Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Πρωταθλητής στην αλαζονεία ο Μητσοτάκης – Κάνει διαχείριση με πελατειακούς όρους

Ανδρουλάκης: Πρωταθλητής στην αλαζονεία ο Μητσοτάκης – Κάνει διαχείριση με πελατειακούς όρους
«Πρέπει να κάνουμε την πατρίδα μας ανθεκτική. Δεν μπορεί να είναι από τις πιο ευάλωτες της Ευρώπης» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης
Βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού από τα Χανιά.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως «ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωταθλητής στην αλαζονεία. Πολλές φορές κάνει αμετροεπείς δηλώσεις, που υποτιμούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Πόσες φορές έχει πει για παράδειγμα ότι η ακρίβεια είναι πίσω μας, αλλά αυτή καλπάζει;» σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης επιμένοντας στην ανάγκη αναβάθμισης των σχεδίων πολιτικής προστασίας, επένδυσης περισσότερων πόρων στην πρόληψη, ενεργότερο ρόλο της δασικής υπηρεσίας και αξιοποίηση των εποχικών πυροσβεστών για τον καθαρισμό των δασών τους χειμερινούς μήνες».

«Όλα είναι στον αυτόματο πιλότο, γιατί δεν υπάρχει όραμα»

Πρόσθεσε πως «πρέπει να κάνουμε την πατρίδα μας ανθεκτική. Δεν μπορεί να είναι από τις πιο ευάλωτες της Ευρώπης». Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε επίσης ότι ως ευρωβουλευτής ήταν ο εισηγητής του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας RescEU, του οποίου τα οφέλη είναι πολλαπλά για τη χώρα μας.
«Μέσω του RescEU εξασφαλίζεται έκπτωση 30% στην προμήθεια νέων Canadair. Δημιουργήσαμε τότε τις προϋποθέσεις για μια πανευρωπαϊκή παραγγελία. Επιπλέον, κάθε χρόνο η χώρα μας πατάει το κουμπί της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης για τη συνδρομή εναέριων μέσων και πυροσβεστών από άλλες χώρες μέλη, κάτι που πέτυχα, κατά τις διαπραγματεύσεις του μηχανισμού, να είναι δωρεάν. Όλα αυτά έγιναν με πολλή δουλειά από το 2018» επισήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Το κόστος ζωής καλπάζει και το κοινωνικό κράτος έχει καταρρεύσει»

Ασκώντας κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επισήμανε ότι «το κόστος ζωής καλπάζει και το κοινωνικό κράτος έχει καταρρεύσει. Είμαστε δεύτεροι σε όλη την Ευρώπη σε ιδιωτικές δαπάνες υγείας και σύντομα θα γίνουμε πρώτοι».
Κατά τον ίδιο, «ο σημερινός πρωθυπουργός έλεγε το 2019 ότι ήρθε να επουλώσει τα τραύματα της διακυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου στους θεσμούς και κάνει τα ίδια και χειρότερα» συμπλήρωσε αναφερόμενος στο κράτους δικαίου.
Καταληκτικά ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε πως «όλα είναι στον αυτόματο πιλότο, γιατί δεν υπάρχει όραμα. Ο κ. Μητσοτάκης διαχειρίζεται με πελατειακούς όρους τα προβλήματα, αλλιώς θα είχαν τεθεί οι στόχοι της δίκαιης πράσινης μετάβασης για τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση, την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και θα είχαμε ένα νέο ΕΣΥ με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης».

ςςς.βανκινγνεςσ.γρ 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης