Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νίκη: Η Νέα Δημοκρατία έχει μετατρέψει το ρεύμα από κοινωνικό αγαθό σε χρηματιστηριακό προϊόν

Νίκη: Η Νέα Δημοκρατία έχει μετατρέψει το ρεύμα από κοινωνικό αγαθό σε χρηματιστηριακό προϊόν

Η σημερινή κυβέρνηση έχει μετατρέψει την ενέργεια από κοινωνικό αγαθό προς τους πολίτες, σε χρηματιστηριακό προϊόν

Σχετικά Άρθρα
Η ακρίβεια στο ρεύμα θα μας κυνηγάει για καιρό με δεδομένη την άρνηση της κυβέρνησης για ριζική παρέμβαση, ώστε να ανακουφιστούν οικονομικά τα ελληνικά νοικοκυριά.
Η Νίκη εξέδωσε ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για επιβεβαίωση του κόμματος.

Πιο συγκεκριμένα:

«Ακρίβεια στο ρεύμα: δυστυχώς επαληθευόμαστε!
Τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση στην Ευρώπη στους λογαριασμούς ρεύματος κατέγραψε τον Ιούλιο η Ελλάδα, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα του πανευρωπαϊκού δείκτη τιμών ενέργειας ΗΕΡΙ.
Στην ελληνική πρωτεύουσα η λιανική τιμή ρεύματος διαμορφώθηκε τον Ιούλιο στα 22,51 λεπτά/KWh από 21,23 λεπτά/KWh, που ήταν τον Ιούνιο, αυξημένη κατά 6%.
Αντίστοιχα, στα 135,54 ευρώ/MWh έκλεισε η μέση τιμή της χονδρεμπορικής ρεύματος για το μήνα Ιούλιο.
Η τιμή αυτή είναι κατά 37% υψηλότερη από τα 98,89 ευρώ/MWh που ήταν η μέση τιμή του Ιουνίου.
Άρα, μόνο καλύτερη δεν προβλέπεται η συνέχεια για τα ελληνικά νοικοκυριά, παρά το υψηλό ποσοστό διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της χώρας, γεγονός που υποτίθεται θα έσωζε την Ελλάδα από την ακρίβεια.
Σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως είναι η Ισπανία όταν η μέση χονδρεμπορική τιμή στην ηλεκτρική ενέργεια ξεπερνά το πλαφόν που έχει ορίσει το κράτος (45 €/MWh) τότε αυτόματα μειώνεται ο ΦΠΑ (από 21% σε 10% ) έτσι ώστε να μην επωμιστούν το βάρος τα νοικοκυριά.
Στην χώρα μας όμως, αυτός που στο τέλος “πληρώνει το μάρμαρο” είναι πάντα ο καταναλωτής ο οποίος για να ανακουφιστεί οικονομικά, έχει εγκλωβιστεί στο ατελείωτο κυνήγι κάθε είδους «pass».
Η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας κινείται μόνο προς μία κατεύθυνση την οποία επιβάλλει η λογική του πρωθυπουργού που επιθυμεί διακαώς να κάνει την Ελλάδα μπαταρία της Ευρώπης.
Το μοναδικό φυσικό κάλλος της πατρίδας μας καταστρέφεται από την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα καμένα δάση και φωτοβολταϊκών στους πλημμυρισμένους κάμπους και σε κάθε γόνιμο έδαφος και βοσκότοπο της πατρίδας μας .
Η σημερινή κυβέρνηση έχει μετατρέψει την ενέργεια από κοινωνικό αγαθό προς τους πολίτες, σε χρηματιστηριακό προϊόν, βορά στα νύχια των ενεργειακών λόμπι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης