμα, «η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τη δημοσιογραφία, αλλά από την αφωνία του κ. Γεωργιάδη και άλλων παρακολουθούμενων υπουργών, η οποία συγκαλύπτει τις παρακολουθήσεις σε βάρος του κράτους δικαίου».
Υπογραμμίζεται, δε, ότι ο κ. Γεωργιάδης δεν προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να εντοπιστεί ποιος αξιωματούχος ή ιδιώτης τον στοχοποίησε μέσω Predator ενώ ήταν υπουργός.

Οι επίμαχες ημερομηνίες

Παράλληλα, αποκαλύπτεται ότι ο κ. Γεωργιάδης είναι πρωταθλητής του Predator, έχοντας λάβει 11 μολυσμένα SMS, τα περισσότερα από κάθε άλλο στόχο του Predator.
Ακολουθούν ημερομηνίες που έγιναν οι απόπειρες παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου.

- 29.1.2021
- 19.2.2021
- 31.5.2021
- 6.7.2021
- 9.7.2021
- 15.7.2021
- 17.8.2021
- 16.9.2021
- 5.10.2021
- 20.10.2021
- 9.11.2021



Αγνόησαν τη δικαιοσύνη κόντρα στον θεσμικό τους ρόλο κορυφαίοι Υπουργοί

«Όπως όλα τα θύματα του Predator, έτσι κι ο κ. Γεωργιάδης ενημερώθηκε επίσημα με επιστολή από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων για τις απόπειρες παγίδευσης του κινητού του μέσω Predator. Δεν μπορεί να παριστάνει ότι δεν γνωρίζει», προσθέτουν οι Reporters Unites.
«Η αφωνία Γεωργιάδη άφησε απροστάτευτο όχι μόνο τον ίδιο, αλλά κυρίως το δημόσιο αξίωμα που έφερε κατά τη στοχοποίησή του από το Predator».
Υπενθυμίζεται ότι στη δικαιοσύνη δεν προσέφυγαν κι άλλοι αξιωματούχοι, μεταξύ ο υπουργός Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης αλλά και ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Χ. Λαλούσης.
Αμφότεροι παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ υπό το Μαξίμου.
Σημειωτέτον ότι η ερευνητική ομάδα αποπειράθηκε να επικοινωνήσει με τον υπουργό Υγείας εις μάτην, καθώς δεν έλαβε κανέναν επίσημο σχολιασμό

Νέα Αριστερά: Ο Άδ. Γεωργιάδης έλαβε 11 sms παγίδευσης από το Predator, αλλά δεν προσέφυγε στη Δικαιοσύνη

«Ο Άδωνις Γεωργιάδης πιστεύει ότι ο κ. Μητσοτάκης δε φέρει καμία ευθύνη για το predator. Από το βήμα της Βουλής μάλιστα μας κάλεσε να ζητήσουμε συγγνώμη στην κυβέρνηση και στον κύριο Δημητριάδη, ενώ μας "απαγόρευσε" μετά το πόρισμα του Αρείου Πάγου να αναφέρουμε ξανά το σκάνδαλο των υποκλοπών συνδέοντας το με την κυβέρνηση της οποίας είναι μέλος», σχολιάζε σε δική της ανακοίνωση η Νέα Αριστερά.
«Ο υπουργός Υγείας υποστηρίζει ότι κάποιος ιδιώτης έστειλε μηνύματα μολυσμένα με κακόβουλο λογισμικό σε μια σειρά κυβερνητικά στελέχη και στον ίδιο", αναφέρει, επισημαίνοντας ότι "όπως αποκαλύπτουν οι Reporters United o κ. Γεωργιάδης δέχτηκε 11 τέτοια μηνύματα". "Όμως μέχρι σήμερα δεν έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη», συμπληρώνει η Νέα Αριστερά και διερωτάται:
«Πως είναι δυνατόν ένας κορυφαίος υπουργός, σε θέση ευθύνης, με τόση ευκολία αποδέχεται και να δικαιολογεί την παρανομία αδυνατώντας να υπερασπιστεί τον ίδιο του τον εαυτό;».
«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι αυτή του η στάση συνδέεται με το γεγονός ότι ήταν και ο ίδιος στόχος παρακολούθησης. Είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται περί ακόμα μιας "σύμπτωσης"», καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης