Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μυρίζει «μπαρούτι» στον ΣΥΡΙΖΑ - Αναβολή στην απολογία Σπίρτζη, συνεδριάσεις και στο βάθος...η έδρα σε Κασσελάκη

Μυρίζει «μπαρούτι» στον ΣΥΡΙΖΑ - Αναβολή στην απολογία Σπίρτζη, συνεδριάσεις και στο βάθος...η έδρα σε Κασσελάκη
Τα κρίσιμα τεστ της Κουμουνδούρου
Σχετικά Άρθρα
Συνεχής η εσωτερική κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που μπορεί να κατηγορεί την κυβέρνηση για τη διαχείριση των πυρκαγιών, όμως δεν... σβήνει και τις δικές του στο εσωτερικό του κόμματος.
Με τα «αγκάθια» στον δρόμο προς το καταστατικό συνέδριο στις 4-6 Οκτωβρίου, όπου αναμένεται το ...τελικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών με την εσωκομματική αντιπολίτευση, να παραμένουν, εντός της εβδομάδας «ξεπαγώνουν» κάποιες εκκρεμότητες.
Ωστόσο, παραμένει ανοιχτό το ζήτημα περί διαγραφής του Χρ. Σπίρτζη, αφού πήρε αναβολή για τις 3 Σεπτεμβρίου. Αν και αναμενόταν αρχικά ο κ. Σπίρτζης να δώσει μέχρι τις 23 Αυγούστου τις έγγραφες απαντήσεις του σχετικά με αυτά τα οποία «κατηγορείται» από την επιστολή 70 μελών και στελεχών του κόμματος, έτσι ώστε να συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας και την απόφαση που θα λάβει να τη θέσει υπόψιν της η Κεντρική Επιτροπή στις 7 – 8 Σεπτεμβρίου, δόθηκε νέα παράταση χρόνου. Πλέον, η προθεσμία κατάθεσης απαντήσεων από τον πρώην υπουργό πήγε από τις 23 Αυγούστου στις 3 Σεπτεμβρίου, δηλαδή πιο κοντά χρονικά στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
Η Επιτροπή Δεοντολογίας φαίνεται να επικαλέστηκε τις πυρκαγιές στη βορειοανατολική Αττική, όπου ο Χρ. Σπίρτζης ήταν υποψήφιος βουλευτής, ενώ φαίνεται ότι το θέμα Σπίρτζη διχάζει.
Στο πρόσωπο του κ. Σπίρτζη συσπειρώνονται οι «87» και μια τυχόν παραπομπή στην Κεντρική Επιτροπή από την Επιτροπή Δεοντολογίας θα σημαίνει και ευθεία πλέον σύγκρουση με το προεδρικό μπλοκ και με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.
Πάντως, ο πρώην υπουργός είχε αναφέρει σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα για φραξιονισμό στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά από την πλευρά των προεδρικών.
«Τιμή μου να διαγραφώ από τη φράξια Κασσελάκη» είχε πει στην «Απογευματινή», αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο συγκεντρώθηκαν 70 υπογραφές από διάφορα στελέχη στην Αττική.

Τα κρίσιμα τεστ της εβδομάδας

Ωστόσο, δεν θα συμβεί το ίδιο για άλλες εκκρεμότητες και συγκεκριμένα, για τα κομματικά Μέσα ενημέρωσης και τις αλλαγές στο καταστατικό του κόμματος.
Έτσι, την Πέμπτη 22/8, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία , θέτοντας στο μικροσκόπιο την τύχη της εφημερίδας «Η Αυγή» και του ρ/σ «Στο Κόκκινο», με τους εργαζόμενους να παραμένουν απλήρωτοι.
Ακολούθως, την Παρασκευή 23/8 αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Καταστατικού. Σημειώνεται πως έχει δοθεί παράταση για κατάθεση προτάσεων ως τις 21 Αυγούστου.

Επόμενη κρίσιμη ημερομηνία η 28η Αυγούστου

Στο μεταξύ, "τρέχει" ο χρόνος μετά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου που θα ανακοινωθεί στην Ολομέλεια της Βουλής μόλις ανοίξει, στις 28 Αυγούστου, ώστε να ακολουθήσει μετά την ανακοίνωση η πλήρωση της έδρας.
Ωστόσο, ο δρόμος για να πάρει την βουλευτική έδρα ο Στ. Κασσελάκης και να γίνει βουλευτής και πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, είναι δύσκολος, δεδομένου ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να παραιτηθούν οι πρώτοι πέντε επιλαχόντες (Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσακρής, Ζωρζέττα Λάλη).
Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται της συνεδρίαση της Ολομέλειας την Τετάρτη 28/8, καθώς θα κληθεί η Πόπη Τσαπανίδου - η οποία δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της - να λάβει την έδρα του Οθ. Ηλιόπουλου.
Πρόκειται για πρόσωπο που ανήκει στο στενό περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, κάτι που ισχύει και για τον Μιχάλη Καλογήρου.
Σε περίπτωση που η κα Τσαπανίδου κρατήσει την έδρα, τότε θεωρείται βέβαιο ότι η αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα θα φτάσει στα άκρα, αφού θα μπλοκάρει μέσω συνεργατών του την είσοδο του Στ. Κασσελάκη στη Βουλή.
Σημειώνεται ότι η κα Τσαπανίδου ανήκει στο στενό περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα , αποχώρησε από το κόμμα μετά την παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού, είναι μέλος στο Δ.Σ. του ιδρύματός του, ενώ ο Μ. Καλογήρου είναι Διευθυντής του Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα.
Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους 3 επιλαχόντες, είναι η Τζένη Λειβαδάρου, ο Αθανάσιος Τσακρής ο οποίος έχει συνταχθεί με τον ΚΟΣΜΟ του Π. Κόκκαλη και τέλος, η Ζωρζέττα Λάλη που ανήκει στη Νέα Αριστερά, καθώς έχει παραιτήθηκε το Νοέμβριο από τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει γνωστοποιήσει ότι δεν θα παραδώσει την έδρα της. Μάλιστα, έχει γίνει γνωστό στις αρχές της Άνοιξης είχε επικοινωνήσει μαζί της ο κ. Κασσελάκης.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, φαντάζει ...όνειρο η έδρα για τον Στ. Κασσελάκη.
Σε κάθε περίπτωση, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει με το άνοιγμα της Βουλής στις 28 Αυγούστου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης