Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κασσελάκης για υποκλοπές: Το πόρισμα του Αρείου Πάγου προσβάλλει τη νοημοσύνη του κόσμου

Κασσελάκης για υποκλοπές: Το πόρισμα του Αρείου Πάγου προσβάλλει τη νοημοσύνη του κόσμου
Αποτελεί «πλήγμα για τη δημοκρατία»
Σχετικά Άρθρα
Να απαντήσει αν είναι «εκβιαζόμενος» κάλεσε τον Άδωνι Γεωργιάδη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης σχετικά με το φλέγον θέμα των υποκλοπών, ενώ, αναφερόμενος στο πόρισμα του Αρείου Πάγου, έκανε λόγο για «απαράδεκτη έρευνα», υπογραμμίζοντας πως δεν γίνεται «τέτοια έρευνα να καταλήγει σε τέτοιο σημείο χωρίς σκοπιμότητα».
«Προσβάλλει τη νοημοσύνη του κόσμου» και αποτελεί «πλήγμα για τη δημοκρατία», σχολίασε, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα».
Σχετικά με τα μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πως «τον έχει απασχολήσει πολλούς μήνες» και ότι «συμπάσχει με τους εργαζόμενους», προσθέτοντας ότι το σχέδιο που παρουσίασαν δεν ήταν βιώσιμο. Σημείωσε, δε, ότι η «ειρωνεία» που δέχεται από τη ΝΔ όσον αφορά στις διακοπές του είναι «υποκριτική», καθώς ο λόγος που έχουν φτάσει εκεί τα πράγματα είναι ότι «υπηρετεί τη διαφάνεια». Κάτι που όπως είπε δεν κάνει η ΝΔ, καθώς δεν παρουσιάζει τους όρους ρύθμισης του χρέους της. «Αν η Ελλάδα είχε τη ρύθμιση χρέους της ΝΔ δεν θα είχαμε κανένα μνημόνιο», είπε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά στην κατάσταση στο ΕΣΥ, υπογράμμισε πως τα «βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει» είναι η «πραγματικότητα», καθώς «υγειονομικό προσωπικό και γιατροί αγκομαχούν και όντως ξεσπάνε». Αναφέρθηκε, μάλιστα, στον Άδωνι Γεωργιάδη, ως «υπουργό διάλυσης της υγείας» και τόνισε πως σε ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η δημόσια υγεία θα είναι «προτεραιότητα», πιο πάνω και από τα «αμυντικά κονδύλια». Επισήμανε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε «τεράστιο κοινωνικό έργο», σχολιάζοντας πως οι διαφωνίες του με τον προκάτοχό του δεν αφορούν την περίοδο διακυβέρνησής του για την οποία «είναι περήφανος».
Ερωτηθείς για την ακρίβεια, συμπεριλαμβανομένων των αυξημένων ακτοπλοϊκών, έκανε λόγο για «ολιγοπώλια», επιρρίπτοντας τις ευθύνες στη «βαριά νεοφιλελεύθερη ατζέντα της ΝΔ». Ωστόσο, σημείωσε πως ο κόσμος αντιλαμβάνεται την «κοροϊδία» και πως είναι «δεδομένη η φθορά της ΝΔ».
«Η πολιτική φιλοσοφία της ΝΔ αποτυγχάνει», είπε, ενώ παραδέχτηκε ταυτόχρονα ότι πέρα από την Ελλάδα, και στην Ευρώπη, υπάρχει «κρίση» όσον αφορά την πειστικότητα της προοδευτικής ατζέντας. «Αυτή τη σύγχρονη αριστερή πρόταση προτίθεμαι να την παρουσιάσω στη ΔΕΘ. Πώς ακριβώς μπορεί να στηθεί ένα προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμά», τόνισε ο Στ. Κασσελάκης.
Τέλος, σχετικά με το ζήτημα της παραπομπής του Χρήστου Σπίρτζη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, αρνήθηκε να σχολιάσει και παρέπεμψε στα αρμόδια όργανα. Επί της ουσίας για το θέμα της πισίνας έκανε λόγο για «διαστρέβλωση» από την εφημερίδα, αφού όπως είπε, «έχει βάθος 1,20μ και κατασκευάστηκε σε πρώην δεξαμενή» και σχολίασε πως «λέει πολλά» ότι χρησιμοποιήθηκε «παράνομο υλικό». «Πιστεύει κανείς ότι ο 36χρονος Στέφανος Κασσελάκης είναι η αιτία των δεινών της χώρας;», διερωτήθηκε, αφήνοντας αιχμές για προσπάθειες «αποπροσανατολισμού» της κοινής γνώμης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης