Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στάχτη και αποκαΐδια η κυβερνητική πολιτική για τις φωτιές - Show Μητσοτάκη από την Ελευσίνα, μετεωρολόγος η ... Βούλτεψη

Στάχτη και αποκαΐδια η κυβερνητική πολιτική για τις φωτιές - Show Μητσοτάκη από την Ελευσίνα, μετεωρολόγος η ... Βούλτεψη
Ο πρωθυπουργός δεν παρουσίασε τη γνωστή αλαζονεία της πρώτης περιόδου, αλλά αρκέστηκε σε γραμμή ... σεμνότητας, ταπεινότητας και δημόσιων απολογιών από την Ελευσίνα
Σε διαδικασία πλήρους επικοινωνιακής διαχείρισης των αποτυιχών της έχει μπει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στον απόηχο των καταστροφικών πυρκαγιών που κατέκαψαν την Αττική, καθώς ο μεν πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη βάση της Ελευσίνας για να ... απολογηθεί δημοσίως, οι δε υπουργοί του, όπως η Σοφία Βούλτεψη παριστάνουν τους πυρομετεωρολόγους από τα τηλεοπτικά παράθυρα.
Η κυβερνητική διολίσθηση και η μεγάλη αποτυχία στην κατάσβεση των φωτιών έχει θορυβήσει το στενό επιτελείο του Μαξίμου, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε εσπευσμένα από τις διακοπές του για να παρουσιαστεί απολογητικός από τη βάση των Canadair.
Βέβαια, ο πρωθυπουργός δεν παρουσίασε τη γνωστή αλαζονεία της πρώτης περιόδου, αλλά αρκέστηκε σε γραμμή ... σεμνότητας, ταπεινότητας και δημόσιων απολογιών.
Αφότου ευχαρίστησε τους πιλότους των Canadair, απολογήθηκε διότι, προφανώς, δεν υπήρχαν αρκετά εναέρια μέσα στη μάχη με τις φωτιές που δόθηκε γενναία από την πυροσβεστική στις 11 και 12 Αυγούστου στην Αττική.
Για τον λόγο αυτό παραδέχθηκε ότι «για τα επόμενα χρόνια ακόμα -σίγουρα για τα επόμενα τρία χρόνια- θα πρέπει να αρκεστούμε σε αυτά τα οποία έχουμε».
Αυτό είπε! Τότε γιατί δεν σχεδίασαν εναλλακτικές λύσεις;
«Πρέπει διαρκώς να γινόμαστε καλύτεροι. Και από όποια αστοχία μας ή από όποια φωτιά ξεφεύγει, πάντα να κοιτάμε να μαθαίνουμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερο», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης χωρίς ωστόσο να λέει πως κάηκε ένα μεγάλο μέρος της δασικής έκτασης της Αθήνας, πως δεν υπήρχαν αρκετές επίγειες δυνάμεις, και φυσικά πως ο συντονισμός από την πολιτική ηγεσία της πολιτικής προστασιας ήταν, το λιγότερο, ελλιπής.

Σε ρόλο πυρομετεωρολόγου η Βούλτεψη - «Ήταν micromega η φωτιά»

Την ίδια στιγμή, στο άχαρο παιχνίδι του επικοινωνιακού damage control μπήκαν και οι Υπουργοί της κυβέρνησης, με την Σοφία Βούλτεψη να υποδύεται την πυρωμετεορολόγο από τηλεοράσεως.
Η φωτιά που έκαψε την Αττική ήταν «micro-mega» πυρκαγιά, τόνισε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Μετανάστευσης.
«Η ανομβρία έχει δημιουργήσει ειδικές συνθήκες για τις μέγα πυρκαγιές, την προηγούμενη εβδομάδα καιγόταν όλη η κεντρική Ισπανία, οι φωτιές μπήκαν μες το Τολέδο. Αυτές οι μέγα πυρκαγιές έχουν μια τρομερά δική τους συμπεριφορά, γιατί τροφοδοτούνται από το πολύ ξηραμένο έδαφος, δημιουργούν γλώσσες σβήνουν οι πυροσβέστες την αρχή και μέχρι να πάνε στην ουρά επιστρέφουν γιατί ανάβει ξανά η αρχή…» εξήγησε με πάσα επιστημονική επάρκεια.
«Εχθές ανακοινώθηκε ότι είχε λέει ρεκόρ χειμερίας ζέστης στην Ανταρκτική. Στο πιο ψυχρό μέρος του κόσμου. Είναι πυρκαγιές από την Κίνα ως τον Καναδά. Απ’ τον Καναδά περνάνε οι φωτιές τα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες» είπε, με δημοσιογράφο να της επισημαίνει ότι εδώ μιλάμε για τα Βριλήσσια και το Χαλάνδρι και ότι πρόκειται για πόλεις με την ίδια να απαντά «Ναι, και το Τολέδο έχει πόλη».
Στη συνέχεια, ο παρουσιαστής του ΣΚΑΙ την διέκοψε λέγοντας ότι «έχουμε βγάλει πυρομετεωρολόγους εδώ και δυο μέρες που μας λένε ότι δεν πρόκειται για Mega πυρκαγιά» με την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου να επιμένει λέγοντας: «Αν κάποιος που είναι πολύ ειδικός την λέει mega και εγώ την λέω micromega, αυτό δεν παίζει ρόλο. Εγώ την θεωρώ mega πάντως, με βάση τα δεδομένα…».

Σφοδρή αντίδραση από την αντιπολίτευση - «Σκίστε τα πτυχία, πετάξτε εγκυκλοπαίδειες»

«Σκίστε τα πτυχία και πετάξτε τις εγκυκλοπαίδειες. Έχουμε υφυπουργό Μετανάστευσης που έχει μια λύση για κάθε πρόβλημα», απαντά σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Η κ. Σοφία Βούλτεψη πρόσφατα διέπρεψε ως "ταξιδιωτικός πράκτορας", δηλώνοντας ότι όσοι ζορίζονται με τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων μπορούν να πάνε στο χωριό τους για διακοπές, αντί σε κάποιο νησί», αναφέρει και συνεχίζει: «Τώρα διαπρέπει ως ειδική για τις πυρκαγιές. Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό για την πυρκαγιά στην Αττική μας ενημέρωσε ότι πρόκειται για "μεγαπυρκαγιά" από αυτές που "έχουν μια τρομερά δική τους συμπεριφορά, δηλαδή έχουν μια συμπεριφορά περίεργη". Κι όταν ο δημοσιογράφος της είπε ότι πυρομετεωρολόγοι που εμφανίστηκαν στην εκπομπή δεν την θεώρησαν μεγαπυρκαγιά, η κ. Βούλτεψη δεν δίστασε να πει ότι "εγώ τη θεωρώ μέγα πάντως"».
«Έτσι εξηγείται γιατί "διαπρέπει" το επιτελικό κράτος - ανέκδοτο, του κ. Μητσοτάκη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καταλήγει με υστερόγραφο: «Αν πάντως η πρόθεση της ΝΔ είναι να εκνευρίσει περισσότερο τους πολίτες, η επιλογή της κ. Βούλτεψη είναι ιδανική...».

Κασσελάκης: Θα ήταν αυτονόητη η αποπομπή Βούλτεψη - Οικονόμου αλλά...

«Ο ένας υφυπουργός κάνει κλάμπινγκ την ώρα της πυρκαγιάς. Η άλλη υφυπουργός σκαρφίζεται mega και micro-mega πυρκαγιές για να κοροϊδέψει τον κόσμο», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτησή του, αναφερόμενος τόσο στον Βασίλη Οικονόμου, όσο και στην Σοφία Βούλτεψη, για την οποία παρέθεσε και ειδικό βίντεο.
Και τονίζει χαρακτηριστικά πως «θα ήταν αυτονόητη η αποπομπή τους – στο όνομα κάθε πολίτη που ζητάει στοιχειώδη αξιοπρέπεια – αλλά εδώ ο Πρωθυπουργός δεν αποπέμπει τον αρμόδιο υπουργό κ. Κικίλια, θα αποπέμψει αυτούς;».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης