Τελευταία Νέα
Πολιτική

Fake (;) η κόντρα Πολάκη με Κασσελάκη - Έρχεται νέα «σκούπα» στον ΣΥΡΙΖΑ - Το μήνυμα σε Τσίπρα και ο ρόλος των «87»

Fake (;) η κόντρα Πολάκη με Κασσελάκη - Έρχεται νέα «σκούπα» στον ΣΥΡΙΖΑ - Το μήνυμα σε Τσίπρα και ο ρόλος των «87»
Κάποια από τα «μεγάλα» ονόματα που περιλαμβάνονται στους «87» προέρχονται από τον στενό κύκλο του Αλέξη Τσίπρα
Σχετικά Άρθρα
Νέο σίριαλ αρχίζει στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τον… πόλεμο που κήρυξε ο Παύλος Πολάκης στον νυν πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη, τον οποίο ωστόσο είχε στηρίξει όσο κανείς άλλος στις εσωκομματικές εκλογές. Διαβάζοντας... ιστορία και επιστρέφοντας στο πρόσφατο παρελθόν, η κόντρα Πολάκη - Κασσελάκη όχι μόνο θα μπορούσε να αποδειχθεί… fake αλλά θα μπορούσε να λειτουργήσει και προς όφελος του κ. Κασσελάκη προσωπικά, όσο για το εάν θα ωφελήσει τον ΣΥΡΙΖΑ θα φανεί στις επόμενες εκλογές.
Ο Παύλος Πολάκης μπορεί να πέταξε το γάντι στον Στέφανο Κασσελάκη κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, προχωρώντας σε ανοιχτή αμφισβήτηση της ηγεσίας, οι πραγματικές ειδήσεις όμως κρύβονται στα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος και κυρίως στα όσα… έγραψε στα social media.

1. Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ανοιχτά ότι δεν θα σηκώσει το γάντι που πέταξε ο Παύλος Πολάκης, κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι διατεθειμένος να αναμετρηθεί μαζί του. Μάλιστα, ο πρόεδρος πέταξε το μπαλάκι στον «αψύ Σφακιανό» (σσ. όπως τον χαρακτήριζε ο Αλέξης Τσίπρας) καλώντας τον να καταθέσει πρόταση μομφής στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Τώρα, η απόφαση Πολάκη, ωστόσο, θα κριθεί από το εάν βγαίνουν τα κουκιά, δηλ. εάν θα μπορέσει να περάσει η πρόταση από την Επιτροπή Δεοντολογίας και εάν η... πρωτοβουλία θα γίνει αποδεκτή από τη βάση του κόμματος, που επί του παρόντος παρακολουθεί αμήχανη τις εξελίξεις.

2. Αντιθέτως, ο κ. Κασσελάκης φάνηκε να έχει κάθε διάθεση να αναμετρηθεί με τους «87». «Φύγετε κι εσείς, να πάμε στη βάση, να δείτε τι θα πάθετε» φέρεται να είπε ο ίδιος όταν οι 87 (και οι συγκεκριμένα οι 8 εκ των 87 που συμμετείχαν στη συνεδρίαση) αποχωρούσαν από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

3. Στην ανάρτηση του στα social media, ο κ. Κασσελάκης έκλεισε το μάτι στον Παύλο Πολάκη (με τον οποίο -όπως είπε- θα συναντηθεί) δείχνοντας παράλληλα την πόρτα της εξόδου στους «87» και κατ' επέκταση στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είναι και ο πραγματικός φόβος του νυν προέδρου.
«Δε μιλάω για τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος μίλησε σε πολιτική βάση, και για τον οποίο υπάρχει ανοιχτό το θέμα Λινού (που ήδη ερευνώ προσωπικά και θα αποφασίσω νηφάλια όταν θα έχω τα πλήρη στοιχεία). Θα συναντηθώ με τον Παύλο, όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης, ενώ σε άλλο σημείο σημείωνε: «Αν, πάλι, θέλουν έναν άλλο ΣΥΡΙΖΑ, με τις ισορροπίες και την ακινησία που είχαν συνηθίσει, ας επιλέξουν υποψήφιο και ας θέσουν θέμα ηγεσίας ευθέως και δημόσια. Τώρα».
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε το συνέδριο του κόμματος τον Οκτώβριο. «Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα αλλάξει σε ένα σύγχρονο κόμμα των μελών του και των πολιτών ή θα βουλιάξει οριστικά μέσα στις φρουρές και τους φρούραρχους.
Όποιος θέλει να ξαναμετρηθούμε, είναι ευπρόσδεκτος» διεμήνυσε.
Άλλωστε και ο ίδιος ο κ. Πολάκης δεν ζήτησε αλλαγή ηγεσίας, αλλά υποστήριξε ότι... η σημερινή ηγεσία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει.

Οι «87» και ο Αλέξης Τσίπρας

Αξίζει να σημειωθεί πως κάποια από τα «μεγάλα» ονόματα που περιλαμβάνονται στους «87» προέρχονται από τον στενό κύκλο του Αλέξη Τσίπρα. Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής: Γιώργος Τσίπρας, Ζανέτ Τσίπρα, Εύη Καρακώστα, Ελένη Συμεωνίδου, Αικατερίνη Νοτοπούλου, Γιώργος Βασιλειάδης, Όλγα Γεροβασίλη, Αλέκος Φλαμπουράρης, Θύμιος Γεωργόπουλος, Χρήστος Στάικος, Βασίλης Τσίρκας, Άννα Φιλίνη.

Θα θυσιαστεί η Λινού;

Οι σχέσεις Κασσελάκη - Πολάκη θα μπορούσαν να αποκαταστηθούν, εάν «θυσιαστεί» η Αθηνά Λινού με την οποία έχει ανοίξει μέτωπο ο Κρητικός βουλευτής. Σενάριο που -όπως προκύπτει και από την ανάρτηση του κ. Κασσελάκη- δεν μπορεί να αποκλειστεί. Όπως ανέφερε ο κ. Κασσελάκης, ερευνά προσωπικά τις καταγγελίες Πολάκη για την κ. Λινού και θα αποφασίσει όταν θα έχει πλήρη στοιχεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι -σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες- ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Καπνισάκης, φέρεται να εργάζεται για την αποκατάσταση των σχέσεων Κασσελάκη και Πολάκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης