Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φωτιά στην Αττική: Ολοκληρώθηκε η διυπουργική σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη – Στόχος να τρέξουν άμεσα οι αποζημιώσεις

Φωτιά στην Αττική: Ολοκληρώθηκε η διυπουργική σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη – Στόχος να τρέξουν άμεσα οι αποζημιώσεις
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το κυβερνητικό κλιμάκιο έθεσαν επί τάπητος το σύνολο του σχεδιασμού για τη στήριξη των πληγέντων
Τα 14 μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους της βορειοανατολικής Αττικής βρέθηκαν στο επίκεντρο της διυπουργικής σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης.
Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκε η επόμενη ημέρα της καταστροφικής πύρινης λαίλαπας που έπληξε περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής.
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το κυβερνητικό κλιμάκιο έθεσαν επί τάπητος το σύνολο του σχεδιασμού για τη στήριξη των πληγέντων που έχασαν στην πυρκαγιά τις περιουσίες τους.
Στόχος είναι να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός, προκειμένου να τρέξουν άμεσα οι αποζημιώσεις σε όλους τους πολίτες.
Ήδη συνεργεία εξειδικευμένων μηχανικών έχουν ξεκινήσει τις αυτοψίες, ενώ έχουν ανακοινωθεί:

- 14 μέτρα κρατικής αρωγής των πυρόπληκτων.
- Έκτακτη χρηματοδότηση των δήμων για την κάλυψη ζημιών σε δίκτυα και υποδομές.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και σε αυτήν συμμετείχαν εκτός του πρωθυπουργού, και του αρμόδιου υπουργού κ. Βασίλη Κικίλια, οι κ.κ. υπουργοί, ΥΠΕΘΑ Νίκος Δένδιας, ΠΡΟ.ΠΟ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας, ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Τριαντόπουλος, υπουργός Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, ο διοικητής του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Δημήτρης Μάλλιος, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Θοδωρής Βαγιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δημήτρης Χούπης, οι υπουργοί Επικρατείς Μάκης Βορίδης και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης, Ευάγγελος Τουρνάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος.
Στην σύσκεψη συνδέθηκαν επίσης οι Σταμπουλίδης, Πετραλιάς, Παπαθανάσης και Κοντογεώργης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης