Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκηνικό πολέμου στο ΣΥΡΙΖΑ - Πολάκης κατά Λινού, ο «νταής» Παππάς, η κίνηση Σπίρτζη... ο Κασσελάκης παντρεύεται

Σκηνικό πολέμου στο ΣΥΡΙΖΑ - Πολάκης κατά Λινού, ο «νταής» Παππάς, η κίνηση Σπίρτζη... ο Κασσελάκης παντρεύεται
Την ώρα βέβαια που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει τις τελευταίες εκκρεμότητες για τον γάμο του, στο κόμμα επικρατεί… χάος
Σχετικά Άρθρα
Δίχως τέλος είναι τα προβλήματα στο ΣΥΡΙΖΑ… αλλά ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, προφανώς είναι απασχολημένος στο να ετοιμάσει το γάμο του.
Σε λιγότερες από δύο εβδομάδες άλλωστε τελείται στην Κρήτη ο γάμος του Στέφανου Κασσελάκη με τον Tyler MacBeth και όπως φαίνεται όλα είναι έτοιμα και απομένουν μόνο λεπτομέρειες.
Ο γάμος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Tyler  θα τελεστεί στις 30 Αυγούστου στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στον Βοτανικό Κήπο Χανίων.
Το πάρτι για τον γάμο θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες, από τις 28 έως τις 31 Αυγούστου, όπως φαίνεται και στο προσκλητήριο.
Ωστόσο, ο δρόμος μέχρι τότε δεν είναι στρωμένος  με...ροδοπέταλα, αφού είναι τεταμένο το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που μπορεί να βρίσκεται με το βλέμμα στο συνέδριο του Οκτωβρίου, ωστόσο οι εσωκομματικές ρωγμές δεν λένε να κλείσουν και συνεχώς προστίθενται νέα ζητήματα.
Θα προηγηθεί του γάμου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα διαγραφής του Χρ. Σπίρτζη, αφού έχει κληθεί  μέχρι τις 23 Αυγούστου να δώσει τις έγγραφες απαντήσεις του σχετικά με αυτά τα οποία «κατηγορείται» από την επιστολή 70 μελών και στελεχών του κόμματος.
Παράλληλα,  "τρέχει" ο χρόνος μετά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου που θα ανακοινωθεί στην Ολομέλεια της Βουλής στα τέλη του μηνός, ώστε να ακολουθήσει μετά την ανακοίνωση η πλήρωση της έδρας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να  κάθεται σε αναμμένα ...κάρβουνα, αφού ο δρόμος για να πάρει την βουλευτική έδρα ο Στ. Κασσελάκης και να γίνει βουλευτής και πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, είναι  δύσκολος, δεδομένου ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να παραιτηθούν οι πρώτοι πέντε επιλαχόντες (Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσακρής, Ζωρζέττα Λάλη).
Στο μεταξύ, μετά τον σάλο με τη λίστα γάμου Κασσελάκη,  νέα "φωτιά" άναψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ν. Παππάς, με το κόμμα να διατηρεί...σιωπή, αφού δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση, πέραν του Παύλου Πολάκη ο οποίος τάσσεται στο πλευρό του.

Σάλος με τον Παππά

Την ώρα  που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει τις τελευταίες εκκρεμότητες για τον γάμο του, στο κόμμα επικρατεί… χάος.
Τελευταίο περιστατικό αφορούσε τον ευρωβουλευτή, Νίκο Παππά, ο οποίος σε διαδικτυακή διαφωνία που είχε με αστυνομικό, φέρεται να εξαπέλυσε ύβρεις κατά του κλάδου, ενώ σε ηχητικό που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο φέρεται να ακούγεται να λέει στο άτομο το οποίο συνομιλεί μέσω μηνυμάτων: ««Μην έρθω Θεσσαλονίκη και σε τελειώσω σκουπίδι. Καλό ψόφο σε ό,τι αγαπάς».
Μάλιστα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να έστειλε μηνύματα στα οποία καταφερόταν κατά των αστυνομικών , αποκαλώντας έναν εξ αυτών «μπατσάκο μου».
Οι αντιδράσεις δεν άργησαν να έρθουν, τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και από την Ένωση Αξιωματικών Αττικής της ΕΛ.ΑΣ, με τον ίδιο τον Νίκο Παππά να απαντά ότι η κυβέρνηση ότι επιχειρεί να αλλάξει ατζέντα μετά τις πυρκαγιές, αλλά και να τονίζει ότι σέβεται τα σώματα ασφαλείας, όμως έχει το δικαίωμα να απαντά στο ύφος που αυτός επιλέγει σε «ακροδεξιά τρολ», όπως τα χαρακτήρισε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί τη...σιωπή του, αφού δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση, πέραν του Παύλου Πολάκη ο οποίος τάσσεται στο πλευρό του.
polakis_4.JPG

Κλιμακώνει ο Πολάκης

Την ίδια ώρα, σε βεντέτα έχει μετατραπεί η κόντρα Παύλου Πολάκη με την Αθηνά Λινού.
Μάλιστα ο κ. Πολάκης ζητά έλεγχο για πάνω από 7 εκατ. ευρώ που έλαβε η κ. Λινού, μέσω των συμβάσεων του Ινστιτούτου Prolepsis της ίδιας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Ο Παύλος Πολάκης έχει "σηκώσει" το θέμα της Λινού και ζητά έλεγχο για τα 7 εκατ. που έλαβε.
Μάλιστα, προτρέπει να δει ο κόσμος τα στοιχεία και να... φρίξει!

Τι συμβαίνει με το ασυμβίβαστο

Πέραν του κρατικού χρήματος που διαχειρίζεται η Λινού, όμως, προβλήματα δημιουργεί πλέον η ιδιότητά της ως βουλευτής.
Σύμφωνα με το άρθρο 57, παρ. 1 του Συντάγματος υπάρχει ασυμβίβαστο για έναν βουλευτή και δεν μπορεί να συμμετέχει σε εταιρείες που συνάπτουν συμβάσεις με το Δημόσιο, όπως δηλαδή συμβαίνει εδώ και χρόνια με το Ινστιτούτο «Prolepsis».
Η Αθηνά Λινού φαίνεται να έχει μεταβιβάσει το ινστιτούτο στον υιό της, αυτό όμως δεν «νομιμοποιεί» τις συμβάσεις με το δημόσιο.
Εάν λοιπόν ενεργοποιείται στην περίπτωση της Λινού το άρθρο 57 , τότε θα πρέπει να επιστρέψει πίσω στο Δημόσιο τα ποσά που έχει λάβει και να παραιτηθεί από βουλευτής.
Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μάλιστα, είχε επιβεβαιώσει προ ημερών ότι επιβεβαιώνει ότι το ινστιτούτο της οικογένειας Λινού έχει εισπράξει δημόσια χρήματα, λέγοντας μάλιστα ότι ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε το συγκεκριμένο γεγονός όταν την τοποθετούσε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ!

Μέτωπο Σπίρτζη

Ένα ακόμη μέτωπο φαίνεται ότι είναι σε εκκρεμότητα, αυτό της διαγραφής του Χρήστου Σπίρτζη.
Ο κ. Σπίρτζης θα δώσει μέχρι τις 23 Αυγούστου τις έγγραφες απαντήσεις του σχετικά με αυτά τα οποία «κατηγορείται» από την επιστολή 70 μελών και στελεχών του κόμματος, έτσι ώστε να συνεδριάσει έως τα τέλη του μήνα η Επιτροπή Δεοντολογίας και την απόφαση που θα λάβει να τη θέσει υπόψιν της η Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει 7 – 8 Σεπτεμβρίου.
Πάντως, ο πρώην υπουργός είχε αναφέρει σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα για φραξιονισμό στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά από την πλευρά των προεδρικών.
«Τιμή μου να διαγραφώ από τη φράξια Κασσελάκη» είχε πει στην «Απογευματινή», αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο συγκεντρώθηκαν 70 υπογραφές από διάφορα στελέχη στην Αττική.
Στο πρόσωπο του κ. Σπίρτζη πάντως συσπειρώνονται οι «87» και μια τυχόν παραπομπή στην Κεντρική Επιτροπή από την Επιτροπή Δεοντολογίας θα σημαίνει και ευθεία πλέον σύγκρουση με το προεδρικό μπλοκ και με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.
Το πλήγμα σε αυτή την περίπτωση για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείεται να είναι συντριπτικό, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος οι αποχωρήσεις να επηρεάσουν και την κοινοβουλευτική δύναμη του κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης