Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τραγικό - Πλήρης κατάρρευση της κρατικής μηχανής με υπογραφή του ανίκανου Κικίλια, η φωτιά μπήκε στις πόλεις – Υπόλογος ο Μητσοτάκης

Τραγικό - Πλήρης κατάρρευση της κρατικής μηχανής με υπογραφή του ανίκανου Κικίλια, η φωτιά μπήκε στις πόλεις – Υπόλογος ο Μητσοτάκης
Είναι συνένοχος ο Μητσοτάκης που διατηρεί στο πόστο του έναν πολιτικό που έχει αποτύχει στο έργο του μόνο και μόνο επειδή η σύζυγός του είναι κολλητή με την σύζυγο του Πρωθυπουργού…
Πλήρης και απόλυτη κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού με την υπογραφή του υπουγού Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια έχουμε στην μεγάλη φωτιά της βορειανατολικής Αττικής.
Η φωτιά που ξέσπασε από την περιοχή του Βαρνάβα αφέθηκε χωρίς να αντιμετωπιστεί καίρια.
Η φωτιά καίει ήδη εδώ και 24 ώρες έχει κάνει στάχτη παρθένο δάσος σε περιοχές όπως το Γραμματικό, τον Διόνυσο, τη Νέα Μάκρη και τον Μαραθώνα.
Καίει 24 ώρες και ακόμα κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για καλύτερη εικόνα.
Έκαψε την Πεντέλη και τη Νέα Πεντέλη, μετακινήθηκε μέχρι το Μαρούσι και ουσιαστικά έφτασε στο Πάτημα Χαλανδρίου και τα Βριλήσσια και είναι ανεξέλεγκτη.
Έκαψε σχολεία, κλειστά γήπεδα, ακόμα και νεκροταφεία…

Πρώτη φορά να καιγόμαστε μέσα στην πόλη

Ναι έγινε και αυτό με κυβέρνηση Μητσοτάκη: 100 χιλιάδες στρέμματα στην Αττική κάηκαν ήδη. Νέο ρεκόρ.
Φωτιές καίνε μέσα στις γειτονιές, χωρίς να υπάρχει σχέδιο και στρατηγική για τα εναέρια μέσα και τους πυροσβέστες που επιχειρούν. Η φωτιά μπήκε στο αστικό ιστό, δηλαδή μέσα στην πόλη, έχει κάψει πολλά σπίτια και περιουσίες, έχει απειλήσει ανθρώπινες ζωές μέσα στις γειτονιές.
Οι κάτοικοι όλης της Βορειανατολικής Αττικής είναι σε απόγνωση και άλλοι στα κάγκελα.
Και δικαίως; Πως είναι δυνατόν εν έτει 2024 να καίγεται κάποιος μέσα σε πόλη;

Που είναι η μεγάλη κρατική μηχανή που υποσχόταν αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας;
Που είναι οι δήμοι που λαμβάνουν απίστευτα μεγάλα κονδύλια για τη δασοπροστασία; Γιατί δεν είδαμε υδροφόρες στα μέτωπα; Που είναι τα σχέδια δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας με τις συνεχείς συσκέψεις υπεύθυνων και των αρμόδιων υπουργών; Πως είναι δυνατόν να υπάρχει μέτωπο φωτιάς που να έχει ξεπεράσει τα 50 χιλιόμετρα και να υπάρχουν διαθέσιμοι για τη φωτιά 700 πυροσβέστες και 32 εναέρια μέσα;

Οι μεγάλες φωτιές του 2023. Τις ξεχάσαμε;

Ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας είναι ο καθ’ ύλην υπεύθυνος για αυτήν την αποτυχία της κρατικής μηχανής. Θα έπρεπε να είχε προλάβει μία τέτοια μεγα-φωτιά στο λεκανοπέδιο της Αττικής όταν στις ίδιες περιοχές έχουν υπάρξει μεγάλες τραγωδίες.
Πέρυσι τα ίδια συνέβησαν. Η ανατολική και η δυτική Αττική είχε μεγάλες φωτιές που έφτασαν στην Πάρνηθα. Κάηκε το δάσος της Δαδιάς, περίπου 1 εκατ. στρέματα στον Έβρο, η μισή Ρόδος, η Νότια Εύβοια και λίγα χρόνια πριν η Βόρεια Εύβοια. Συν του γεγονότος ότι είχαμε και θύματα, 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μαζί με πυροσβέστες.

Ο Κικίλιας μετρήθηκε και πέρυσι και απέτυχε

Για άλλο ένα χρόνο πάλι, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές.
Κρατική αναποτελεσματικότητα, επιτελική αδυναμία, δήμοι και δήμαρχοι να δηλώνουν ανυπεύθυνοι για τις φωτιές στις περιοχές τους, άλλοι να τα ρίχνουν στον Καλλικράτη…
Ο Β. Κικίλιας πήρε το χρόνο του και απέδειξε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το πόστο.
Κύριε Κικίλια, μετρηθήκατε και αποτύχατε. Φτάνει πια με τις επικοινωνιακές καμπάνιες, τις lifestyle συνεντεύξεις και τα δοτά παραπολιτικά-λιβανιστήρια σε κολλητούς δημοσιογράφους και παρουσιαστές για να αποσείσετε τις μεγάλες σας ευθύνες.
Πλέον υπόλογος είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για την κατάσταση στην Πολιτική Προστασία.
Είναι συνένοχος ο Μητσοτάκης που διατηρεί στο πόστο του έναν πολιτικό που έχει αποτύχει στο έργο του μόνο και μόνο επειδή η σύζυγός του είναι κολλητή με την σύζυγο του Πρωθυπουργού.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης