Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Θεόδωρος Μπεχράκης - ΝΔ: Μαχητής της Παράταξης που ξεχώρισε για το ήθος και τη συνέπεια

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Θεόδωρος Μπεχράκης - ΝΔ: Μαχητής της Παράταξης που ξεχώρισε για το ήθος και τη συνέπεια
Συλληπητήρια της ΝΔ
(upd4) Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Θεόδωρος Μπεχράκης, μέλος της Νέας Δημοκρατίας .
Ο Θ. Μπεχράκης επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ανέλαβε καθήκοντα του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της ΝΔ , με αρμοδιότητα την οργάνωση και τον πολιτικό σχεδιασμό. Μετά την εκλογή του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ το 1997, ανέλαβε τη θέση του Συμβούλου του σε θέματα οργάνωσης του κόμματος μέχρι το τέλος του 2000.
Το 2002 με την δημοτική παράταξη της υποψήφιας δημάρχου Αθηναίων, Ντόρας Μπακογιάννη, εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, ενώ ο ίδιος διετέλεσε δήμαρχος Αθηναίων από τις 23 Φεβρουαρίου 2006 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2006. Στις δημοτικές εκλογές του 2006, επανεκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Νικήτα Κακλαμάνη και διετέλεσε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου για ακόμη δύο φορές.

Μητσοτάκης: Yπηρέτησε πάντοτε τους πολλούς

"Ο ήπιος χαρακτήρας του, η πολιτική σοφία και η βαθιά φωνή του θα λείψουν από όλους μας", υπογραμμίζει σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, για τον θάνατο του Θ. Μπεχράκη.
Ο κ. Μητσοτάκης  δήλωσε πως "με θλίψη αποχαιρετώ τον Θεόδωρο Μπεχράκη. Έναν πραγματικό πατριώτη, ένα αφοσιωμένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και έναν καλό μου φίλο. Όλη η διαδρομή του στα κοινά χαρακτηρίστηκε από θάρρος και οξυδέρκεια. Κυρίως, όμως, από ακλόνητη πίστη στις δημοκρατικές αξίες. Ο ήπιος χαρακτήρας του, η πολιτική σοφία και η βαθιά φωνή του θα λείψουν από όλους μας.
Από τους αγώνες του κατά της χούντας, για τους οποίους και φυλακίστηκε, μέχρι τη θητεία του στον Δήμο Αθηναίων υπηρέτησε πάντοτε τους πολλούς. Ενώ ανεκτίμητη υπήρξε και η προσφορά του στην παράταξή μας απ’ τη θέση του αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της. Με τη στρατηγική σκέψη του και με τη βαθιά γνώση της πολιτικής πραγματικότητας έβαλε το δικό του λιθαράκι στο κομματικό μας οικοδόμημα.
Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και στους οικείους του".
mitsotakis_38.JPG

Συλληπητήρια της ΝΔ

Θεόδωρος Μπεχράκης
υπήρξε ένας σπουδαίος άνθρωπος και ένας μαχητής της Παράταξης, που ξεχώρισε για το ήθος, τη συνέπεια και την αγωνιστικότητα του. Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη για όλα όσα προσέφερε", αναφέρει σε συλληπητήριο μήνυμά της η Νέα Δημοκρατίας.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα, "η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με θλίψη και ιδιαίτερη συγκίνηση τον Θεόδωρο Μπεχράκη.
Γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα με καταγωγή από τη Μάνη και σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Το 1968 συνελήφθη για την αντιδικτατορική του δράση και φυλακίστηκε. Το 1974, μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, διετέλεσε Νομάρχης Καρδίτσας.
Πέραν της διαχρονικής του προσφοράς στη Νέα Δημοκρατία, επί προεδρίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη υπηρέτησε το κόμμα που τόσο αγάπησε ως αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, με αρμοδιότητα την οργάνωση και τον πολιτικό σχεδιασμό (1990-1993).
Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων στις δημοτικές εκλογές του 2002 και του 2006 και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και στις δύο θητείες του.
Από τις 23 Φεβρουαρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2006 διετέλεσε Δήμαρχος Αθηναίων.
Ο Θεόδωρος Μπεχράκης υπήρξε ένας σπουδαίος άνθρωπος και ένας μαχητής της Παράταξης, που ξεχώρισε για το ήθος, τη συνέπεια και την αγωνιστικότητα του. Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη για όλα όσα προσέφερε.
Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια".

Μπακογιάννη: Ήταν πάντα στήριγμα, ήταν ο άνθρωπος που ήξερα ότι θα είναι πάντα εκεί


"Στο δήμο της Αθήνας ξεκινήσαμε μαζί μια μεγάλη προσπάθεια την οποία ολοκλήρωσε ως δήμαρχος. Ήταν ένας από τους τέσσερεις γνωστούς μηχανικούς της ΝΔ που συνετέλεσαν καθοριστικά στην μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ήπιος, γλυκός, δίκαιος, βαθιά δημοκράτης, ο Θόδωρος είχε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη όλων των κομμάτων από την εποχή της δικτατορίας", υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή την απώλεια του Θ. Μπεχράκη.
Η κα Μπακογιάννη σε συλλυπητήριο μήνυμά της στην πλατφόρμα Χ έγραψε πως "έφυγε σήμερα ένας από τους πιο αγαπημένους φίλους μου, ο Θεόδωρος Μπεχράκης. Ο Θεόδωρος, ήταν μια σπουδαία προσωπικότητα, αγωνίστηκε κατά της δικτατορίας και έδωσε μεγάλες μάχες για την Ελλάδα και την παράταξή μας".
"Για μένα ήταν πάντα στήριγμα, ήταν ο άνθρωπος που ήξερα ότι θα είναι πάντα εκεί στα εύκολα και κυρίως στα δύσκολα και μου είναι πολύ δύσκολο να συμβιβαστώ με την απώλειά του. Θερμά συλλυπητήρια στον αγαπημένο του γιο Κυριάκο, τα αδέλφια του και όλη την οικογένειά του, που μέσα σε λίγο χρόνο έχασαν και τον Διονύση και τον Θόδωρο", κατέληξε.
dora_1.JPG

Κ. Μπακογιάννης: Υπηρέτησε την πατρίδα, τον Δήμο Αθηναίων και την παράταξη με ακεραιότητα και αποτελεσματικότητα

"Ο Θεόδωρος Μπεχράκης
ήταν σπάνιος και πολύτιμος άνθρωπος. Πάντοτε ξεχώριζε. Για το ήθος, την εργατικότητα και την ανθρωπιά του. Την ευθυκρισία και την καθαρότητα της σκέψης του που μοιράζονταν γενναιόδωρα με εμάς τους νεότερους. Υπηρέτησε την πατρίδα, τον Δήμο Αθηναίων και την παράταξη με ακεραιότητα, ανοιχτό μυαλό και αποτελεσματικότητα. Αγαπημένος φίλος που θα μας λείψει πολύ. Χαμογελαστός, γλυκός και τρυφερός. Έτσι θα τον θυμόμαστε πάντα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του", έγραψε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννης.
bakogiannis_2.JPG

Συλληπητήρια του Δήμου Αθηναίων


Δήμος Αθηναίων αποχαιρετά τον Θεόδωρο Μπεχράκη, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών. Ο εκλιπών διετέλεσε Δήμαρχος Αθηναίων το διάστημα μεταξύ 23 Φεβρουαρίου του 2006 και 31 Δεκεμβρίου του 2006 και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων σε δύο επαναλαμβανόμενες θητείες. Θερμά συλλυπητήρια και δύναμη στους οικείους του", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης