Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Οι μεθοδεύσεις για τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών κάνουν, για ακόμα μια φορά, ρεζίλι τη χώρα μας διεθνώς

tags :
ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Οι μεθοδεύσεις για τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών κάνουν, για ακόμα μια φορά, ρεζίλι τη χώρα μας διεθνώς
Το Politico, καθώς και μερικά ακόμα διεθνή και ελάχιστα εγχώρια ΜΜΕ επιμένουν να κάνουν τη δουλειά, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
«Ακόμα και τον Αύγουστο που δεν υπάρχουν ειδήσεις, οι μεθοδεύσεις για τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών κάνουν, για ακόμα μια φορά, ρεζίλι τη χώρα μας διεθνώς», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Μερικούς μήνες μετά την καταδίκη της Ελλάδας από το ευρωκοινοβούλιο για τον βάναυσο τραυματισμό του Κράτους Δικαίου, η ηλεκτρονική εφημερίδα Politico τονίζει σε εκτενές ρεπορτάζ της (7.08.24) ότι "η Ελλάδα αφήνει ανέλεγκτες τις υπηρεσίες πληροφοριών για το Predatorgate". Με φόντο το πόρισμα του Αρείου Πάγου, που θα μείνει στη ιστορία ως μια ημέρα ντροπής για τη χώρα μας, το Politico σημειώνει επικριτικά ότι "δύο χρόνια μετά, όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες είναι αθώοι", με αποτέλεσμα "η απόφαση του Αρείου Πάγου να εγείρει εκ νέου ερωτήματα για την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης"», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σχολιάζει:
«Ένα μη ελληνικό Μέσο γράφει, δηλαδή, τα αυτονόητα. Αυτονόητα όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ή τα υπόλοιπα κόμματα, που, δήθεν, δεν σέβονται τη διάκριση των εξουσιών. Αλλά για μία εγνωσμένου φήμης ευρωπαϊκή ηλεκτρονική εφημερίδα. Με ιδιαίτερη αναφορά, μάλιστα, στις παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέοντα, οι οποίοι αμφότεροι κλήθηκαν να καταθέσουν αλλά όχι ως ύποπτοι. Για τον Δημητριάδη, το Politico προσθέτει ότι δεν έγινε ποτέ έρευνα στην κατοικία του, αν και αρχικά είχε ζητηθεί από τις δικαστικές αρχές».
«Ίσως η έγκυρη ιστοσελίδα δεν γνωρίζει ότι κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη απαίτησε από το βήμα της Βουλής να ζητήσουμε... συγγνώμη από τον ανιψιό του Πρωθυπουργού.
Το δημοσίευμα αναφέρεται και στην εξαγωγή του Predator «στο Σουδάν και στη Μαδαγασκάρη από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών» το οποίο« δεν ανακοίνωσε ποτέ τα αποτελέσματα» της εσωτερικής έρευνας.
Για κάθε κανονικό κράτος, θα ήταν και η σημερινή ακόμα μια ημέρα ντροπής. Ένα ακόμα στίγμα για τη Δημοκρατία. Ενδεχομένως, έστω και τώρα, μια ημέρα παραιτήσεων όσων εμπλέκονται στο σκάνδαλο και το ανερυθρίαστο "κουκούλωμά" του», τονίζει και καταλήγει:
«Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το μιντιακό σύστημα, αναζητείται απλά λίγη ακόμα λάσπη κατά του Στέφανου Κασσελάκη, μπας και αλλάξει η ατζέντα.
Το Politico, καθώς και μερικά ακόμα διεθνή και ελάχιστα εγχώρια ΜΜΕ επιμένουν να κάνουν τη δουλειά τους ώστε το σκάνδαλο των υποκλοπών - σκάνδαλο Μητσοτάκη και Δημητριάδη - να μην παραμείνει στο αρχείο.
Το επαναλαμβάνουμε: η δημοσιογραφική έρευνα θα συνεχίσει τις αποκαλύψεις και η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, με μια άλλη δημοκρατική κυβέρνηση, θα αναγκάσει τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης