Τελευταία Νέα
Πολιτική

Eπίσκεψη Παναγιωτόπουλου στα Ιωάννινα - Οι συναντήσεις του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, τι συζητήθηκε

Eπίσκεψη Παναγιωτόπουλου στα Ιωάννινα - Οι συναντήσεις του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, τι συζητήθηκε
Tελικός στόχος μια μεταναστευτική πολιτική με επίκεντρο την συνοχή και ευημερία των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας, τόνισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος
Τα Ιωάννινα επισκέφθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας, Ηρακλή Μοσκώφ.
Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής τους (στις 8-9 Αυγούστου), πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη, τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Θ. Μπέγκα, τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες και αντιδημάρχους.
Αντικείμενο των συσκέψεων αποτέλεσαν τα προγράμματα εκπαίδευσης και τεχνικής κατάρτισης των φιλοξενουμένων, με στόχο την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, ενώ συζητήθηκαν και τρόποι περαιτέρω αξιοποίησης των δυνατοτήτων της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης.
Στο πλαίσιο αυτό, στις 9/8 ο Υπουργός, ο Γενικός Γραμματέας και η βουλευτής Ιωαννίνων, Μ. Κεφάλα, ξεναγήθηκαν σε Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, καθώς και στην Ελεγχόμενη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο Αγίας Ελένης.
Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, συνομίλησαν με τη διοίκηση, το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους.
Έμφαση δόθηκε σε προγράμματα εκπαίδευσης και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στις δομές για το σπουδαίο έργο τους, τονίζοντας ότι αποτελεί δέσμευση της Κυβέρνησης να μην αφήσει κανένα παιδί μόνο του στον δύσκολο δρόμο της ένταξης, καθώς και ότι οι συσκέψεις στη Περιφέρεια και τον Δήμο, εντάσσονται στην στρατηγική του Υπουργείου για την προώθηση της συνεργασίας ανάμεσα σε θεσμικούς και κοινωνικούς εταίρους, με τελικό στόχο μια μεταναστευτική πολιτική με επίκεντρο την συνοχή και ευημερία των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης