Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας από Βαρνάβα: Να σβηστούν όλα τα μέτωπα της φωτιάς που αναζωπυρώνονται συνεχώς - Η πρόληψη το κύριο ζήτημα

Κουτσούμπας από Βαρνάβα: Να σβηστούν όλα τα μέτωπα της φωτιάς που αναζωπυρώνονται συνεχώς - Η πρόληψη το κύριο ζήτημα
"Εδώ και τώρα να παρθούν αυτά τα μέτρα, να εκπονηθεί τώρα σχέδιο, που δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα, έστω κι αυτή την τελευταία στιγμή, για να σταματήσει όλο αυτό το μέτωπο της πυρκαγιάς να καταστρέφει περιβάλλον, να καταστρέφει ζωές και περιουσίες ανθρώπων", τόνισε ο Δ.  Κουτσούμπας
«Η περιοχή έχει καεί πολλές φορές, έχει αναγεννηθεί αυτός ο δασικός πλούτος, αλλά την ίδια στιγμή δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο, δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες εκείνες ενέργειες, οι δράσεις που θα μπορούσαν να προστατέψουν αυτό το δάσος, αυτόν τον πνεύμονα της πατρίδας μας», δήλωσε από την κοινότητα Βαρνάβα του δήμου Μαραθώνα όπου βρίσκεται από το πρωί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.
Ο κ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της κοινότητας, Γιώργο Ηλία και συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής, που δίνουν από χθες μάχη για να γλιτώσουν τα σπίτια τους, από την μεγάλη πυρκαγιά.
Ενημερώθηκε για την κατάσταση της πυρκαγιάς, για την καταστροφή στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ από τις συνομιλίες του με τους κατοίκους αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα της πρόληψης, της έλλειψης αντιπυρικών μέτρων, της έλλειψης νερού, της μη λειτουργίας των αντλιοστασίων που δεν έχουν γεννήτριες, αλλά και τη διακοπή ρεύματος που έχει σημειωθεί από χθες και προκαλεί πρόσθετα προβλήματα στο έργο της κατάσβεσης.
Στο κλιμάκιο του ΚΚΕ, συμμετέχει και ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και ο Σπύρος Ηλίας, δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Σε δηλώσεις του ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «η κατάσταση είναι πάρα πολύ κρίσιμη. Αυτό που επείγει αυτή τη στιγμή είναι να διατεθούν όλες οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις, έτσι ώστε να σβηστούν όλα τα μέτωπα της φωτιάς που αναζωπυρώνονται συνεχώς. Μιλάμε ειδικά για μία περιοχή, η περιοχή αυτή εδώ που καίγεται, που είναι ο πνεύμονας της πρωτεύουσας, όλης της Αττικής και θα έπρεπε από αυτήν την άποψη να υπάρχει συνεχές και μόνιμο ενδιαφέρον όλων των κυβερνήσεων, του κράτους, της σημερινής κυβέρνησης και όχι στο παρά πέντε ή στο και πέντε, όπως τώρα, αλλά έπρεπε να υπάρχει πρόληψη, ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας των δασών».
Πρόσθεσε ότι «η περιοχή έχει καεί πολλές φορές, έχει αναγεννηθεί αυτός ο δασικός πλούτος, αλλά την ίδια στιγμή δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο, δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες εκείνες ενέργειες, οι δράσεις που θα μπορούσαν να προστατέψουν αυτό το δάσος, αυτόν τον πνεύμονα της πατρίδας μας. Και από αυτή τη σκοπιά λέμε ότι έπρεπε χθες να έχουν ανοιχθεί όλοι οι δασικοί δρόμοι, θα έπρεπε χθες να έχει καθαριστεί το δάσος, θα έπρεπε χθες να έχουν παρθεί όλα τα μηχανήματα, οι υποδομές, το απαραίτητο προσωπικό και να έχει εκπαιδευτεί ο πληθυσμός για τέτοιες καταστάσεις. Η πρόληψη είναι το κύριο ζήτημα σε αυτό το μεγάλο μέτωπο που συζητάμε σήμερα».
Σημείωσε πως το ΚΚΕ τα μέλη, τα στελέχη του βρίσκονται από χθες σε όλα τα μέτωπα της φωτιάς προκειμένου να περιορίσουν την καταστροφή, να σώσουν ανθρώπινες ζωές, να σώσουν λαϊκές περιουσίες, να σώσουν σπίτια των συνανθρώπων μας, να προστατέψουν ότι μπορούν από το περιβάλλον, από αυτή τη μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή που έχει γίνει σε αυτόν εδώ τον τόπο.
«Είμαστε κοντά τους. Θα παλέψουμε, θα πιέσουμε σε όλες τις κατευθύνσεις. Πρέπει εδώ και τώρα να παρθούν αυτά τα μέτρα, να εκπονηθεί τώρα σχέδιο, που δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα, έστω κι αυτή την τελευταία στιγμή, για να σταματήσει όλο αυτό το μέτωπο της πυρκαγιάς να καταστρέφει περιβάλλον, να καταστρέφει ζωές και περιουσίες ανθρώπων», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης